Nak bergaya dengan cermin mata tapi rabun jadi masalah ! Inilah caranya..

by - Julai 16, 2020

Teringat lagi satu ketika... aku tempah cermin mata yang guna bingkai bergaya ! Lama sangat dah masa tu. Bayar beribu. Fuh... terpaksa tunggu berminggu untuk siap. Dan bila tiba masanya , aku pun gi amik. Pastu cuba... 

Kecewa !!!! 

Kenapa ? Sebab cermin dia sangat peningkan kepala aku. Terpaksa simpan je spek tu. Rugi jer. Nak gi balik tukar... malas dah sebab staff layan macam... haih ! Tu pertama dan terakhir la aku main spek gitu. 

Sejak tu, telan air liur je tengok spek spek cun ni.. Cam Oakley , RayBan dan macam macam lagi Sehinggalah aku buat spek rabun di kedai spek terkenal di Bukit Bintang iaitu  Eyes Vision Optical  , Sungei Wang Plaza.. barulah aku tau rupanya untuk pakai spek spek bingkai gempak ni.. aku boleh jer ! Diorang boleh buat cermin ikut kehendak kita ! Tu diaaa ! 

Spek rabun aku tu lak... biasanya beribu aku bikin.. di situ , 300-400 jer dah dapat yang tahan lasak ! Bingkai tahan lasak tu penting sebab aku guna ke gym. Main letak merata jer. Masalah cermin ? Cermin murah jer... RM100+ jer . Tu pun ada anti silau dan power kuat. 

Setakat ni aku dah buat 4 cermin mata cun kat situ. RayBan dan Adidas. Semua aku sayang ! Hahaha.. Pakai ikut pakaian dan aku tak perlu risau pasal tak nampak. Segalanya jelas dan paling best , aku boleh memandu malam lagi ! Kenapa ? Sebab aku punya cermin tu ada dua tone. Atas gelap.. bawah cerah. Best woo gitu ! 









Nak buat pembedahan mata tu , tak mampu lagi buat masa ni.. Huhu.. Maka beginilah cara aku bergaya dengan mata aku. Hahahaha... Ok la kan ? Haa, kalau korang nak buat gak.. boleh jer.. Gi sana , tengok bingkai cun cun... pastu pilih warna cermin apa korang nak.. Cakap nak yang dua tone macam Ben Ashaari punya. Bukan tukar gelap tau ! Haa , yang macam spek atas ni ! Fuh, bingkai atas ni pun cun weh !

Ok.. Gi sana , cari Mr. Jun .. cakap je korang pembaca blog Ben Ashaari. Dapat tau dari situ. Nanti leh la mintak diskaun.. heee...


Alamat : Ground Floor G-096, Sungai Wang Plaza, Plaza Bukit Bintang, 55100, Kuala Lumpur
No tel : 0163636464
Waktu Perniagaan: 11pagi - 7 malam ( Setiap Hari)

You May Also Like

3 comments

  1. Ben .. Lya baru jer buat cermin mata tapi ada masalah ngan frame huhuhu. Nak pakai pon tak semangat dah. Tadi up entri duk citer pasala cermin mata tup2 nampak entri Ben. Ben.. kalau jauh boleh ke kita nak buat secara online. Cermin dan ada nak tkar bingkai jer boleh ke Ben. Huhuhu nak kena cari bingkai tahan lasak cam gini gak baru ok. Tapi tu laa yang tahan lasak mahal2 pulak.

    BalasPadam
  2. Nak pergi kedai sini pulak la.. Nak ush cermin mata dia

    BalasPadam