Sapa ciplak sapa ni ?

 

Makin menyampah pulak aku bila memasing dok kata tu gaya fesyen atau design dia .. Pastu , mula laaaaaa nak kecoh ! Huh .. aparaaa .. Bikin malu kompeni je !

Tu ke gaya yang dikatakan diciplak ? Sapa ciplak ? Kalau gitu punya gaya la kan .. Cer google je African Turban .. Tengok la sendiri gaya yang lama dah ada tu ..

Serius aku tak paham laaa weh ! Aiyoook .. Tak yah la dok claim aku punya design ke , hang punya ke .. Kalau berkualiti dan diterima masyarakat , ok laa .. Kalau pakai pun aurat tetap nampak pastu nak kata tu la tudung , baik pikir la baik dosa pahala .. Jangan pk untung atas dunia jer ..

10 ulasan:

  1. itu lah psl..bukan tudung yg dia pakai tu kalo takat tutup rambut je..sanggul2 mcm tu..adeii

    BalasPadam
  2. hmmm..haritu bunga rose. skrg...

    BalasPadam
  3. erkss memang dah lama kot stylo turban ni...adoiii...

    BalasPadam
  4. Kalau semua nak claim sana-sini pakat pakai tudung bawal plain jer la ;)

    BalasPadam
  5. hi korang.nak clarify sikit.bukan tudung yg dia pakai kat atas tu yang dikatakan ciplak.abg ben pon..selidikla betul2.ade design tudung lain yg mcm shawl tp ada tali ke ape.tak sure la..sbb pernah follow hal ni dlm ig dia.so bukan yg atas tu okay.btw awal2 dulu natasha slalu pakai turban..now dah jarang dah rasenye..

    BalasPadam
  6. maybe abang ben akan faham bila ada jenama sendiri,rekaan sendiri,atau barangan bawah label sendiri.sakitnya hati macam bila hakcipta sendiri diciplak.ramai je usahawan seblum ni dah claim hakcipta cuma xdela sampai buat sidang akhbar..maaf kalau ade terkasar bahasa

    BalasPadam
  7. @adahyusoff kalau nak kaji betul betul , asal usul tudung tu dari mana ? Sapa cipta dulu ? Dia ke ? Aisey .. Sama je la .. Sapa ciplak sapa ? Dia punya tudung ada letak tanduk untuk membezakan dengan tudung yang sedia ada ?

    BalasPadam
  8. @angah5493 Alahai.. Ini Malaysia .. Apa saja yang disukai pasti akan diciplak.. Bila dah merekabentuk , bersedialah untuk diciplak..

    Kalau kita punya produk berkualiti dan bermutu , tak yah risau la dengan yang ciplak punya .. Serupa seluar track Adidas ori dan tiruan .. Berbeza kualiti ..

    BalasPadam
  9. Serius tak faham dengan golongan yang cakap menutup aurat tapi dengan susuk leher yang nampak tu betulka?

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009