My Iqra’ Flash Cards untuk Qhaliff !

by - April 10, 2014

 

Alhamdulillah .. sampai dahhh ! Masa untuk ? Belajarrr !! Haaa ..

Beli mana ? Tak laa.. Hadiah dari WITHLOVETOLOVE  untuk Qhaliff haaa .. Terima kasih ..

Bila aku masuk ke Insta WITHLOVETOLOVE ni , ada macam macam yang dijual .. Menurutnya ..

“ Saya jual buku & permaianan / alat bantu belajar kanak2 dari Learning Roots UK, Iqra' US & Darussalam Saudi. Buku parenting (keibu bapaan pun ada). Selain itu saya juga jual pakaian kanak-kanak yang saya beli dari Australia.

Contoh iqra' flash card, sangat bagus untuk mendidik anak2 untuk mengenal huruf2 jawi.

Bagi buku Allah is Ar-Rahman Flap Book, mengajar kanak2 tentang huruf, nombor. warna & bentuk dalam bentuk islamik. 4 konsep boleh dipelajari dari buku ini yang boleh dibuka (flap).

Soft books pula ada 3 jenis yang mengajar tentang Ucapan Harian (Assalamualaikum), Solat & Huruf Jawi. Buku ini lembut & boleh dibasuh.

Now You Are A Mother pula buku keibu bapaan yang menerangkan tentang perkara2 sebelum & selepas anak dilahirkan sehingga umur anak 4 tahun dari segi islam. Buku ini antara best seller. Walaupun ditujukan untuk ibu yang pertama kali melahirkan, ianya masih sesuai untuk para ibu sebagai panduan & peringatan.

Buku My Prophet Muhammad pula menceritakan tentang Rasullullah berjuang untuk menyebarkan / pertahankan agama Islam. Buku ini sesuai untuk kanak2 yang telah pandai membaca & juga ibu bapa untuk mengingatkan kita tentang perjuanagan baginda.

Box of Manners pula adalah permainan kanak2 yang mengajar tentang etika keislaman dalam kehidupan seharian. Terdapat 3 jenis permainan menggunakan 54 kad bewarna-warni & disertakan juga panduan untuk ibu bapa.

Bagi pakaian kanak2 pula saya beli terus dari Australia. Kebetulan adik ada di sana. “ ..

Haaaa … Tu dia kata laaa .. Bila masuk ke Insta dia , mmg ada la semua semua tuuu .. Macam macam adoooo haaa ..

Bagi yang berminat nak menjenguk , silaaaakann.. Tak kena bayar pon..  Add je WITHLOVETOLOVE ..

You May Also Like

3 comments

  1. wah bolehlah cuci2 mata ni, thanks for sharing abang ben...

    BalasPadam
  2. dah add juga... banyak manfaat nye
    betul kata Ben tak rugi pun.. ngee

    BalasPadam
  3. Terima kasih byk2 ben. Harap qhaliff dapat manfaat :-)

    BalasPadam