Babi tak nak kenal Malaysia !

by - Jun 09, 2020

Macam macam la kes kat media sosial ni. Maklumlah , buat masa ni.. masih ramai berduniakan media sosial. Tak boleh keluar rumah , tak boleh jalan sana sini dengan gembira lagi. Ikut arahan dan takutkan virus. Nanti dah benar benar 'merdeka' baru la diorang hargai apa yang ada di depan mata mereka...bukan di dunia maya ! 

Ok... Kes dalam minggu ni viral di Twitter.. Pergh... Gempak ! Netizen Malaysia kalau membahan , memang boleh bikin 'orang tu' stress giler punya ! Hahahha.. Rileks sudah laa...Dilayan kenapa kan ? Kata profesional.. Selagi rasa diri tu benar dan tak melakukan kesalahan. senyum je.. kan kan ?

Apa kes ? Ni haaa... cer baca kat bawah ni.. 



Hehehee... sentap dia ! Sampai kata tak tau pasal Malaysia. Eleleleeee... tu la. Mesti belajar skip belajar Geografi dulu. Orang muda Korea tak kenal Malaysia ? Ececece...  Korea ngan Malaysia cam adik beradik laaa... Orang Malaysia anggap dah Korea tu second home diorang ! Bercuti ke sana bila ada duit. Dan rakyat Korea antara yang teramai memilik visa MM2H tauuu... Haa, jangan tak tauu... Mentang mentang la aku yang buat statistik MM2H tu dulu.. hahaha.. Opkos aku tau.. Kan kan ?

Tu laa.. nak nampak cute sangat nama tu.. kang dah tersangkut dengan maksud tak comel dalam bahasa negara lain. Memang la tak kisah tapi kita nak letak nama , kena amik kisah apa maksudnya tak kira la dalam apa juga bahasa di dunia ni terutama negara negara yang terkenal. Kalau tak terkenal dan tak de plan nak buat marketing kat negara tu , lain la.. Contoh cam negara Marikh atau Pluto. Haaa... 

Untuk Babi... jangan sentap naa... Nanti mekap cair.. Tu muka ori ke ? Lain maciam je hidung punya mancung.. Hehehe.. 

Ada gak geng KPOP serang aku. Hee.. 

You May Also Like

11 comments

  1. Nasib baik bukan peminat kpop

    BalasPadam
  2. Siyess laa dia nama org rupanya huhuhu

    BalasPadam
  3. saya tak tahu pasal kes ni. bila ben up benda ni, baru tahu. thanks for sharing the info

    BalasPadam
  4. Hidung ori made in korea. Hahaha

    BalasPadam
  5. hurmmm...macam macam zaman la ni. sampai dah tak terikut dengan 'dongengan' yang sentiasa berlaku tiap hari

    BalasPadam
  6. hahAadoyai..cik ben ikut membahan skli naaa

    BalasPadam
  7. Tajuk kemain.
    Tapi comel je ba.. jenis ni

    BalasPadam
  8. Tuka la jadi bebi cakap.kat dia

    BalasPadam
  9. La...apalah nama stage camtu...tukarlah baby ke

    BalasPadam
  10. Baru tau artis ni. Huhu. Sabo je le

    BalasPadam