Akan ku miliki hati mu itu .. ( 4 )

Sambung dari episod 3 

 

" Bosan ! Apa nak buat ni ? Oh... terlupa.. sejak aku kenal Riana tu , blog aku 'tergadai ' ! Tak ingat langsung nak update .. Hurm .. Aku rasa  aku nak logkan perasaan aku ni.. Harap harap pembaca aku tak dapat tangkap yang aku sedang 'angau' .. " . Membebel sorang diri aku ..

 

Satu nama yang terpahat di hati aku .. RIANA .. Takde kaitan dengan RIHANNA ..  Apakah dia ... Apakah dia ??? Oh ..

 

" Wah.. itu je yang mampu aku karang  di entri terbaru aku ??? Arghhhh .. masak !! Aku ketandusan idea .. Kenapa wajah dia dok bermain di mata aku sekarang ini ?? Apakah aku sudah jatuh cinta ?? Arghh.. Satu satunya perkara yang ingin aku hindari sekarang ialah jatuh cinta ! " . Membebel lagi aku ...

 

Masih aku ingat lagi kata kata itu yang membuatkan aku berhenti dari bercinta ...

"Sayang , jika benar kau cintakan aku ini maka tinggalkanlah aku ini .. Jika benar kau bencikan ku ini , maka ingatlah kembali saat manis kita .. Jangan ada benci dan dendam di hati kita .. Izinkan diri ini pergi buat selamanya ..."

 

Terlalu pahit untuk aku kenangkan ... Aku berhenti dari bercinta dan kembali memegang buku kerana inilah ! Aku dikeji dan dicaci kerana aku hanya seorang kerani cabuk !  Tak mengapalah .. Biarlah cinta itu menjadi kenangan buatku dan semangat ini menjadi kekuatan untuk aku buktikan bahawa aku juga mampu pakai handphone touch screen ! Eh, silap  .. menjadi manusia yang berjaya !

 

Kembali teringat kenangan semalam ..

 

" Wah , SAYANG ??  Dah ada boyfriend ke , Riana ? " . Wan Kembong kembali menghangatkan suasana ..

 

" Eh , tak laa.. SAYANG ni nama manja adik Ana .. Semua ahli keluarga panggil adik Ana tu SAYANG .. " Riana menjelaskan ..

 

" Apa ???????? Adik ????? Jadi ????  Aku ??? Ada peluanglah gini ?" . Hati ku kembali berbunga-bunga ..

 

" Oh .. adik.. kalau gini Wan ada peluang la nak ngorat Ana .. hehe " . Wan Kembong mula cari pasal sekali lagi ..

 

" Eh.. sila la kalau tak malu .. Haha.. Tak nak la.. Ana masuk sini untuk belajar.. Bercinta ? Nehi nehi nehi ! " . Riana tergelak ..

 

MasyaAllah ... camana la aku tak angau dengan budak sorang ni .. Gelak gitu pon leh nampak lagi ayu ... Ke memang aku ni dah angau ?

-SAMBUNG-

10 ulasan:

  1. gelak pun nmpak ayuu...auuuuuuwwww....terasa mcm riana lak dah....hahahahahahahahaa

    BalasPadam
  2. wahhh..akan ku ikuti sambungan kisah ini..hehe :D

    BalasPadam
  3. nseb bek adik.... kan....huhuhu...

    BalasPadam
  4. hehehe
    semakin angau bangau dan tungau
    hehehehe
    abg beben..pat smbg...hehehehe

    BalasPadam
  5. misteri nye riana ni,.
    jom pakat ramai2 terjah ke blog sy,
    ada pelbagai info2 terkini lg sengsasi,
    baru diupdate sebentar tadi,.
    azean irdawaty lebih sebulan terlantar sakit,
    gambar2 kucing yg masih hilang dibawah penjagaan perknoted,
    CEO yahoo dipecat ?,.
    ada lagi pelbagai info2 terkini lagi sengsasi yg wajib dibaca,
    jom ramai2 terjah ke blog saya,..

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum.. Sambung cepat Abang Ben! Tak sabar nie! Hehe..

    BalasPadam
  7. hehehe..
    cepat sambung story ni..

    BalasPadam
  8. menariklah abg ben..seronok bace..:)

    BalasPadam
  9. adik?cam tak caya je..hehe

    wahh dah angau dah beben

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI