Semakin enak bila ditambah Sambal Hitam Pahang !

 

Mak aku masak maggie.. Dia pon dah buntu nak masak apa , tengahari semalam..

Hang mau maggie ka ? “

Mula-mula aku geleng kepala.. Tetiba aku teringat sesuatu ! Terus aku tukar jawapan aku tadi , dari taknak maggie kepada nak !! Nak makan sangattt ! Haahahhaa… Yess !

Kenapa aku beria sangat ?? Hehehe.. Aku teringat Sambal Hitam Pahang yang aku dapat dari rakan di Pahang.. Rakan Facebook kirim.. Suruh aku rasa ! Ni masanya yang tepat untuk aku rasa.. Kalau sedap , dia suruh review.. Kalau tak sedap ?? Mustahil katanya tak sedap ! Hahahaha.. Sambal Hitam Pahang ni popular okkkkk !

Tadaaaa ..

image

image

Sebenarnya , sambal hitam ni dah cukup popular di Pahang.. Cuma ramai ‘orang luar’ tak tauuu.. Kalau tak tau , meh aku bagitau.. Sedap ok !!

Apakah dia boleh makan dengan nasi atau megi je ???  Tu dia ! Rakan di Facebook dah bagitau cara nak makan ! Confirm licin punyaa laa…

image

Dan.. maggi yang aku makan tu, tak sampai 5 minit ..licin ! Nasib baik aku dah mula jaga badan.. kalau tak !! Sahih aku bertambah lagii ! Huhuhuh..

Nak try ? Ramadhan dah dekat.. sila simpan buat stok ! Huhuhuh.. Camana nak beli ? Haa.. Sila ke MINionlicious Enterprise Sambal Hitam Pahang. Moga segala kekalutan hilang bila makan sambal hitam Pahang ni nanti ! Hahahahaha..

Sedap laaa !

9 ulasan:

  1. uihhhhh... terasa nak mencari memalam ni. lama tak rasa.

    BalasPadam
  2. Makan dengan nasi panas panas...perghhhh memang sedap!

    BalasPadam
  3. Nampak sedap Ben,boleh la buat stok bulan puasa nie..

    BalasPadam
  4. belum rasa dah nampak sedap sambal tu... makan lak dengan ikan bilis...aishhhhh kecur alir liur...

    BalasPadam
  5. mak i pun selalu buat kalau dia rajin n yes sambal hitam memang tak pernah tak sedap :)

    BalasPadam
  6. Sambal hitam memang sedap..nak2 kalau dengan nasik panas..lepas tu ada ulam..boleh terlajak bertambah nasik

    BalasPadam
  7. wahhh.. nampak sedap.. memang nak try satu lah nanti :D

    BalasPadam
  8. Nmpk sedap. Mkn dgn nasik panas takda lauk lain pun ok dah ni

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009