Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 25 April 2014

Berebut dengan daddy dah !!

 

Makin garang tak bertempat dia ni ! Haishh .. Aku dulu baya dia , tak la garang gini .. Tak peliknya , dengan orang luar .. menikus la pulak.. Iskhhh..

Susu kambing Nutri Goat Miracle 8 yang aku dah start minum dari bulan lepas , Qhaliff dah mula sukakannya .. Tiap kali aku minum , dia datang mintak .. Kalau tak kasi , dia tarik cawan aku tu !!

Photo: Last last dia yg amik semua !!

Ianya adalah susu kambing asli yang diperkaya dengan 8 makanan tambahan sunnah untuk kesihatan menyeluruh !

8 makanan tambahan sunnah itu adalah :

Kismis – Mengandungi zat besi , potassium , magnesium , kalsium serta vitamin B1 , B3 , dan B6. Sangat bagus untuk pelajar.Melindungi hati , memulihkan keletihan saraf .

Kurma – Pantas diproses dan diserap oleh badan.Memberikan tenaga segera kepada badan. Baik utk wanita mengandung dan bersalin.Mengandungi potassium dan zat besi.Juga bagus utk peguat memori.

Madu – Ia adalah makanan segala makanan , minuman , ubat segala ubat.Mengubati cirit birit jika dibancuh dengan air panas.Membuka selera , menguatkan perut dan membuang kahak.

Saffron / Za’faran – Membantu proses penghadaman , menguatkan ingatan , mencerdaskan minda ( sesuai utk pelajar ) , melancarkan pengaliran darah , mengawal tekanan darah dan kolestrol, mengurangkan keletihan , menambahkan selera makan kanak kanak .

Habbatussauda – Menguatkan sistem imunisasi badan. Menurunkan kadar gula dalam darah. Menstabilkan tekanan darah tinggi atau darah rendah. Mencegah kanser.

Buah Zaitun – Rawatan kulit dan rambut.Melambatkan penuaan, merawat radang perut.Mencegah kanser dan serangan jantung.Mengandungi Vitamin E. Merendahkan kolestrol jahat ( kolestrol LDL ) .

Buah Delima –Anti oksidan , melindungi jantung , menurunkan kadar kolestrol LDL dan meningkatkan kolestrol HDL ( kolestrol baik ) , memperlambatkan penyakit Alzheimer , bagus bagi wanita mengandung utk memperoleh anak yang cerdas.

Buah Tin – Mengandungi Kalium , Omega 3 dan Omega 6, meningkatkan memori otak , mencegah anemia , mengurangkan risiko kanser payudara .

Ok … 8 makanan sunnah yang diadunkan bersama susu kambing untuk pemakanan tambahan agar badan senantiasa segar dan sihat ..termasuk juga khasiat yang akan dibekalkan pada bayi dalam kandungan.

Bagi yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut , boleh saja ke :

Facebook : www.facebook.com/DMieliaBeautyHealth

Agen Jualan : http://on.fb.me/1mzOclW

Hotline : 019-3497868

#NGM8 #ngm8 #nutrigoat #bettermilk #goatsmilk #miracle8 #sususedap #foodofsunnah #susukambingsedap #kakiminumNGM8

fb.com/DMieliaBeautyHealth

@dmieliabeauty

Alhamdulillah .. minggu lepas dia kena selsema teruk.. Abis hingus hijau meleleh keluar .. Pastu aku try bagi setengah paket selepas dia cuba cuba rasa ari tu..

Syukur.. hilang terus pastu ! Ada skit skit je la dan hilang terus .. Terus hilang tu , melampau la pulak kan.. Dah macam drama melayu lak.. heeee ..

Lepas selsema , dia nak batuk lak .. Dan hilang jugakk ! Segala yg berlaku adalah dengan izin Allah.. Kang kata aku percaya pulak susu ni penyembut segala penyakit.. Sekurangnya ikhtiar.. kan kan ?

Dan yang pasti.. aku minum tiap malam.. lena kooooo !! Tak larat tahan mata terus .. huhu ..

2 komen :

Yana Sakura berkata... [Reply to comment]

Susu kambing bgus utk kesihatan.. Nabi Muhammad pn suke mnum susu kambing :) hehe..

Umie Artoqiemie berkata... [Reply to comment]

berlemak susu kambing!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI