Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 23 April 2014

Setelah aku dikerjakan dia cukup cukup !

 

Hari ni tak gi umah mak aku. Aku terlalu letih ulang alik setiap hari .. Kesian gak kat Qhaliff.. Huhuh.. 100km tu sehari ! Haaa .. Tiap bulan servis kereta .. Amik koooo .. Tapi tak pe laaa .. Sementara ada orang tua lagi kan ?

Maka hari ni , aku berdua ngan Qhaliff.. Lama dah tak berdua .. Pasni bertiga lak ! Aiyokkk ..

Hurmm.. Liat semula dia nak tidur tanpa ibu dia .. Maka nak kasi dia tidur , bukanlah tugas mudah. Ni dah pukul 1 lebih petang , baru dia tidur.. Ikutkan time ni , dia baru jaga.. Huhu ..

Apa dia buat sebelum tidur ?

Merajuk dengan aku ! Kena marah le tuuu .. Dia tau bapak dia marah marah sayang.. Tunggu dipanggil pujuk je tuuu ..

Hurm.. memunggah dan terus merajuk bila dimarah !

Mengemas rumah walhal dia yang sepahkan !

Melompat dengan girangnya setelah berjaya membuatkan aku bengang dengan kerjaya dia di rumah ..

Makan sendiri .. Daddy kutip mana yang tumpah ! Pas makan , susu lagi… Coklat lagi .. Vitagen lagi.. Apa saja kat peti ais semua dia nak makan !

Dah tu bila nak tidurnya ?? Puas aku ajak tidur .. Aku yang tertidur ! Bila terjaga , tengok bagus dok punggah laci ! Kalau aku buat buat berdengkur , dia datang paksa suruh bangun ! Aiyooo..

Dan akhirnya barulah dia tidur .. Dia dah tidur , aku rindu pulak nak main ngan dia ! Hahaha .. Ok ok , baru boleh buat kerja .. Huhuh.. Sian dia …

Photo

Aku tak leh nak update blog selagi dia tak tidur.. Bila aku bukak laptop , dia datang dengan santainya. Muka nakal seolah olah berkata ..

“ Daddy , serahkan laptop atau kita bergaduh ? “

Sambil berjalan tu dia bersihkan tapak tangan dia yang tak kotor tu ! Macam nak bergaduh lagaknya ! Aiyokk ..

7 komen :

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

masa ni la Qhaliff nak buat perkara yang dia suka dan bergembira sebagai seorang kanak2...memang mencabar sungguh melayan keletah Qhaliff tu..seronok tengok Qhaliff gembira

N.A.T berkata... [Reply to comment]

alahai ...

Joanna Yunus berkata... [Reply to comment]

Nanti bila umurnya dah sebesar qayyum 16 tahun kita akan rindu semua aktiviti dia masa kecil

amelia ramli berkata... [Reply to comment]

hahahaha...qhaliff la qhaliff...byk akal dah dia...aunty bc citer daddy awk ni bt aunty gelak sorg2 & makin geram ngan awk qhaliff oihhh...
xpe la qhaliff..aktif tu bagus..tandanye sihat & cergas..untung la daddy awk x sempat nk ROI dkejekan...hahahaha

NurHafiza Fadzil berkata... [Reply to comment]

hahaha~

qhaliff tengah belajar nak jadi abang tu...

lepas ni kan die nak jaga adik...

tu die tahan mata x nak tdo...hahaha~

Lydia Miza berkata... [Reply to comment]

Kih kih kih... Buli daddy ye. Skrg kita dah tau siapa hero. Qhaliff ke daddy:)

Ayie MediaNetworkMalaysia berkata... [Reply to comment]

aduh.. comelnya

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI