Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 5 Ogos 2016

Persediaan menyambut bayi..

 

Sediakan pakaian baby dalam kereta , yer. “ . Pesan nurse cun ari tu.. Walaupun aku tak nampak muka dia , aku anggap semua nurse di Malaysia ni , cun cun belaka ! Positif kata kawan aku.. Hee..

Aku tanya wife.. Nak beli baru ke guna yang lama jer ? Beli baru boleh.. guna yang lama pon ok je ! Tapi untuk sambut baby baru , kena la bagi baju baru.. Jangan kedekut aihhh ! Kann ??

Ok.. baju baru.. Kena basuh dulu ! Tak leh guna sabun sebarangan ! Kena guna sabun khas gituuu ! Nasib baik dah ada sabun untuk basuh pakaian baby ni.. Beli kat Mothercare , KLCC baru baru ni..

image

image

image

Boleh dapatkan di Mothercare yer.. Dan yang penting juga ialah hair and body wash ! Aku disarankan guna produk Aleva Natural. Kenapa ?

Hurmm.. Letih jugak nak translate ni.. Aku copy paste je , boleh ?

  • No artificial fragrances or perfume
  • No colorants/dyes
  • No phthalates
  • No Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
  • No Sodium Laureth Sulfate (SLES)
  • No chlorine
  • No sulphates
  • No ethyl alcohol
  • No parabens
  • No formaldehydes
  • No lanolin
  • No phenoxyethanol
  • No animal testing

image

Bukan sebarangan produk yer.. Dah menang anugerah di beberapa buah negara seperti Canada , US dan UK ! Terbukti Aleva Naturals ni bukan calang calang !

Boleh baca di http://www.alevanaturals.com/

image

Dan ini antara yang penting yer ! Kalau nak tukar lampin.. basuh dan lap ! Haaa.. Try guna Bamboo Baby Wipes ! Juga dari Aleva Naturals. Ada pelbagai jenis gitu !

image

Ok.. Ini yang aku syorkan sebab aku dah simpan stok untuk adik Zahra. Buat mereka yang tercari cari produk untuk bayi , Mothercare disyorkan. Ada banyak pilihan dan pastinya ianya adalah terbaik !

Selamat membeli belah !

1 komen :

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

adik zahra ni boy ke girl? hehee

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI