Alergik kulit , gatal gatal dek kerana stokin atau kasut ? Cuba guna ni...

by - Oktober 03, 2020

Gel Mandian Azyma Care ni , memang wajib ada dalam bilik air rumah aku. Jika aku keluar dari rumah lama atau gi travel , memang akan bawak. Kenapa ? Sebab tak tau menda boleh jadi tanpa dijangka pada aku walhal masa muda dulu takda pun masalah begini ! 

Masalah apa ? 

Kegatalan atau alergik pada stokin atau kasut ! Biasanya terujadi bila aku pakai  sandal plastik dan stokin stokin jenama tertentu. MasyaAllah gatal dia.. Memang tak leh bawak berbincang tul !  Tapi masa garuk tu sedap tul la.. Tau tau dah melecet. Pedih woii ! Menyesal garuk tapi apa nak buat.. dah garal ! Huhuh.. 

Masih aku ingat lagi.. ketika kena tu, aku memang dah plan nak gi jumpa doktor je. Amik ubat. Entah camana.. mungkin aku ni baik orangnya, teringat la aku ada letak Gel Mandian Azyma dalam satu botol kecik. Terus aku keluarkan dan sapu pada kaki aku. Masa tu aku dalam komuter. Baru balik dari trip travel. 

Terus tak gatal !! Aku cam.. Wowww ! Terus aku tanya pada kawan kawan.. Sapa yang gatal kaki selain gatal nak menikah ? Aku suruh dia try.. dan yer ! Memang berkesan !

Sejak tu... memang aku bawak ke mana saja bila outstation. Anak anak yang baru lepas sekolah , lepas beraktiviti di luar rumah.. memang aku mandikan diorang dengan Azyma Care ! Diorang pun suka sebab baunya yang harum. 



 Korang yang ada masalah kulit , boleh cuba. Belikan sekali untuk orang tua korang sebab aku yakin sangat diorang mesti suka. Mak aku serta ibu ayah mertua aku pengguna tegar. Tiap kali aku kasi, mesti diorang sorok untuk diorang guna jer. Hahahaha.. Katanya takut cepat abis. Guna sesekali je.. Sayang woo.. Hahahah.. Abis , belikan yang baru je kan ? Hee. Jangan kedekut dengan diorang.. 

Dapatkan Azyma Care farmasi farmasi terpilih. Boleh tengok di FB AzymaCare dan juga web mereka , AzymaCare

You May Also Like

2 comments