Sabtu, 14 Julai 2012

Tak perlu la blogger cerita pasal artis di Malaysia !

 

Waduh .. tersenyum kambing aku tengok rancangan talkshow yg dikendalikan oleh Awal Ashaari , AWAL LAGI di TV9 .. Nak gelak besar pon ada sbb apa yang mereka cakap tu , nampak sangat tak buat kerja rumah ! Seolah mereka nak episod ni untuk bantai blogger ..

Menariknya , mereka seolah olah nak kata blogger ni cuma nak bikin hangat atau panas jer .. Waduhh waduhhh .. Bagus betul  eh ? Pastu kannn .. haaa , siap cakap pasal agama gitu .. Yang cakap tuuu , dok ikut sangat ke ? Padahal .. haaa.. sendiri mau hengat la akakk oiiiii …

Ada artis bagi komen dalam rancangan tu .. “ Kita bukan di Eropah .. “ .. Yang artis pakai serupa macam kat Eropah tu , ok la pulak ? Eh .. eh ?

Hangin ? Tak laa .. Apa yang aku nampak ialah artis mmg ‘terancam’ dengan kewujudan ‘ wartawan tak berlesen ‘ ni haaa .. Maklumlah , blogger yang gemar tulis bab artis ni tulis ikut tekak mereka je kan ? Skit sangat je blogger yang suka ‘membodek’ artis ..

Siann kat blogger yang selalu up artis artis ni .. Macam terhegeh hegeh lak rasanya kan ? Pelik gak kan ? Kenapa skang ni bila ada preview filem baru , blogger dipanggil .. Bukan sorang dua okeh ! Kenapa eh ? Bukankah artis sekadar memerlukan wartawan je ? Dan wartawan lak , leh boikt artis artis yang ‘tak ikut’ cakap mereka .. hehehe …

Lantak korang la artis .. Buat artis yang tak tau apa itu blogger , blogger ialah penulis log di internet .. Mereka tulis apa saja yang mereka rasa , lalui dan nampak ..

Apa yang aku nampak … wartawan hiburan terutama di tv , lagi mengarut dari blogger .. Iskh iskh iskhhh .. Dan Awal ,” Buruk benar seluar kamu tu haaa .. “

42 komen :

Eyqa Hasnan berkata... [Reply to comment]

macam2 artis nie . xsuke laa ! cakap je tahu .

hanna aleeya berkata... [Reply to comment]

Dak agah dah pasti uncle buat entri pasal rancangan Awal Lagi malam ni

Alynn Nyzaa berkata... [Reply to comment]

huhu..terbaek la abg ben~

THE LEKAT LEKIT STORY berkata... [Reply to comment]

yg baik sorang pun tak sebut.. yg buruk tu la highlight lebih2.. nampak sgt artis takut dengan blogger.

faizal mohd berkata... [Reply to comment]

tak tengok sebab tak minat dah rancangan2 mcm gosip ni. bosan. hahaha

Si Matatajam berkata... [Reply to comment]

terbaik Ben!!!!kemain tadi depa dok kutuk blogger. depa tak tau blogger lagi ramai daripada wartawan.. liputan dunia blogger lagi meluas...

amengs88 berkata... [Reply to comment]

Betul.. Sya sokong 100% apa yang ag ben ckp.. Eh... Tulis.. Rasa menyampah dgn artis yg salahkan blogger.. Malas nak cakap la.. Semua bangsa kita juga

yangbaik berkata... [Reply to comment]

nampak jer silap orang
silap sendiri tak perasan

betul la Ben, seluar awal tu buruk benor...

✉ ¥ana Fauzi ✉ berkata... [Reply to comment]

Tak semua blogger harus disalahkan , ye dok ? :) HEHE . Yana lebih suka blog yang personal dari yang bajekk gaya artis , kan bro ben ?:) Bro ben punya blog sempoii jaa:)

Ikmal berkata... [Reply to comment]

Assalam.. hahhaha... tanpa blogger nie mereka tu siapalah.... diorang nie tak puas hati ker dgn blogger nie...?

Yasmin Aris berkata... [Reply to comment]

hahahah, terbaik la !
Panas je oh tengok cite uh td .
Tak pasal2 blogger yg kena

babycomel berkata... [Reply to comment]

macam tu pun ada kan.. tu la dia bila tak fikir dulu sblm cakap, owh mybe depa memang camtu kot
(owh, nasib baik la xpenah ter pk pun nk cerita pasal retis2 ni)

Adylia Qarissa berkata... [Reply to comment]

hahahhaaa...dorang takot kat abg ben kot ;p

Pn. Sheila@CC berkata... [Reply to comment]

x tgk lak rancangan tu.. cam best jer... hope ada ulangan... hehe

roym as berkata... [Reply to comment]

thanx pada artis2 yang buat perangai ntah hape2 sbb ada story blogger nk buat entry..kenyataannya org mmg suka cari cerita2 pasal artis..lagi merapu artis tu lagi org suka nk tau..prinsip dia satu je..kalo takut dilambung ombak jgn berumah di tepi pantai..senang je abishh..end

man berkata... [Reply to comment]

btl2..hehehe

ary_lee berkata... [Reply to comment]

hak seorang blogger lah kot nak tulis apa-apa..
Artis pon kdg up pun sbb blogger..
Kalau xpuas hati, saman je lah kotttt kejenye..

mira maisara berkata... [Reply to comment]

eh eh arits nie ..terancam lah tu..haha

Cik Anis berkata... [Reply to comment]

cite pasal diri sendiri or cite somthing yang bole beri manfaat is better :)

syalinda johari berkata... [Reply to comment]

mmg buruk betoi la seluar si Awal ni...huwaaaaa

Boni JLL3 berkata... [Reply to comment]

hahahaha.. setuju dgn entri ni..

Mira Adzlia berkata... [Reply to comment]

huhu...blogger jugak dpersalahkan..adeh...blogger byk mbantu artis dlm mempromosi dri mrk n filem tmpatan.....aish...sabor jela

Syafik Coklat berkata... [Reply to comment]

artis ?? heh tak pandang pon laa . lebih suka tengok artis yang dah berubah skrg nie . alhamdulillah

Mrs. Abi berkata... [Reply to comment]

blogger boleh wat mogok ni...hahahahaha....pakat boikot sume artis...baru dorg tau kannnn....

akuzle ayu berkata... [Reply to comment]

Oho. Baru sy tau hujung pangkal. Nak tau gaks saper 'panel2' tuh semer..

akuzle ayu berkata... [Reply to comment]

Oho. Baru sy tau hujung pangkal. Nak tau gaks saper 'panel2' tuh semer..

lady scooter berkata... [Reply to comment]

ni la trend baru artis kita...dulu...sikit2 salah wartawan. sekarang...sikit2 salah blogger... diri diorang je la yg memanjang betul...

Aza/Rin/Na berkata... [Reply to comment]

assalamualaikum Ben... akak confirm tak tengok rancangan tu tapi kak rin suka sangat dgn ayat akhir Ben tu ..mengenai seluar awal ... i can imagine why ..hehehhehe ... awal ni mmg nampak semacam bila berseluar .... ( tak tau la mengapa - jangan tanya yek dan jangan ingat apa2 lak ya ) ... ;-) tapi cuba la peratikan ...issshhh akak ni ...sorry semua.

iLa suHaiLa berkata... [Reply to comment]

haa..memang trgelak gak bila jwpn dorang pasal blog tu ape..maen hentam je kan..aish2..

Nurul Akmal berkata... [Reply to comment]

setujuuuuuuu....

ainna baijan berkata... [Reply to comment]

sokong en ben....kalau artis behave komfm2 la kan tak kene kritik..nmpk sangt diorg takut kene kritik..kalau takur kene kritik tak yah la kan jadi artis....

Aliff Haikal berkata... [Reply to comment]

Itu lah risiko dorang nak jadi artis sangat . bukan taktahu sekarang ni lambakan blogger kat malaysia umpama cendawan tumbuh di atas pokok selepas hujan

Ban artis !

Zarul Umbrella berkata... [Reply to comment]

hoho artis mana kah itu...statement dia tu mmg tak le apply dizaman sekarang,zaman digital,segalanya in 'real time'

Nurlyla berkata... [Reply to comment]

diorang lupa ka blogger d rakyat juga.. peminat juga.. kitorang lh yg nak tengok diorang.. tolong femeskan diorang.. ape diorang buat bagai.. haha..

Scarlett O'Hara berkata... [Reply to comment]

Blogger pun dah famous sekarang.Kan? :D

Musafir Jalanan berkata... [Reply to comment]

Hahaha, . . . Artis tu manusia je, takde yg istimewa pun, . . .

Buat ape lah org2 awam yg biasa minat2 kat depa, . .

Alieza Dayasari berkata... [Reply to comment]

hmmmmm................ tak tgk real time tadi. isu ni... susah nk ckp.
tp kata mr ben tu betul, kalau masa ada preview movie ker apa ker.. blogger ramai gak dipanggil .. utk uodate entri promte bagai.
ermmmmmm.....

Ana Farhana berkata... [Reply to comment]

setuju ngn abg ben.. ekekeke ^_^

♥fatenn meera♥ berkata... [Reply to comment]

xbleh bla..ziana zain owh siti nurhaliza..apo lah cakap lagu tu nohhhh??betulkan diri sendiri dlu sebelum nk cakap...hihi..awal ashaari pon samo jugek...

Herma Julianny berkata... [Reply to comment]

dulu sy fkr awal takkan kawen tau,
dgn mulutnya yang pok pek tu..
tak sangka pula dia kawen juga akhirnya..
hehehehe...

Abey Mirul berkata... [Reply to comment]

Mungkin dia berkata dalam keadaan tidak tahu.

jom Bersangka baik! :)

Riena Haiqal berkata... [Reply to comment]

saya suka ayat Abg Ben yang last sekali.. pesanan utk awal.. hahahahahahah
tergelak2 saya baca... (^_^)

buat artis2 malaysia, fikir dulu sebelum berkata2..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI