Tolong jangan upload gambar lucah anda di FACEBOOK anda ..

by - Ahad, September 25, 2011

 

image

Kesilapan Mamat Sepah mengupload gambar Fida tak bertudung ke Facebook  menyebabkan Fida mendapat malu yang teramat sangat .. Janganlah kata itu untuk tontonon peribadi. Amat bodoh sekali jawapan itu. OK , itu cerita lama yang patut dijadikan pengajaran .

 

Ni ada lagi kes perempuan perempuan yang tak sedar diri yang suka mengupload gambar seksinya ke FACEBOOK untuk tontonan kawan-kawan mahupun ahli keluarganya ! Jangan tak tau !! Ada okeh !! Dia rasa bangggaaaaa sangat dengan perbuatannya .. Bila orang jaja gambar dia , tau pulak malu !!  Hampehhh ..

 

Persoalan  ! Dia tak fikir ke maruah keluarganya ? Kalau diri tu dah takde maruah , jangan gadaikan maruah keluarga dengan menayangkan gambar seksi ala ala api neraka tu di FACEBOOK !  Sapa suruh follow FB dia eh ? Masalahnya dulu tak gituuuu.. Gitu ok jee.. Dulu , berbaju kurung weh ! Tapi bila dah kenal dunia GLAM gitu , terus lupa daratan !

 

Akak .. akak tu bukan mantap sampai umur 60 tahun ! Lagi setahun dua , layut dah !!  Maaf cakap kasar ni .. Tapi aku serius tak leh tengok perempuan begini ..

 

Aku bukanlah nak tunjuk alim ..Tapi aku malu weh.. Perempuan tu , melayu dan beragama Islam .. Kalau nak buat gitu sekali pon , buat la antara ' kau dengan Allah'.. Kitorang tamo tengok.. Kalau tengok , kitorang sedekah pahala kat kamu tu..

 

Jawapan terbaik.. UNFRIEND .. Semoga bergembira dengan dunia GLAM kau yang tinggal sehari dua dan seterusnya akhirat tanpa batasan waktu ..

 

Ada aku kisah ??? Aku tau itu yang akan kau kata dalam hati .. Bak kata kawan blogger , KALAU KAU MATI , KAU MANDI SENDIRI , KAU ANGKAT JENAZAH KAU SENDIRI , KAU TANAM SENDIRI , KITORANG PON TAK KISAH LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ...

 

Bukan marah tapi nasihat ...

 

Blog Pilihan : this is qimay

You May Also Like

23 comments

  1. Bukak tudung publik tengok malu.Tapi bukak tudung Mamat tengok tak malu pulak.Hipokrit!

    BalasPadam
  2. betul jugak ben, cakap berkias buat2 tak paham kan... baik sound direct je!

    *err... bilalah dapat jadi blog pilihan ben (tak malu)

    BalasPadam
  3. MAMAT TU DAH JADI LAKI FIDA KE ? APE CELUP SI FIDA NIE

    BalasPadam
  4. sokong sgt. tapi kdg2 org yg seksi ni lah ramai kawan. hot la katanya. tiba2 jadi famous sebab seksi.

    BalasPadam
  5. hurmmmm.. kat wall saya bersepah gambar gitu.. nak wat cm ner? kawan2 sy banyak talent2 baru.. dok photshoot sane sini.. yg photoshoot private gitu, bukannye talent baru2.. lame2.. hurmmm.. nak unfriend kang kate menyombong lak.. tutup mate jerlahhh.

    BalasPadam
  6. tak paham dgn pompuan skarang ni..bagi yg bertudung,asal couple je mesti nak kasi pic free hair kat bf..padahal blum tentu nikah lg tu...huhu...mintak jauh la benda2 camni...

    BalasPadam
  7. lagak diva la katakan..diva neraka..hehe

    [Klik Sini]Oh Suamiku Kaki Lucah

    BalasPadam
  8. semoga ALLAH lindungi kite semua dr perbuatan maksiat dan sia2..

    BalasPadam
  9. dunia-dunia...ramai dah yang hipokrit..

    BalasPadam
  10. bila bercinta semua jadi buta
    jawapan mamat yang xmasok akal.
    gmbr peribadi bukan untuk tatapan umum..alahaiiii

    BalasPadam
  11. aku dah buang semua gambaq muka aku.. aku takut, aku akan mati sblum sempat hapuskan gambaq aku

    BalasPadam
  12. ayat last tu memang TERBAEKKK!!! haha~ betul2.. tak malu..

    BalasPadam
  13. ramai yg mcm tu mr ben..
    dalam blog ni pun ader..
    adakah kite akan turut menanggungnya sebab kite x menegur?huhu

    BalasPadam
  14. isu ni kontot jari menaip.. alih2 kita yg tegur kena sembur

    BalasPadam
  15. beginilah kalau buat apa2 tanpa fikir dahulu... bila dah tersebar semua gambarnya baru nak rasa malu dan aib!

    BalasPadam
  16. ada aku kesah ni mmg payah la..
    kalau mmg btol dia bleh angkat jenazah dia sndiri, mandikan sndri xpa jugak.. masalhnya xmgkin kan..

    BalasPadam