Filem ni patut ditonton bersama seisi keluarga.

by - September 02, 2020


Aku ternampak ada page yang promote film ni.  Sebelum ni pernah la nampak tapi cam tak menarik minat aku sangat. Tapi bila tengok scene scene yang ada dalam filem ni , aku tertarik lak. Yelah , budak yang zero kehidupannya tiba-tiba ada keluarga berlainan 'kulit'  menjaganya. Bukan dari kecik tapi dah besar ! Dia pulak memang payah nak duduk dengan keluarga angkat. Tapi dengan diorang, dia terlekat terus ! 

Apa sebabnya ? 

Tu aku kata filem ni bagus.  Kehadiran seseorang dalam hidup kita ni , mampu mengubah kita ! Samada ke arah kebaikan atau kehancuran. Tapi Big Mike ni telah mengubah kehidupan keluarga Leigh Ann lakonan Sandra Bullock dan keluarganya. Sangat best cara penerimaan keluarga mereka. Anak anak pun suka ! 

Blind Side diterbitkan pada tahun 2009. Sebuah kisah benar Micheal Oher yang mana kehidupannya terbiar dan tak tentu hala. Tapi perubahan yang dilakukan oleh keluarga angkatnya ini , menjadikan segalanya sangat bermakna  buatnya dari menjadi dia seorang yang terkenal. 

Benarlah.. bila sampai waktunya , kita perlu berhijrah ! 

You May Also Like

1 comments