Bikin Cocunut Shake sendiri ..

by - April 17, 2014




Dahaga la pulak .. Ajak wife pekena air kelapa.. Katanya ada jual di gerai sorang makcik tu , dalam perjalanan balik ke rumah.. Harapnya ada jual la.. Kot la takde stok .. huhu..

Rezeki.. ada !! Tak byk dah tp cukup utk kami..Beli dua bijik jer.. Rm7 .. Dan tiba tiba tmbul idea nak buat coconut shake memandangkan wife ada beli jus blender hari tu.. Leh bikin sendiri !!

Singgah kedai runcit.. beli aiskrim.. Perghhhh.. rosak diet aku.. Bahan dah cukup.. Tukang kacau pon dah buat kerja.. Akhirnya , tadaaaaaaa..


Sedap ? Boleh laaaa... tak buat manis pon ..Asal hilang dahaga dah memadai.. heeeee.. 

Baki  , buat air selusuh ..

You May Also Like

9 comments

  1. wah ! faveret CN ni, mmg best buat sndiri, CN lagi best, depan umah jer pokok kelapa..anytime leh buat coconut shake ! hehehe

    BalasPadam
  2. Bestnyer minum coconut shake, mengidam pula kita :)

    BalasPadam
  3. dah lama tak buat coconut shake...kalau kat umah bahan ada ibu dan ayah tak kesah pon...siap order lagi nak ice cream lebih lah apa lah...huurmmm

    BalasPadam
  4. Wah! Terliur tengok…dah lama tak buat coconut shake…tapi saya biasa guna susu pekat coz masa kecik2 dulu Allahyarham ayah guna susu pekat…lepas ni boleh la try guna ice cream…saya biasa guna vanilla ice cream kalau buat milk shake...

    BalasPadam
  5. Mcm mana nak buat air selusuh???

    BalasPadam
  6. ala..x ajar pun mcm mana nk buat

    BalasPadam
  7. sedap..favourite ni.minum masa dahaga layann

    BalasPadam