Mampukah ramuan minyak buah keras mengembalikan rambut anda ? - BEN ASHAARI

Mampukah ramuan minyak buah keras mengembalikan rambut anda ?

Aku mengenali keistimewaan minyak buah keras ni dari mak aku. Tiga orang anak aku, dipakaikan dengan minyak buah keras ni di kepala mereka. Hasilnya ? Rambut memasing lebat lain macam. Sebelum tu, risau gak aku tengok rambut diorang. Halus halus dan skit. Mak bapak rambut lebat. Hahaha.. 

Lepas dipakaikan setiap kali mandi , memang ternyata berlaku perubahan ! Mak aku kata memang dia amal dari dulu. Selain guna santan dan bunga raya. Minyak buah keras ni , tak ramai mampu tahan baunya. Kemudian muka pun jadi berminyak dek kerana minyaknya turun ke muka. Tu berlaku pada aku la.. Orang lain tak tau la aku.. 

Nak buat bukatn mudah. Nak dapatkan santan original satu hal. Sebab tu kalau hand made punya , mahal ! Tapi mak aku tak jual la.. Ada yang jual tapi ramuan dia tak sama macam mak aku buat. 

Hand made oleh mak aku. Patut la masa dia muda , rambut dia lebat dan hitam pekat..

Sejak PKP ni , aku kerap botakkan kepala. Tapi bila tumbuh balik rambut.. kelihatan seperti ada pembalak haram di atas kepala aku ! Ada pelbagai cara untuk menghidupkan kembali rambut aku tu. Antaranya makan banyak telur setengah masak. Aku rajin je buat tapi bini aku sering usha dari tepi.. 

" Bang.. telur mahal.. anak anak punya tu.. " 

Hahahaha.. aku nak beli yang telur murah, dia tak kasi. Nak yang organik jer.. Maka aku cari penyelesaian lain.. Entah camana, ada kawan di Facebook tiba tiba suruh aku LIKE satu page ni. Aku baca dulu page apa... 

" Eh. dia ni macam tau tau je aku mencari ! Hahahaha" 

Aku LIKE dan berbual dengan dia. Katanya dia ada masalah rambut dulu. Kerap gugur. Tapi selepas diperkenalkan dengan produk tu... terus ok dan dia sendiri jadi agen ! Hurmm..  Menarik ! Terus aku order. 

Harga mahal ? Neh... dia punya bukan minyak cam aku guna tu. Diorang buat dalam satu bentuk yang lebih mesra pengguna dan selesa untuk digunakan. Korang boleh tanya pada dia sendiri.. Bukan sebarang penjual produk n ok ! Sila LIKE Page : LESPETTUA RAWATAN RAMBUT


Tapi kalau korang takda bajet , boleh try produk lain. Harga pun ok jer.. Cuma pastu muka berminyak sedikit la. Agak kurang selesa di situ. Kalau tahan , ok la kan ? Hahahaha.. Ada banyak lagi selepas aku google. Cuma tak sure la keberkesannnya.. Yang Lespettua tu , kasi aku try sebulan dulu eh. Kalau korang nampak aku kacak semacam jer... Menjadi la tu ! Hahahaha.. 


Yang penting... sebenarnya ialah jaga pemakanan dan jangan stress ! Rambut lebat pun tak guna kalau muka cam tenuk cari maggie goreng !

8 ulasan:

  1. Nak tgk result dia nnt aben.. jadi tak

    BalasPadam
  2. Mampu sebab anak aku yang sulung dulu atuk aku guna minyak gini le duk sapu rambut anak aku lps bercukur, kejap aje dah tumbuh rambutnya... tapi bau dia hahahah maung giler..

    BalasPadam
  3. Terus rasa nak beli.Haha.Sebab rambut banyak betul gugurnya ni. Tunggu aben review lagi sebulan.

    BalasPadam
  4. Nak juga cuba. Memang sedang mengalami.. hihi

    BalasPadam
  5. Ala kalau buat muka berminyak taknakla.. Hahha

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.