Antara final Brazil dan Italy !

by - Julai 12, 2021




Dup dap.. dup dap ! Jantung aku.  Aku masih tidur. Tapi tak lena. Otak masih bergerak. Dok fikir.. nak tengok ke tak ? Nak tengok ke tak ? Masa final COPA ari tu, aku tengok dan kecewa la... Hahahaha.. Malas nak ulas game Brazil ngan Argentina tu. Tapi yang aku tahu, sejak kecil lagi cam tu laaa.. Apa saja game aku tengok, mesti kalah. Ada la yang menang tapi team tu hampir hampir kalah gak la ! Hahahaha.. Terfikir gak aku.. suwey ke aku tengok live ? Hahahaha.. Tak baik tau pikir macam tu ! 

Tak pe la... Kang aku bangun sahur, tengok keputusan je la ! Dan jam 530 pagi , wife kejutkan aku. Terus ke meja makan untuk bersahur. Makan telur setengah masak 3 bijik jer. Alhamdulillah. Siap sahur. Aku bukak phone. Mencari keputusan perlawanan di Twitter. Mencari trending terkini yang boleh aku tulis di blog. Dan tiada lagi keputusan ! 

Aku bukak Facebook.. Ternampak satu video ni.. tertulis LIVE ! Dan seperti yang aku jangkakan... penentuan melalui sepakan penalti ! Hahahaha.. Sapa yang tengok dari jam 3 pagi tu mesti menguap punya pagi nanti. 

Aku terus tonton.. Team Itali amik sepakan. Tak masuk !! Hampehh laa ! Tiba tiba video sangkut. Aku refresh... Team Itali dah jaringkan gol. Kedudukan sama dah. Pastu video tu terputus dah. Dia suruh bayar kalau nak tengok ! Hahahaha.. Cilakak tu.. 

Owh.. aku teringat satu app tonton live secara percuma yang aku download. Kawan aku kasi. Hehehe.. Aku bukak... Itali dah meraikan kemenangan. Cehhhhh... Tengok ulangan je la nanti. Hahahaha... Adoilah... 

Nasib baik Itali menang.. Kalau tak, ramai je rakyat Malaysia mengaku lahir kat Itali ! Hahahahaa.. Viva Italia !!! 
 



You May Also Like

1 comments