Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 14 April 2016

Semakin enak bila ditambah Sambal Hitam Pahang !

 

Mak aku masak maggie.. Dia pon dah buntu nak masak apa , tengahari semalam..

Hang mau maggie ka ? “

Mula-mula aku geleng kepala.. Tetiba aku teringat sesuatu ! Terus aku tukar jawapan aku tadi , dari taknak maggie kepada nak !! Nak makan sangattt ! Haahahhaa… Yess !

Kenapa aku beria sangat ?? Hehehe.. Aku teringat Sambal Hitam Pahang yang aku dapat dari rakan di Pahang.. Rakan Facebook kirim.. Suruh aku rasa ! Ni masanya yang tepat untuk aku rasa.. Kalau sedap , dia suruh review.. Kalau tak sedap ?? Mustahil katanya tak sedap ! Hahahaha.. Sambal Hitam Pahang ni popular okkkkk !

Tadaaaa ..

image

image

Sebenarnya , sambal hitam ni dah cukup popular di Pahang.. Cuma ramai ‘orang luar’ tak tauuu.. Kalau tak tau , meh aku bagitau.. Sedap ok !!

Apakah dia boleh makan dengan nasi atau megi je ???  Tu dia ! Rakan di Facebook dah bagitau cara nak makan ! Confirm licin punyaa laa…

image

Dan.. maggi yang aku makan tu, tak sampai 5 minit ..licin ! Nasib baik aku dah mula jaga badan.. kalau tak !! Sahih aku bertambah lagii ! Huhuhuh..

Nak try ? Ramadhan dah dekat.. sila simpan buat stok ! Huhuhuh.. Camana nak beli ? Haa.. Sila ke MINionlicious Enterprise Sambal Hitam Pahang. Moga segala kekalutan hilang bila makan sambal hitam Pahang ni nanti ! Hahahahaha..

Sedap laaa !

9 komen :

zulhilmitempoyak berkata... [Reply to comment]

uihhhhh... terasa nak mencari memalam ni. lama tak rasa.

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Makan dengan nasi panas panas...perghhhh memang sedap!

Kak Sue berkata... [Reply to comment]

Nampak sedap Ben,boleh la buat stok bulan puasa nie..

iffah hussin berkata... [Reply to comment]

belum rasa dah nampak sedap sambal tu... makan lak dengan ikan bilis...aishhhhh kecur alir liur...

Nurul Nadila berkata... [Reply to comment]

mak i pun selalu buat kalau dia rajin n yes sambal hitam memang tak pernah tak sedap :)

Wanie Masduki berkata... [Reply to comment]

Sambal hitam memang sedap..nak2 kalau dengan nasik panas..lepas tu ada ulam..boleh terlajak bertambah nasik

nadhie wueen berkata... [Reply to comment]

wahhh.. nampak sedap.. memang nak try satu lah nanti :D

LM berkata... [Reply to comment]

Nmpk sedap. Mkn dgn nasik panas takda lauk lain pun ok dah ni

Muhammad Khairuddin Lim berkata... [Reply to comment]

memang menambahkan selera makan.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI