Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 7 September 2014

Gara-gara periuk Noxxa !!

 

Sewaktu wife beli dan bawak balik rumah , aku happy sangat sangat ! Kenapa ?

Oh tidak sama sekali .. Aku happy sebab ingat dia belikan aku robot ! Sekali bukan daaaa … Dia beli periuk Noxxa. Hahahaha .. Aku syok sendiri rupanyaaa .. Lalalala ..

Ni la periuk Noxxa yang top tu ! Siap ada group khas yang tertutup untuk mereka berkongsi rahsia masakan mereka yang menggunakan periuk ni !

Dan wife banyak kali dah masak makanan yang sedap sedap dengan menggunakan periuk ni .. Adeh , iklan percuma la periuk ni ! Rugi rugi.. Hahahha.. Tak pe , aku ikhlas ! Menda bagus , kena kongsi kan.. Kalau bayar lagi bagus kan ? Hahahaha .. Gurau…

Dan semalam dia buat nasi goreng special ! Serius , mmg lain sangat rasanya.. Menambah aku makan . Ok , fine.. sebelum ni pon mmg aku menambah tapi yag ni lain skit..

Kesedapannya telah membuatkan aku cancel nak gi makan Kenny Rogers semalam ! Haaa

Photo: Alhamdulillah...rajin isteri aku cuti cuti gini.. Laki jaga anak.. Isteri release tensen kat dapur..

Tak sia sia ada periuk mahal..

Hurmmmm… Bila post di Facebook, tak sangka ramai mintak resepi dan dapat LIKE yang cukup banyak ! Tapi tak leh lawan Mat Gebu la kan.. Jiran aku tuuuuu .. Tu lagi power ranger of the year ! Haaa ..

Resepi ayam tu ? Hurm.. nanti aku try tanya kat wife.. Oh ya , dia pon ada beli buku resepi.. Dua buku.. RM40 gak tuuu ! Perghhh !! Orang perempuan dan dapur ni , mmg berhantu tul ! Duit abis banyak pon tak pe laaa …

Suami tak kisah.. perut sendiri gak untung kan ! Tapi kalau duit tak de , jangan dera diri sendiri yer.. Bersederhanalah.. Lebih baik makan nasi kosong  dari melarat membayar hutang !

5 komen :

qisya khadeeja berkata... [Reply to comment]

Wah menarik... Kkk i pn ada periuk ni... Kn rajin gn nihz... Nmpk sedap aym tu..,

Saidatul Sazaren berkata... [Reply to comment]

Abg ben... bli kat ne buku resepi tu? Nak lah juga... dpt join secret grup tu pun mcm best je..... huhuhu... nak le.... 😆

irrayyan berkata... [Reply to comment]

Klu makan sedap2 macam ni, kejap jela bertambah bambam. Heee

Zaujah Naza berkata... [Reply to comment]

Kalau time masak utk raya..mmg best..pantas gitu...xrugi membeli

Sajian Dapur Bonda (SDB) berkata... [Reply to comment]

Memang berbaloi beli periuk Noxxa ini. Walaupun harganya agak mahal (mahal daripada periuk elektrik biasa), tetapi dia banyak membantu wanita-wanita yang bekerja.
Kalau sudi jemputlah di blog saya di Sajian Dapur Bonda (bukan nak promosi blog ye, sekadar perkongsian bersama. Ada resepi-resepi yang saya masak menggunakan periuk noxxa.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI