Cara untuk diamkan seketika isteri isteri korang. Ini tipsnya ! - BEN ASHAARI

Cara untuk diamkan seketika isteri isteri korang. Ini tipsnya !




Ceritanya begini. Aku tak pernah bagi wife aku ni , pasang Lego Bricks. Biasanya aku dengan Qhaliff je. Atau aku mintak abang aku tolong pasangkan. Aku  bukan tak boleh tapi tak sempat dek sebab anak anak suka melekat dengan aku. Payah nak fokus gitu. Eceh... 

Dan beberapa hari ni, aku ada satu set Lego Speed Champion 2020. Ada dalam 4 buah kereta semua.  Aku plan nak buat dengan Qhaliff. Bila tiba masanya, aku pun pasang la dengan dia. Dah setengah jalan , wife masuk gantikan Qhaliff.. 

Dari buat sekejap sekejap.. terus dia tarik semua. Tau tau siap ! Eh... Pandai pulak bini aku buat menda ni. Aku ingatkan dia tak minat. Dan akhirnya , dia dah kemaruk ! Siap Whatsapp aku tanya bila nak pasang yang selebihnya. Syok pulak katanya. 

Nah... bila dia mengadap menda ni... mau 2-3 jam gak la dia senyap je layan memasang. Huhuhu... Maka boleh la tenang tenang seketika weh ! Nak keluar rumah tak leh kan ? Hahahah.. Kasi je Lego Bricks kat dia.. Haaa... selamat seketika. Nak lagi syok . belikan set Lego Star Wars tu kat dia.. Hahahaha.. Tau la dia kerjakan camana.

23 ulasan:

  1. hahahhaa. kalau wife main lego 2-3 jam, maknanya kerja-kerja lain terhenti lah seketika kan. Kalau saya, memang tak suka la nak hadap lego ni =))

    BalasPadam
  2. Hahaha Un cannot hadap...along the only.person yg sabar ....kami semua nak tgk.hasil sahaja

    BalasPadam
  3. Haha..alahai ..sian wife aben kena camtu tapi kalau sy pun sy suka layan. Janji kerja rumah ada orang settlekan. 😋

    BalasPadam
  4. Dapat wife macam ai, sambil pasang pun sambil bebel tak henti kalau ada benda tak kena.. huhuhu

    BalasPadam
  5. Boleh try ni

    BalasPadam
  6. Boleh try ni

    BalasPadam
  7. mcm saya je..anak nk beli lego. last2 mummy yg tolong siapkan,

    BalasPadam
  8. wah! gigih betul memasang.
    tapi puas hati tengok hasil comel macam tu.
    terapi baru buat si isteri, boleh jadi aktiviti seisi keluarga

    BalasPadam
  9. Ooo dah ada member baru....- boboy

    BalasPadam
  10. Kalau Yaya, pening hadap benda2 macam ni. Haha. Cukupla setakat tengok suami dan anak-anak pasang gundam dan lego.

    BalasPadam
  11. haha... lawak lah aben ni. memang syok kalau pasang menjadi cantik plak tu

    BalasPadam
  12. Kalau saya, sehari suntuk tak tentu siap. Haha.

    BalasPadam
  13. Kekadang syok gak main mainan anak2.. betul jadi asyik bila main

    BalasPadam
  14. Boleh geng ni... memang feel ooo layan bricks (lego) tu... paling tak sanggup, bila dok cari bahagian yang tak cukup... dah macam buat puzzle pun ada kadang-kadang tuh... yang penting, siap... hehehehe...

    BalasPadam
  15. Hahaha kalau saya dapat Lego pun saya diam nak fokus pasang Lego tak ada masa nak membebel.

    BalasPadam
  16. Ben...lego tu untuk 3 tahun keatas ok x? Haishh lego plak nampak. Nampak gaya ni mak yang minat ni

    BalasPadam
  17. Best pasng lego ni sebenrnya.. Tapi macam nad kalau nak pasg bila dh hbis buat kerja pastu fokus buat.. Hehehe

    BalasPadam
  18. Woowww. Hobi baru nii. Hehehe

    BalasPadam
  19. Ini pula terbalik. Dni tukang beli. Suruh husband dgn anak buat hehe

    BalasPadam
  20. haha wife dh ada minat baru senanglah koje

    BalasPadam
  21. kalau kena dekat mommy, lagi pening kepala suami. jenis cepat baran kalau buat benda2 macam ni

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.