Cuti sekolah dah tamat ! Ibu bapa kembali tertekan ?

by - September 20, 2021


" Bang , esok Qhaliff kelas pagi. Kul 8 ada Bahasa Melayu. Pastu English. Zahra, kelas dia mula kul 9. Semua saya dah tuliskan kat papan putih tu. Buku buku diorang pun dah letak atas meja. " pesan wife malam tadi. Esok dia kena pergi pejabat. 

Aduh.. Aku takda masalah dengan Qhaliff. Dia dah biasa belajar tanpa pantauan aku. Berkat belajar online sepanjang tahun ni bersama Fly High Training Centre. Awal awal dulu, memang dia stress je belajar online ni. Tapi sekarang , dia dah mula faham. Cikgu cikgu mata pelajaran dia pun rajin buat ulang kali terutama mata pelajaran Matematik dan Bahasa Melayu. Jika tak faham , tanya jer ! Nah.. mudah. Bila kelas PDPR sebelah siang, dia dah tau apa nak kena buat. 

Zahra jer aku kena pantau skit. Bukan apa.. ketika dia umur 5 dan 6 tahun , dia ada masalah mengenal huruf. Tapi masalah tu dah selesai pun. Dah boleh membaca dengan baik. Kena rajin ajak dia berlatih jer. Tak ajak , tak berjalan laaaa ! 

Aku cuma memantau jer. Hahahah... Selebihnya mak diorang la ! Memeriksa kerja sekolah.. submit pada cikgu dan beli barang keperluan. Aku supervisor jer. Heee.. Tapi boleh bikin naik darah gak kalau tak pantau dengan betul. 

Kalau korang risaukan anak anak korang ketinggalan... cubalah dapatkan kelas tambahan untuk anak anak tu di Fly High Training Centre. Aku tengok murid murid dalam tu, power power ! Kasi kuiz , laju jeeee jawab. Huih ! Awal awal dulu Qhaliff, terkial kial. Sekarang, Alhamdulillah.. Cubalah. 

Kelas tambahan dari sekolah rendah bermula dari tahun 3 hinggalah ke sekolah menengah ! Untuk UPKK pun ada yer..

Whatsapp pertanyaan ke Puan Fida di 01156998918










 

You May Also Like

1 comments