Khas untuk anak anda di Tahun 6 !

by - Disember 10, 2021

Tahun depan, Qhaliff masuk tahun 4. 2 tahun dia keciciran walaupun sekolah dah bermula. Namun , aku sebagai ayah dan penjaganya.. takkan nak biar dia keciciran begitu kan ? Nasib baik laa ada FlyHigh Training Centre ! Kenapa ? Aku rasa ramai dah tau kot yang FlyHigh Training Centre ni ada buat kelas tambahan sebelah malam.  Sangat berkesan !

Alhamdulillah.. awal awal dulu, Qhaliff macam blur blur jer masa join kelas ni. Terpaksa aku temankan dia. Tapi setelah berbulan berlalu.. dia dah mula boleh belajar sendiri dan selesa dah dengan pembelajaran online ni. Nak bersoal jawab dengan cikgu pun senang. Jumlah pelajar pun tak besar dan memudahkan dia untuk bertanya soalan pada cikgunya. 


Dan aku yakin... ada ibu bapa yang risau anaknya yang juga ketinggalan walaupun dah hantar ke sekolah. Ditambah dengan kes Covid 19 ni tak menentu di Malaysia ni , anak anak pun tak boleh nak fokus sangat di sekolah. Takut takut juga kan ? 

Tak pe la.. Bagi yang kecil lagi tu, ada masa lagi untuk mengejar. Tapi yang di Tahun 6 ni, camana lak ? Sempat ke ? Tak pe.. tak pe... Ada satu bengkel anjuran FlyHigh Training Centre khas untuk  Tahun 6 yang diberi  nama ' Bengkel Impak Impak PKSK dan UKKM ' yang mana menyediakan 4 orang guru cemerlang dimana  2 darinya adalah guru dari DIDIK TV ! 

Apa beza artikulasi UKKM dan PKSK? 



Segalanya akan dijelaskan dalam bengkel yang bakal berlangsung pada 11 Disember 2021 yakni esok ! Sebab tu kena join dan dengar sendiri. Selain tu, pelajar pelajar juga akan belajar cara menjawab soalan-soalan tersebut dengan teknik yang betul dan mudah.

BENGKEL IMPAK PKSK & UKKM  TAHUN 6 2021 SIRI 5::POPULAR BACK ON DEMAND

Mata pelajaran :  BM • BI • MATEMATIK • SAINS (Serendah RM90 utk 4 mata pelajaran  selama 2 hari )

 Khas untuk  Pelajar Tahun 6 :
  • Teras PBD dan DKSP
  • Persediaan Awal ke Sekolah Menengah dan Ke  Sekolah Khusus (SBP & MRSM)

Fokus : 6 KOMPONEN 
  1. ARTIKULASI PENULISAN UKKM  
  2. LITERASI PENULISAN PKSK                                        
  3. MATEMATIK
  4. ENGLISH 
  5. PENYOALAN SAINS   
  6. KEPERIBADIAN
Tenaga Pengajar :
  • GB Shahril 
  • Mommy Deeba 
  • Cikgu Bob
  • Cikgu Shukry 

Jadual Waktu :

Hari Pertama
Tarikh : 11 Disember 2021 ( Sabtu )
.Mata pelajaran : Matematik
Masa :  9.00am - 10.30am

Mata pelajaran : Bahasa Melayu
Masa :  11.00am - 12.30pm

Hari Kedua 
Tarikh : 12 Disember 2021 ( Ahad )
Mata pelajaran : Bahasa Inggeris 

Masa :  11.00 am - 1.00pm
Mata pelajaran : Sains
Masa : 8.30pm - 10.00pm

Yuran Penyertaan ( Ruangan Terhad ) 
RM90 (1 sesi utk 4 subjek)

Untuk Mendaftar , sila klik https://flyhightuition.yzza.io/per8r

Jangan biarkan cuti sekolah anak kita... berlalu dengan habiskan masa begitu saja ! 

You May Also Like

1 comments