Kalau anak korang lemah Matematik, ini mungkin dapat membantu !

by - Julai 03, 2021

Aku tahu.. Anak anak kita bukannya tak reti cuma mereka tak banyak buat latihan. Mula mula nak kasi diorang faham. Bila dah faham , nak kena kerap buat latihan. Matematik ni kena banyak buat latihan. Kalau tak , mesti akan lupa punya terutama jalan kerja dan formula. Haa.. Cam aku dulu dulu la. Bukan tak reti tapi tak paham dan kurang latihan. 

Budak zaman skang ni untung. Ada banyak pilihan. Boleh belajar sendiri kat Youtube. Ada juga cikgu cikgu prihatin buat kelas percuma untuk mata pelajaran yang penting seperti Bahasa Melayu , Matematik dan sebagainya. Tapi faham faham je la.. bila dah kelas percuma, ramai je la pelajar dan payah nak ada komunikasi dua hala dengan cikgu.. kan kan? 

Cam kes Qhaliff ni.. Aku tau kemampuan dia. Kalau belajar sendiri memang payah. Kalau aku ajar , dia kata aku suka jadi Hulk. Rasanya memang ramai je parents yang ajar anak sendiri ada kes cam aku ni kan ? Hahahaa.. 

Solusi ? Nah... aku masukkan dalam kelas tambahan berbayar. Tak la mahal pun tapi ok la untuk dia fahami konsep dan kaedah. Paling penting, dia tau nak buat dan faham. Awal awal memang payah tapi bila dah hari hari buat latihan dan diberi penerangan.. inshaAllah dapat membantu dia. Pastu boleh ajar adik adik dia lak. 

Kalau berkemampuan dari segi kewangan ... masukkanlah anak kita tu. Mereka akan berterima kasih pada kita satu hari nanti. Paling tidak pun, kita dah tunaikan tanggungjawab kita dengan memberi pendidikan untuk mereka. 

Kalau tak mampu nak bayar , ada juga kelas percuma yang disediakan oleh FlyHigh Training Center ni. Cubalah whatapp tanya..InshaAllah , ada tu.. Cubalah ! Sejujurnya, banyak perubahan pada Qhaliff. Dia pun suka dapat kawan kawan baru walaupun secara online. 

Projek ni hanya ketika PdPDr jer.. selepas ni , harganya lain. Rugi tak dimanfaatkan. Sekadar untuk membantu pelajar pelajar yang memerlukan. Mainkan peranan kita sebagai ibu bapa. Inshallah ! 


Bukan calang calang punya cikgu tau ! Antara yang terbaik di kalangan yang terbaik ! 


📹 CAKNA MATEMATIK :1 jam sehari bersama GB SHAHRIL

RM9 PER KELAS❗*

🚁Siapa Cepat, Dia Dapat !

🍂 HANYA RM9 BAGI SATU SESI KELAS
🍂 RM 100 bagi 12 sesi kelas

Fokus Pengisian Kelas

🎖️Soalan Penyelesaian Masalah dengan teknik Cikgu Shahril
🥇Pelbagai Strategi Menjawab
🏅Pembelajaran Topikal
🥈Meningkatkan Tahap Penguasaan ke TP6
🥈Mengaplikasi Konsep Matematik 

JADUAL KELAS

🗓️ 5 Julai - 28 Julai 2021
🎓 Isnin | Selasa | Rabu
🕰️ 1.00 tengah Hari - 2.00 petang

🏫  12 sessi kelas (RM100)
💵 RM9 per kelas
📹 ZOOM Meeting

👒 Guru Cemerlang Matematik
👒 Guru Ikon Pendidikan Kebangsaan
👒 Jurulatih Utama Kebangsaan
👒 Guru Inovatif Kebangsaan
👒 Penulis Buku Matematik KSSR
👒 Guru Penyampai Didik TV KPM

🕵🏻‍♀️ KHAS UNTUK PELAJAR TAHUN 5 & 6 2021


📚 JADUAL KELAS


📢 Minggu ke 2
🎀05 Julai 2021
📔Isnin 01.00pm
🐞 Penyelesaian Masalah Operasi Tambah & Tolak

🎀06 Julai 2021
📔Selasa 01.00pm
🐞Penyelesaian Masalah Operasi Darab

🎀07 Julai 2021
📔 Rabu 01.00pm
🐞Penyelesaian Masalah Operasi Bahagi

📢 Minggu ke 3
🎀12 Julai 2021
📔 Isnin 01.00pm
 🐞Penyelesaian Masalah Operasi Bergabung

🎀13 Julai 2021
📔 Selasa 01.00pm
 🐞Penyelesaian Masalah Pecahan

🎀14 Julai 2021
📔 Rabu 01.00pm
 🐞Penyelesaian Masalah Perpuluhan


📢 Minggu ke 4
🎀19 Julai 2021
📔 Isnin 01.00pm
 🐞Penyelesaian Masalah Peratus

🎀20 Julai 2021
📔 Selasa 01.00pm
 🐞Penyelesaian Masalah Wang

🎀21 Julai 2021
📔 Rabu 01.00pm
 🐞Penyelesaian Masalah Masa & Waktu


📢 Minggu ke 5
🎀26 Julai 2021
📔 Isnin 01.00pm
🐞Penyelesaian Masalah Ukuran Panjang

🎀27 Julai 2021
📔 Selasa 01.00pm
🐞Penyelesaian Masalah Jisim

🎀28 Julai 2021
📔 Rabu 01.00pm
🐞Penyelesaian Masalah Isipadu Cecair

📞 Pertanyaan & Penyertaan





You May Also Like

7 comments

  1. Best class ni . Anak-anak dapat buat latihan Math dan mudahan tak lupa formula . Yelah musim pandemik ni takleh nak biarkan anak gitu . Sebagai parents , walau sesibuk mana pun .. keperluan anak kena tengok mana yang perlu .

    BalasPadam
  2. Bgs. Selain pdpr anak2 mmg perlu bimbingan kelas tambahan mcm ni.

    BalasPadam
  3. Bgs. Selain pdpr anak2 mmg perlu bimbingan kelas tambahan mcm ni.

    BalasPadam
  4. Murah la RM9 sejam. Kena ajak Abg Qi ni join.

    BalasPadam
  5. Waahh bagus ni dan berbaloi

    BalasPadam
  6. wah..menarik. betul..kalau ajar anak2 matematik ni memang akan jd hulk..hehe

    BalasPadam