Jari jemari tiba tiba gatal sebab apa ?

by - Oktober 17, 2020

Orang tua dulu dulu kata kalau tapak tangan kita tu gatal tiba tiba, tu tanda ada rezeki nak masuk. Tapak tangan kanan la.. Kalau tapak tangan kiri tu, nak tampar orang.. Hahaha.. Yeke ??? Entah la.. tapi yang pastinya , memang bila tapak tangan kanan aku gatal , ari tu dapat la job untuk buat review di blog.  Alhamdulillah.. Tak percaya pun. Kebetulan ? Hehehe.. Banyakkan solat Dhuha dan bersedekah.. tu lebih berkesan..

Jika jari jemari gatal, camana lak ? Huhuh... Tu entah la apa tandanya tapi yang pasti.. gatal dia memang gatal giler ! Bila aku perati perati , macam alergik ! Hurm.. alergik apa lak ?? Naik bijik bijik. Awalnya aku ingat kena gigit nyamuk atau semut halus. Huhuh.. Tapi bila dua dua jari tangan mula gatal.. aku dah mula.. gulp ! Ah sudah... apa pulak aku salah makan ? Tak pernah aku ada alergik bab makanan ni.. Apa je pun aku makan malam tadi ?? Biskut Tiger dengan kopi kosong je kot ?

Hurmm.. 

Apa solusi aku ? Aku sapu minyak urut yang mana claim boleh hilangkan gatal gatal tapi gagal ! Dan tiba tiba aku teringat Azyma Care ! Ni bukan entri review yer.. Aku sekadar nak kongsi pada korang. Nak percaya atau tidak , terpulang tapi setiap kali ada gatal gatal pada badan aku seperti yang pernah aku cerita di blog ni satu tika dulu.. aku mesti guna Azyma Care dan ianya sangat berkesan dalam masa yang singkat ! 

Apa yang aku buat ? Aku bersihkan tangan dulu kemudian keringkan.. sapukan gel mandian Azyma Care ke seluruh tapak tangan aku.. jari jemari. Dan keringkan untuk beberapa minit.. Kemudian bilas dengan air bersih.. 




Alhamdulillah... tak gatal dah selepas beberapa minit . Dengan izin Allah. Ianya memang mujarab pada aku. Nasib baik ada Azyma. Kalau tak ? Aku malas nak telan ubat ubat ni.. Huhuh.. Lega terasa. Kalau tak asyik mengaru jer. Risau melecet jer kalau sedap mengaru tu. 

Apa kandungan Azyma Care yang sampai aku percaya sangat boleh beri kesan ? Pertama.. aku tahu kelebihan Azyma Care iaitu tanah liat ! Haaa.. Tanah liat ni jangan memain. Banyak kebaikan untuk kita. Aku tak nak claim kata Azyma Care ni boleh mengubati tapi korang boleh cuba la. Aku dah tengok banyak pengguna Azyma Care bagi testimoni di Facebook dia. 

Kalau nak tau lebih lanjut , korang baca sendiri di www.azymacare.com

You May Also Like

0 comments