Isnin, 6 Mac 2017

Bila anak rosakkan barang..

 

Hurm… pagi tadi , keyboard tablet aku ‘lebur’ ditumbuk aku ! Huuhu.. Sebelum tu , Zahra bersungguh nak main dan aku benarkan. Kalau tak kasi , dia meraung dan raungan dia pasti akan membangunkan Aariz ! Bila Aariz bangun , abis laaaa semuaaa ! Huhuhhu..

Aku kasi.. dan dia abis main. Bila dah abis main , zasss.. dia tutup dan tekan tab tu dengan kedua tangan dia ! Aduhhhh.. terdengar bunyi ‘krakk’ . Terus sentap aku !

Dan hasilnya , pagi tadi.. keyboard tu dah mula problem ! Aku lak nak kena siapkan blogpost job yang aku g kelmain. Adehhh.. stress aku . Dah cuba baiki namun.. hurmm.. akhirnya di luar akal fikiran , maka… hurmm..

image

Lakonan semula babak tersebut. Takda la.. ni la biasanya berlaku bila aku nak mula buat kerja , di atas jam 12 malam .. dan dia masih segar bugar ! Huhhhhhh..

Dan terpaksalah aku buka kembali laptop lama aku yang aku dah simpan sejak tahun 2015 ! Laptop ni ok cuma agak perlahan je la..tapi untuk buat kerja kerja blog.. ok jer malah lebih puas menaip guna laptop yang besar keyboardnya.. hehehe.. Terima kasih pada Zahra ! Dan bila guna laptop ni , idea aku lagi banyak berbanding bila guna tab tu ! Tak puas !!

Awal pagi nanti nak gi Low Yatt.. nak cari laptop baru.. hurmm.. duit lagi !

image

Ini bukan kali pertama barang aku rosak.. Huhuhhu.. Diorang pun bukan sengaja nak rosakkan , kan ? Kita mental kena kuat dan banyakkan bersabar.. Huhuh.. Banyakkan bersabar !

5 komen :

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Huhu. Br kena. Tv rosak. Spek rosak. Ariq nye pasal. Huhu je lah..

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Anak2 ni bagi kita belajar sabar di tahap paling kita tak duga...itu juga salah satu ujian Allah...anak2 ni bijak...tu sebab papa dia leh beli laptop baru...hehhehe

Umminani berkata... [Reply to comment]

sabar..dugaan debab allah nak hadiahkan yang baru..hhehe

Anum Abdullah berkata... [Reply to comment]

sabar jer lah..budak budak...biasa lah..

mas saari berkata... [Reply to comment]

Fuhhh dugaan tu. Tapi nak marah pun mereka bukan sengaja kan, jadi kenalah bersabar. Hehehee!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI