Aidiladha dan reunion ..

by - Oktober 27, 2012

 

Hari ni , aku mempaksakan diri aku untuk ikut wife ke reunion geng geng maahad dia kat rumah kawan dia nun di Pengkalan Chepa . Dekat ngan kem tentera tu haa ..

Memula aku benarkanlah dia g ngan kawan dia . Plan nak g tu selepas Zohor tapi aku ubah pikiran di saat akhir sbb tau Qhaliff akan rindukan daddy dia ni ha .. Eceh .. ke daddy dia yang rindu ?

Kat sana , seperti yang aku duga .. Qhaliff tak leh berenggang dengan aku . Asyik pandang dan kenyit mata gitu dan ibunnya seperti yang diduga , terlupa anaknya jap .. Hahaha .. Takde la .. Saja wat statement kejam. Kang dia naik cari aku la tu.. Nak cubit ! Hahahah ..

Bila semua ahli dah sampai maka parlimen pon mula bersidang laaa .. Riuh rendah laa memasing . Maklumlah , suami memasing takde dalam rumah tu . Aku je ikut haa dan sorang lagi , tuan rumah… Kira aku abiskan masa dok borak ngan tuan rumah aka Ustad di sekolah agama. Peramah . Jadi , masa aku terisi dengan berbual macam macam isu sambil menjeling wife yg dok asik makan padahal dlm kereta tadi dok peringat aku suh ingatkan dia pakai korset mlm nanti ! Huh ..

Sehingga jam 6 lebih , parlimen bersidang.. Setelah menerima ancaman bom , barulah parlimen ditangguhkan hingga notis pemberitahuan kelak untuk bersidang semula. Kira tahun depan je laaa ..

Dan aku , dapat laa makan macam macam makanan walaupun ada yang tak sempat nak amik sbb aku lebih teruja pada bihun goreng , sup daging dan daging goreng. Apakah tekanan darah aku akan naik nanti ? Gulp.. Harap tidak la nooo ..

Apa pun , majlis perjumpaan hari ni berjalan dengan lancar tetapi aku terkilan tak dapat tunaikan hasrat seorang teman di FB untuk hadir ke rumahnya petang tadi disbbkan wife terlebih dahulu booking masa aku ..

You May Also Like

6 comments

  1. wah meriahnya bang...:)

    BalasPadam
  2. Biase la tu.... bile berjumpe kawan lame... memang tak ingat dunia....

    My recent post : #8 Idea Menulis Blog

    BalasPadam
  3. 2 in 1..salam aidiladha yew abg ben :)

    BalasPadam
  4. haha ! kelakar tol la ayat abg Ben nih..sweet sgguh ngn wife..comel Qhaliff kat hjung sana tuh :)

    BalasPadam
  5. Oooo.. geng maahad. Aku tak pernah sekolah situ. Tehehehe.

    #selamat hari raya aidiladha. =)

    BalasPadam
  6. seronok bila dapat reunion.. ;)

    BalasPadam