Qhaliff bakal ada adik ?

by - Oktober 31, 2012

 

Wife bagitau dia loya tekak . Kali terakhir dia loya tekak , dia mengandungkan Qhaliff .. Wife bagitau dia penat sangat badan . Kali terakhir dia bagitau  gitu gak , dia dah mula mengandung beberapa bulan .. Simptom terakhir kalau dia bagitau aku , aku bau busuk ,confirm !

Tapi ? Tak mungkin kata orang kerana dia masih menyusukan Qhaliff dan tak datang period .. Tu kata mereka yang otai la . Kata aku , takde yang mustahil seperti mana beg aku yang senantiasa melekat kat bahu aku , boleh hilang ! Tiada yang mustahil atas dunia ini , dengan izinNYA.

Photo

Kalau wife mengandung .. confirm .. Maka aku kena rajin masuk dapur sbb wife tak lalu nak masuk dapur .. Serta aku kena bukak balik semua entri entri lama aku sewaktu wife mengandung .. Huhuh.. Bila eh ? Bulan Jun 2011 ? Sat aku cari .. o

Jumpaa .. Entri Aku bakal ada Junior ?? bertarikh  8hb Ogos 2011 , bermulanya episod baru dalam hidup aku .. Apakah akan bertambah lagi episod episod baru ?

Gulp .. Terbayang gak camana aku nak jaga dua dua sekali tu ! Apakah aku mampu update blog sebagaimana sekarang ? Tu belum lagi nak on semua segmen atas permintaan rakan blogger .. Camana aku nak update ? Mampukah aku ? Huhuh ..

Aku tak leh bayang semua tu .. Baru plan nak g gym semula .. Tapi tak pe.. Rezeki dari ALLAH kalau ada , aku terima dengan hati terbuka ..

You May Also Like

33 comments

  1. kita doakan yang terbaik buat abg ben, isteri dan qhaliff.

    semua ketentuan di dariNYA.

    BalasPadam
  2. Kalau betul alhamdulillah...!
    Rezeki jangan di tolak.. :)

    BalasPadam
  3. saya harap sangat wife abang ben mengandung lagi.

    memang dah sampai masanya pun. insyaallah... abg ben mampu bahagikan semua tugas dengan jayanya. minta-mintalah wife abg ben mengandung. seronoknya.... kalo dpt baby boy lagi... wow !! lagi best :D

    BalasPadam
  4. caya lah bro..
    kalau benar apa yg di ramal dapatlh ahli rumah baru..
    rezeki katakan..
    hilang beg dapat baby..hehehe
    ^_^

    BalasPadam
  5. abg ben anak tu pembawa rezeki...
    alhamdulillah klu betol..

    BalasPadam
  6. waaa. bestnyaaa!
    bel pulak yg eksaited. muahaha :D
    abg ben kan kuat. sebelah dukung khaliff, sebelah dukung baby baru. waaa~ mesti cute. hmm! hmm! baguss!
    semoga dapat baby banyak2. Amin :)

    BalasPadam
  7. Patutla Qhaliff termenung panjang...

    BalasPadam
  8. wah wah wah... sekiranya betol...Alhamdulillah and congrats bro... ^_^ tumpang happy untuk u juga...

    Yeay...\^_^/ Qhaliff ada kawan la cenggitu...

    BalasPadam
  9. Allah hilangkan beg mgkn nk ganti dengan yang lebih baik..tggu.....

    BalasPadam
  10. hah! 1 lagi. tadi bel baca abg ben punya entry beh hilang. hah! bel rasa kan, ni rezeki ni abg ben. Allah itu maha baik dan tersangat baik :) bel rasa kan, Allah tarik abg ben punya ultrabook dan DSLR tu tapiiiiii Allah bagi abg ben baby baru :)))))
    waaaaaaaaa! hmm! COMEL! mesti qhaliff suka ada adik :)

    BalasPadam
  11. alahai.. halus lg qhaliff.. gg pon xtumbuh lg..huhu.. tp klu dh rezeki terima jelah.. :)

    BalasPadam
  12. Alahaii.. halus lg qhaliff.. gg pon xtumbuh lg.. huhu.. tp klu dh rezeki terima jelah.. :)

    BalasPadam
  13. tahniah abg ben kalo betol..
    anak pembawa rezeki kan :)

    BalasPadam
  14. mungkin rezeki pas hilang beg..mana tau kan..hehe

    BalasPadam
  15. Alhamdulillah rezeki. Sure u dapat handle punya la, Insya Allah.
    As for your wife, it is normal tak period if fully breastfeed baby.

    BalasPadam
  16. kalau berisi tu, tahniah bro..semoga pintu rezeki semakin terbuka luas untuk bro dan keluarga...amin...

    BalasPadam
  17. kalau wife abang ben pregnant.. Alhamdulillah. bertambah lagi penyeri dalam rumahtangga. =)

    BalasPadam
  18. Rezeki dariNYA takkan nak tolak kan.. ;)
    hilang beg tapi digantikan dengan lagi besar dari tu.. ;) Alhamdulillah..

    BalasPadam
  19. standet ang ben; saya dulu preg anak no.2 masa anak 1st 7 bln. masa tu bfeed lg dan blm period lps bsalin. mmg terkejot beruk sbb x ready utk 2nd baby. skrg bby saya sebaya anak abg ben.

    http://amerislovely.blogspot.com/2012/10/wordless-wednesday-31102012-budak.html

    skrg pakai "perisai" wooo. takot terbabas lg.....

    BalasPadam
  20. Wah! teruja kalau Qhaliff dapat adik. Kalaulah berita gembira ni betul Abg Ben... Tahniah! Fiza ucapkan. Rezeki dari Allah, siapa yang tahu kan...

    BalasPadam
  21. Alhamdulilah jika benar.Rezeki tu dan sekian lama menunggu akhirnya rapat2.

    BalasPadam
  22. kalau benarlah ur wife preggy, syukur alhamdulillah..rezeki anak yg Allah bagi. hehehehe

    BalasPadam
  23. Alhamdulillah . rezeki bertambah . best la Qhaliff nanti .

    BalasPadam
  24. Boleh ben! Tapi buat double dari sekarang... Hehe... Pengalaman mengajar kita..

    BalasPadam
  25. hahaha... pasti tiap post kene 2 entry asing2. Satu untuk qhaliff satu lagi Junior.

    =)
    Murah rezeki..

    BalasPadam
  26. alhamdulillah.. ada takde, encik ben memang tetap sibuk..hehe

    BalasPadam
  27. alhamdulillah je en. ben.... terima ngn hati terbuka..... asik merancang sgt ..nanti bila kita betul2 nak dh pyh nk dpt plak... keciwa taw...

    BalasPadam
  28. boy ke girl? boy ke girl? hihihihi.. mmg betul, xde ape yg mustahil. kakak sy pun anak dia beza umur 1thn 3 bulan. meaning kakak pregnant waktu anak sulung dia umur 6 bulan lg, which is time tu dia mmg tgh breastfeed anak dia lg.. :D

    BalasPadam
  29. kalau Qhaliff nak dapat adik, tahniah.. ;)

    BalasPadam
  30. klu nyusukan anak tak period, saya tanya doktor valid sampai 3 bulan je..lepas tu doktor kata sedia2kan la 'baju hujan'..pendek kat 'sediakan 'baju hujan' sebelum ngandung'

    BalasPadam
  31. rezki Allah..ehhee..kalo ade tahniah..wah klo ade dua psni entri psl ank kedua plk..hbislah qhaliff xde crite dh..ehehe

    BalasPadam