Cerekarama TV3 Satu Pengorbanan ..

by - Oktober 28, 2012

 

Bila tengok barisan pelakon , aku terus tak jadi nak tidur apatah lagi ianya cerekarama khas sempena AidilAdha .. Sediakan tisu ! Confirm dah kan ?  Mesti main air mata punya ..

Fahrin Ahmad, Eja , Lisdawati ,  Zarina Zainuddin.. Haa.. Semua otai otai berlakon .. dan diarah oleh pengarah yang tidak asing lagi iaitu Raja Ahmad Alauddin .

image

Sediakan teh o kopi. Perut pon dah diisi dengan daging masak kicap serta nasi briyani 2 pinggan .. Jadi , kita tonton dengan hati yang gembira disamping twit mentwit …

Start … bla bla bla .. Ok … cun .. jalan citer best .. Fahrin Ahmad berlakon dengan cool .. Lisdawati pon begitu.. selamba.. Eja .. Ok , seperti yang dah dijangka ..

Ok .. seperti biasa , dah leh jangka dah ni .. Apa akan jadi .. Walaupun pengarah macam nak kasi tukar sikit jalan ceritanya agar penonton tak leh nak baca apa akan jadi nanti tapi , serius .. bila dah jadi gitu , aku terus hilang mood nak tonton .. Hambar abis ceritanya .. Penghayatan pelakon semakin takde bila dah masuk tengah tengah ..

Tisu yang aku pegang tu , aku kasi kat Qhaliff walaupun dia dah tidur ! Pergh.. Nyesal aku abiskan 2 jam aku dengan tonton drama ni ..

Jalan cerita ada tapi penghayatan takde .. Maaf la yer .. ni pendapat aku je .. Kalau korang rasa best , maka best la .. Nasib baik tak main kat panggung ..

Ke aku tak reti nak hayati ?

You May Also Like

5 comments

  1. sebenar nyer tak paham sangat nengok td...sebab dah terlelap di tengah tengah cerita...heheheehe..bila nk penghujung baru tersedar abg ben...

    BalasPadam
  2. memang tak best sangat2 jalan ceritanya..istilah pengorbanan tang mana pun tah lah..pastu dah bleh agak apa yg akan terjd..scene eksiden sampai 2 kali..emm..typical malay movie...

    BalasPadam
  3. pengorbanan kakak kpda adiknya..alah setakat berkorban hnya kpd seorang laki jea..byk laki lain yg blh dpt

    BalasPadam
  4. Mula2 follow juga sambil kunyah2 daging tapi bila ada babak Lisda peluk Fahrin, baik punya peluk, dah naik menyampah nak tengok.

    BalasPadam
  5. ntah.. lagi best ai tak tengok langsung..

    BalasPadam