Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 23 Julai 2015

Beraya rumah blogger masakan , UMMI ZAIHADI !

 

Tak kenal ? Sohor nii wehhh ! Kak Ummi Zaihadi ni lagi lama berblog dari aku ! Haaa.. kira otai laa.. Cuma sekarang ni dia dah slow down.. sejak balik Haji tapi di Facebook tetap aktif , berdakwah ! Alhamdulillah.. ramai dapat ilmu darinya termasuk aku yang jahil ni.. huhu..

Dah berapa kali nak gi umah kak Ummi tapi tak dapat sebab halangan halangan yang tak dapat dielakkan. Alhamdulillah , semalam dapat jugak tengok rumahnya yang bersih dan kemas tu.. Huhuh.. Suka gi umah orang yang bersih bersih ni ! Amik aura positif gituuu..

Untuk pengetahuan , kak Ummi Zaihadi ni aku kenal melalui CMG .. Che Mat Gebu.. hehehe.. Melalui CMG aku kenal ramai blogger masakan yang popular di kalangan peminat resepi ni.. Peminat resepi ni ramai wooooo !!

Tenang rumah dia.. Suasanaa mendamaikan. Memang sesuai untuk membesarkan anak cucu di sini.. Hehehe.. Dan layanan Kak Ummi serta keluarganya , memang aku terharu sangat. Macam sambut adik beradik datang rumah gitu.. Huhuh..

Qhaliff dan Zahra , dah bikin serupa itu rumah , diorang punya rumah ! Tanda diorang selesa di rumah tu laa… Huhuh.. Aku naik segan lak..

Juadah yang dihidangkan , mengingatkan aku pada mak aku dirumah ! Hehehe.. Masakan orang lama. Simple tapi mengenyangkan sangat ! Kak Ummi suh makan dan makan dan makan.. Kan dah terboroi aku.. huhu..

Ada sambal telur.. ayam goreng, sotong dan kari sardin ! Kalau tak mengenangkan aku kena memandu balik , aku makan sampai abis semua nasi dalam periuk tu.. Sabar Ben , sabar ! Rumah orang tuuuu ! Hahahaha..

imageimage

Bila tengok Qhaliff dan Zahra yang dah mula lasak.. sebelum rumah tu diorang jadikan tongkang pecah , aku segerakan abiskan makanan.. Walhal..sedap ok !

Nasib baik ada anak kak Ummi yang kebetulan bercuti.. Along yang sudi layan dua dua orang budak ni . Huhuhu.. Tq Along..

image

3 jam di rumah kak Ummi. Masa bergerak terlalu pantas.. Terpaksa pulang ke Kuala Lumpur. Sebelum tu kena antar adik ipar ke UMP, Gambang terlebih dahulu. InshaAllah akan kembali lagi.. Qhaliff dan Zahra pon suka kat situ..

Bergambar kenangan sebelum berpisah buat sementara .. InshaAllah , panjang umur berjumpa lagi..

imageimage image

Terima kasih Kak Ummi Zaihadi. Antara blogger yang aku hormat dan sanjungi.. Dan suaminya yang sangat … merendah diri tapi berisi orangnya ! Huhuh..

9 komen :

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

budak budak ni kalau beraya memang cari mainan dulu ek? sama jer...ha ha ha...patutlah buat macam rumah sendiri sebab ada mainan daddy...sama jer dengan Ash tu... memang risau kann??? sebelum anak jadikan rumah orang lain tongkang pecah baik makan cecepat...betul kata aben...

tapi memang nampak kesedapan masakan kak Ummi tu sehingga ke dalam gambar...terliur pulak...aishhh...

Lyssa Faizureen berkata... [Reply to comment]

nakk beraya umah ben ...

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

selamat hari raya
maaf zahir dna batin

IQ = Iez Qis berkata... [Reply to comment]

seronok dapat beraya rumah kenalan yang dah lama kita aim nak pergi. huhu..nak pergi beraya rumah sape plak ek lepas ni?

ir yien 9897 berkata... [Reply to comment]

abg ben jemput datang raya umah kami open house 1/8/2015 :)

Amanda Suria berkata... [Reply to comment]

Beraya kat rumah blogger masakan sure makan best2 kan ben...

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

wahh best dpt braya umh kak ummi.

NURUL AQIDAH AZAHAR berkata... [Reply to comment]

wah...bgaus saling ziarah menziarahi walaupun jauh

mizz yatiey berkata... [Reply to comment]

beraya sesama blogger best kan?..
selamat hari raya, maaf zahir batin dr MY

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI