Tak perlu la blogger cerita pasal artis di Malaysia !

 

Waduh .. tersenyum kambing aku tengok rancangan talkshow yg dikendalikan oleh Awal Ashaari , AWAL LAGI di TV9 .. Nak gelak besar pon ada sbb apa yang mereka cakap tu , nampak sangat tak buat kerja rumah ! Seolah mereka nak episod ni untuk bantai blogger ..

Menariknya , mereka seolah olah nak kata blogger ni cuma nak bikin hangat atau panas jer .. Waduhh waduhhh .. Bagus betul  eh ? Pastu kannn .. haaa , siap cakap pasal agama gitu .. Yang cakap tuuu , dok ikut sangat ke ? Padahal .. haaa.. sendiri mau hengat la akakk oiiiii …

Ada artis bagi komen dalam rancangan tu .. “ Kita bukan di Eropah .. “ .. Yang artis pakai serupa macam kat Eropah tu , ok la pulak ? Eh .. eh ?

Hangin ? Tak laa .. Apa yang aku nampak ialah artis mmg ‘terancam’ dengan kewujudan ‘ wartawan tak berlesen ‘ ni haaa .. Maklumlah , blogger yang gemar tulis bab artis ni tulis ikut tekak mereka je kan ? Skit sangat je blogger yang suka ‘membodek’ artis ..

Siann kat blogger yang selalu up artis artis ni .. Macam terhegeh hegeh lak rasanya kan ? Pelik gak kan ? Kenapa skang ni bila ada preview filem baru , blogger dipanggil .. Bukan sorang dua okeh ! Kenapa eh ? Bukankah artis sekadar memerlukan wartawan je ? Dan wartawan lak , leh boikt artis artis yang ‘tak ikut’ cakap mereka .. hehehe …

Lantak korang la artis .. Buat artis yang tak tau apa itu blogger , blogger ialah penulis log di internet .. Mereka tulis apa saja yang mereka rasa , lalui dan nampak ..

Apa yang aku nampak … wartawan hiburan terutama di tv , lagi mengarut dari blogger .. Iskh iskh iskhhh .. Dan Awal ,” Buruk benar seluar kamu tu haaa .. “

42 ulasan:

  1. macam2 artis nie . xsuke laa ! cakap je tahu .

    BalasPadam
  2. Dak agah dah pasti uncle buat entri pasal rancangan Awal Lagi malam ni

    BalasPadam
  3. yg baik sorang pun tak sebut.. yg buruk tu la highlight lebih2.. nampak sgt artis takut dengan blogger.

    BalasPadam
  4. tak tengok sebab tak minat dah rancangan2 mcm gosip ni. bosan. hahaha

    BalasPadam
  5. terbaik Ben!!!!kemain tadi depa dok kutuk blogger. depa tak tau blogger lagi ramai daripada wartawan.. liputan dunia blogger lagi meluas...

    BalasPadam
  6. Betul.. Sya sokong 100% apa yang ag ben ckp.. Eh... Tulis.. Rasa menyampah dgn artis yg salahkan blogger.. Malas nak cakap la.. Semua bangsa kita juga

    BalasPadam
  7. nampak jer silap orang
    silap sendiri tak perasan

    betul la Ben, seluar awal tu buruk benor...

    BalasPadam
  8. Tak semua blogger harus disalahkan , ye dok ? :) HEHE . Yana lebih suka blog yang personal dari yang bajekk gaya artis , kan bro ben ?:) Bro ben punya blog sempoii jaa:)

    BalasPadam
  9. Assalam.. hahhaha... tanpa blogger nie mereka tu siapalah.... diorang nie tak puas hati ker dgn blogger nie...?

    BalasPadam
  10. hahahah, terbaik la !
    Panas je oh tengok cite uh td .
    Tak pasal2 blogger yg kena

    BalasPadam
  11. macam tu pun ada kan.. tu la dia bila tak fikir dulu sblm cakap, owh mybe depa memang camtu kot
    (owh, nasib baik la xpenah ter pk pun nk cerita pasal retis2 ni)

    BalasPadam
  12. hahahhaaa...dorang takot kat abg ben kot ;p

    BalasPadam
  13. x tgk lak rancangan tu.. cam best jer... hope ada ulangan... hehe

    BalasPadam
  14. thanx pada artis2 yang buat perangai ntah hape2 sbb ada story blogger nk buat entry..kenyataannya org mmg suka cari cerita2 pasal artis..lagi merapu artis tu lagi org suka nk tau..prinsip dia satu je..kalo takut dilambung ombak jgn berumah di tepi pantai..senang je abishh..end

    BalasPadam
  15. hak seorang blogger lah kot nak tulis apa-apa..
    Artis pon kdg up pun sbb blogger..
    Kalau xpuas hati, saman je lah kotttt kejenye..

    BalasPadam
  16. eh eh arits nie ..terancam lah tu..haha

    BalasPadam
  17. cite pasal diri sendiri or cite somthing yang bole beri manfaat is better :)

    BalasPadam
  18. mmg buruk betoi la seluar si Awal ni...huwaaaaa

    BalasPadam
  19. hahahaha.. setuju dgn entri ni..

    BalasPadam
  20. huhu...blogger jugak dpersalahkan..adeh...blogger byk mbantu artis dlm mempromosi dri mrk n filem tmpatan.....aish...sabor jela

    BalasPadam
  21. artis ?? heh tak pandang pon laa . lebih suka tengok artis yang dah berubah skrg nie . alhamdulillah

    BalasPadam
  22. blogger boleh wat mogok ni...hahahahaha....pakat boikot sume artis...baru dorg tau kannnn....

    BalasPadam
  23. Oho. Baru sy tau hujung pangkal. Nak tau gaks saper 'panel2' tuh semer..

    BalasPadam
  24. Oho. Baru sy tau hujung pangkal. Nak tau gaks saper 'panel2' tuh semer..

    BalasPadam
  25. ni la trend baru artis kita...dulu...sikit2 salah wartawan. sekarang...sikit2 salah blogger... diri diorang je la yg memanjang betul...

    BalasPadam
  26. assalamualaikum Ben... akak confirm tak tengok rancangan tu tapi kak rin suka sangat dgn ayat akhir Ben tu ..mengenai seluar awal ... i can imagine why ..hehehhehe ... awal ni mmg nampak semacam bila berseluar .... ( tak tau la mengapa - jangan tanya yek dan jangan ingat apa2 lak ya ) ... ;-) tapi cuba la peratikan ...issshhh akak ni ...sorry semua.

    BalasPadam
  27. haa..memang trgelak gak bila jwpn dorang pasal blog tu ape..maen hentam je kan..aish2..

    BalasPadam
  28. sokong en ben....kalau artis behave komfm2 la kan tak kene kritik..nmpk sangt diorg takut kene kritik..kalau takur kene kritik tak yah la kan jadi artis....

    BalasPadam
  29. Itu lah risiko dorang nak jadi artis sangat . bukan taktahu sekarang ni lambakan blogger kat malaysia umpama cendawan tumbuh di atas pokok selepas hujan

    Ban artis !

    BalasPadam
  30. hoho artis mana kah itu...statement dia tu mmg tak le apply dizaman sekarang,zaman digital,segalanya in 'real time'

    BalasPadam
  31. diorang lupa ka blogger d rakyat juga.. peminat juga.. kitorang lh yg nak tengok diorang.. tolong femeskan diorang.. ape diorang buat bagai.. haha..

    BalasPadam
  32. Blogger pun dah famous sekarang.Kan? :D

    BalasPadam
  33. Hahaha, . . . Artis tu manusia je, takde yg istimewa pun, . . .

    Buat ape lah org2 awam yg biasa minat2 kat depa, . .

    BalasPadam
  34. hmmmmm................ tak tgk real time tadi. isu ni... susah nk ckp.
    tp kata mr ben tu betul, kalau masa ada preview movie ker apa ker.. blogger ramai gak dipanggil .. utk uodate entri promte bagai.
    ermmmmmm.....

    BalasPadam
  35. setuju ngn abg ben.. ekekeke ^_^

    BalasPadam
  36. xbleh bla..ziana zain owh siti nurhaliza..apo lah cakap lagu tu nohhhh??betulkan diri sendiri dlu sebelum nk cakap...hihi..awal ashaari pon samo jugek...

    BalasPadam
  37. dulu sy fkr awal takkan kawen tau,
    dgn mulutnya yang pok pek tu..
    tak sangka pula dia kawen juga akhirnya..
    hehehehe...

    BalasPadam
  38. Mungkin dia berkata dalam keadaan tidak tahu.

    jom Bersangka baik! :)

    BalasPadam
  39. saya suka ayat Abg Ben yang last sekali.. pesanan utk awal.. hahahahahahah
    tergelak2 saya baca... (^_^)

    buat artis2 malaysia, fikir dulu sebelum berkata2..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009