Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 8 September 2011

Akan ku miliki hatimu itu .. (6)

Sambungan dari episod 5

 

" Ben , Ana nak no telefon kau . Dia nak tanya sesuatu katanya ."

 

Sms yang tertera di telefon bimbit aku yang dihantar dari Wan Kembong. Kenapa aku panggil dia Wan Kembong ? Bukan pasal perut dia . Tapi sebab kata-kata dia tu  yang penuh kekembongan bila berdepan dengan perempuan ! Manis tapi penuh angin jer .. Hampeh.. Tapi peliknya boleh pulak diorg terpikat ! Agaknya sbb dia tu bergaya kot . Tu kelebihan dia nak dibandingkan aku yang pakai baju murah dan jeans memanjang. Aku tak utamakan gaya ketika belajar. Yelah , guna duit orang tua. Kena la berjimat kan ? 

 

" Hurm.. bagi je la .. "

 

Ringkas . Hehe.. Kononnya jual mahal agar tak nampak terhegeh hegeh padahal mahu saja aku buat kenduri 7 hari 7 malam tanpa henti !

Aku kembali membelek laptop buruk aku . Setiap malam sebelum aku mulakan pembelajaran , blog wajib aku kunjungi. Nak update untuk malam dan esok harinya. Tak boleh dibiarkan sepi walaupun sesibuk mana sekali pun.

 

Telefon bimbit aku berbunyi lagi. " Apa lagi si Wan neh ? " .

 

"Salam Beben .. Maaf ganggu awak . Ada perkara nak tanya awak tapi esok saja . Izin saya simpan nombor awak yer . Riana. "

 

" Hah ????? " . Aku gosok mata aku berkali-kali seolah olah tak percaya apa yang aku baca kandungan sms tersebut . Tapi kenapa dia asyik panggil aku BEBEN jer ? Nama manja tu.. Huhuhu..

RIANA ... Mimpi ngeri lagi aku malam ni !

14 komen :

aimie amalina berkata... [Reply to comment]

awwwwwww
~
manje gituuuu
dah abih ke abg beben?
huhuhu
smbg la lagiii
heheheh

cik gege berkata... [Reply to comment]

baik punya respon...bunga-bunga cinta....hohoho~~

aisya zaida berkata... [Reply to comment]

suka sangat baca cerita berantai ni.. x sabar nak tunggu episod yang ke 7

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock berkata... [Reply to comment]

hai abam beben ...heee

Tholeha Mustapa berkata... [Reply to comment]

sambung lar cepat! :D

AZLIYA COLLECTION berkata... [Reply to comment]

Salam Ben, kembangkan bakat anda yg sangat berpotensi besar to be a good script writter..... bakat sebegini agak kurang dalam pasaran. Nilai pasarannya cukup tinggi n jika benar2 serius boleh berkembang sebagai suatu kerjaya serta membantu orang lain...... Hargailah bakat milik anda sebaiknya.

Sunah Sakura berkata... [Reply to comment]

hamboiiiiii...makin menjiwai watak ni.... :p

aku dan segalanya berkata... [Reply to comment]

sambung lagi...cptttttttttttttt

cahaya nur berkata... [Reply to comment]

abg ben cepat ar sambung...seronok sgt bace..tiap ary akan tgk ada x abg ben updates citer ni..abg ben leh wat cerpen or novel ni..hehehehe..THE BESTLAH !!!!!

mas saari berkata... [Reply to comment]

baru hari ni sempat baca semua episod, jatuh cinta sudahhhhh!!

episod 7 pleaseeeeeeeeeeeee..

cik Beskod berkata... [Reply to comment]

baru tau abg beben ada cerpen cinta hehe.. sambungan pleaseeeeeeeeee hehhhe :)

Amirah Suhana berkata... [Reply to comment]

kan dah cakap ..abg ben muka je macho, hati ada taman ..haha

next!

MIMIE AIZA berkata... [Reply to comment]

ahaha.. kenduri 7hari 7 mlm

Hana Jalil berkata... [Reply to comment]

Hahaha.. terbaik (y)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI