Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 20 Mac 2017

Kagum dengan ZY PHYTO TECH INDUSTRIES - King of OEM !

Kelmarin aku pergi ke satu majlis formal yang sangat gempak bagi aku tapi masih ada elemen santai di situ dan membuatkan tetamu seperti aku , yang biasa biasa ni tak kekok di sana. Pada awalnya , aku terasa sangat segan. Maklumlah , aku cuma berpakaian sekadar berpakaian tapi masih kemas la.. Nak berbow bow tu , tak mungkin la kot ! Hehehehe.. ai segan uu.. bukan level ai gituu ! 
Aku ke sana ada undangan tapi secara jujurnya aku teringin nak tengok gaya gaya orang jutawan tempatan yang berjaya dalam bidang usahawan terutama yang muda muda ni ! Nak amik aura jutawan kata orang gituuu ! Heeee...
Terlebih dahulu aku bercerita sedikit mengenai ZY PHYTO ni yer.. kalau yang dah tau tu , bagus la.. yang belum tau , cam aku ni .. meh i story mory skit eh...
Perniagaan 'OEM' atau Original Equipment Manufacturer ni bermaksud sesuatu produk dikilangkan oleh seseorang untuk orang lain di bawah jenama orang tersebut. Kalau aku nak buat produk aku sendiri contohnya.. aku tak perlu tubuh kilang pon.. aku perlu bawak je idea aku ke ZY PHYTO dan mintak diorang buatkan... termasuk dengan ujikaji serta pensijilan. Haaa ! Jangan terkejut kalau aku ada produk aku sendiri. Aku nak buat produk.. Eh , rahsiaaa ! Tungguuuu ... 
Lebih kurang begitulah.. Dan ZY PHYTO telah berjaya merialisasikan banyak impian mereka yang ingin bergelar usahawan kepada jutawan ! Wowww gituuu !  Berniaga secara halal gituPuan Sharifah Ameelia Akma.
Majlis Ulang Tahun ke 10 ZY PHYTO GROUP OF COMPANIES


Panjang sangat kalau aku nak cerita pasal ZY PHYTO ni ! Kalau korang berminat , aku syorkan korang beli buku yang turut dilancarkan di majlis tersebut, Odyssey - Dari Lembah Ke Puncak . Pastinya akan menaikkan semangat korang untuk berjaya seperti mereka ! Bayangkan , perniagaan mereka yang dimulakan dengan modal RM3 ribu , sekarang dah bernilai RM30 juta dalam masa 10 tahun saja ! Apa citerr ?? 

Tiba-tiba aku teringin nak buat produk aku sendiri ! Nak buat produk apa eh ?? Bermanfaat pada korang !  Boleh guna siang malam... di mana mana saja ! Haaa , aku tau dahhhh ! Tadaaaaa... Moga ZY PHYTO berminat nak jadi rakan kongsi aku nanti ! Hahahahaha... Cita cita nehhh ! 

2 komen :

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Btul tu aben.. dr dlu saya fikir.. nape aben x buat biz jenama sndr. Cthnya barang2 fitness tu ke. Hehehe

muhammad nizam berkata... [Reply to comment]

Jangan lupa ajak kita jadi partner... hoho

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI