Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 13 Julai 2015

Tiada pilihan ketika berbuka puasa !

 

Ok.. Perancangan awal.. nak berbuka dengan gi tapau asam pedas telur mayong dan daging ayam salai masak .. er, masak apa eh ? Lupa pulak aku.. uhhhh..

Gi amik dalam kul 630 petang dan plan pastu hantar balik maid indonesia yang ditempah ikut jam.. hehehe.. Malas nak kemas rumah , panggil je diorang.. pastu bayar ! Bayarrr !!

Hantar diorang .. dah kul 715 ! Adeh.. Kang ada berbuka dalam kereta ni ! Tapi.. nak berbuka dengan apa ? Aku pandang kiri kanan.. Aku nampak botol susu Qhaliff..

“ Qhalif… nak minum ! Abiskan.. cepat ! “. Aku sua kat Qhaliff. Dia geleng kepala !

Aku letak kembali dalam ruang tempat letak minuman.. Hurm.. Aku nak beli air , duit semua dah bagi kat wife. Dalam wallet pon takde duit.. Adeh.. camana ni ?

Aku terpandang kembali botol susu Qhaliff ..

image

Korang imagine la sendiri apa berlaku setelah azan berkumandang di corong radio .. Uhuk..

7 komen :

Farhain Azmi berkata... [Reply to comment]

hahahaha..abis la share dengan qhaliff ke tu?

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

betul la tue

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

hahahahhahhaha ben!
hahahhaha tak larat gelak ni ben...boleh bayangkan ben berbuka dengan tomme tippe hahahhahah

Fifi Nadhrah berkata... [Reply to comment]

hahaha.. kire ok la.. lepas minum tu comel macam qhaliff tak? hahaha..

Azieera TajulRahim berkata... [Reply to comment]

Hahaha... janji dpt buka pose ye tak?

cik noi berkata... [Reply to comment]

mana nak dpt maid yg ben upah tu?nak juga lah upah kemas umah weekend je

Fiza Rahman berkata... [Reply to comment]

Ekekeke...dapat imagine ☺

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI