Best ke bercinta sesama blogger ??

 

Ehem... ada sapa sapa nak bercinta dengan aku ? Ada tak ? Ok.. jangan cari pasal.. hahaha... Gurau jer ..

Bercinta ... bercinta ... best ke bercinta ? Mmg la best .. Anugerah Allah .. CINTA .. satu perasaan yang tak boleh digambarkan .. Tapi hati hati je la masa bercinta okeh ? Jangan tambahkan dosa ... Faham maksud aku kan ?

Cinta sesama blogger ? Hurm... best atau tidak , terpulang pada mereka sendiri .. Cuma apa yang aku nak nasihatkan cuma , jika masih belajar .. maka tamatkan pelajaran tu dulu .. bukan tak boleh tapi jangan lupa tujuan asal kat situ .. Korang masuk situ dengan duit sapa ? Masa yang dibazirkan tu camana ?

Bagi aku la kan ... kalau sukakan seseorang tu , biar berkawan dulu .. Lepas abis belajar , baru tentukan .. Serius.. tu lagi best dari dok berkepit masa belajar.. Korang rugi masa .. rugi pengalaman .. Mana tidaknya , nanti nak buat apa apa pon susah .. kena dapatkan 'kebenaran' la konon .. Kes cemburu satu hal lagi.. Kalau single kan best .. buat je apa pon.. takde sapa nak larang ..

Bab bercinta sesama blogger.. Aku boleh katakan , jika bercinta dlm dunia cyber ini terutama blogger , akan hilang segala keindahan berblog.. Kenapa ? Dia takkan ada idea dah .. apa yang dia nak cerita ? Segalanya mengenai cinta dia ? Bila bergaduh ? Bila putus ? Bila happy best la.. amik gambar .. buat entri gitu gini ..  Abis satu dunia tau.. Ingat , satu dunia baca blog ni .. Cuma faham atau tidak je la.. hehe ..

Kalau nak bercinta gak sesama blogger , selesaikan dengan segera.. Suka ?? Bertunang terus nikah.. senang ... jangan panjang kisah cinta tu .. bukan apa , dari blog penuh pembaca terus hilang pembaca .. Jangan lupa , kita bukan pelakon filem SEMBILU !

42 ulasan:

  1. best kalau masing2 dah tau minat masing2..lagi la tegar yg 24 jam pun blogging..ahahahah... mmacam aku n sunah..opsssss..... terlebey sudah :p

    www.adybudika.com

    BalasPadam
  2. saya single..saya ok..xde masa dan xteringin lagi nak bercinta nie

    BalasPadam
  3. abg ben..tanye ujangg..
    dye terer bab nie..ehehehe

    BalasPadam
  4. setuju ngan Abg Ben!!!
    lgpun, jgn nak bcinta ikut trend pulak..bcinta sesama blogger, mungkin ade yg btul2 jumpe yg tebaik..tp mungkin jgk tslh pilih..jgn nyesal sudah.. =)

    yang comel,
    khumaera ismail

    BalasPadam
  5. betul tu abg ben. kasi blaja bis, pastu menikahlah kamu. haha. *padahal sendiri bercinta* aisey~

    BalasPadam
  6. cinta sesame blogger?
    tak patot...tak patot

    http://apisv3.blogspot.com

    BalasPadam
  7. haha..mcm best je bercinta sesama blogger nie..sehati sejiwa tu..hari2 update blog sama2..haha

    http://ewanrani.blogspot.com/

    BalasPadam
  8. cinta sesama blogger ni ada pro and contra nya. Heee jadi pandai2 la manage diri and blog agar tak hanyut

    BalasPadam
  9. bahaya nih kalu bergaduh dalam blog.. nnt dari best jd tak best nk baca.. aiseh..

    BalasPadam
  10. emm..ntah la...ikut hati kot..kalo sesama blogger best gak kot..coz kalo gf die 24 hour ngadap blog die leh faham...eh.. yeke?

    BalasPadam
  11. skali skala nk luah perasaan tu xpe ag..nk brjiwang kt blog tu pn xpe ag..jgn salu sgt dh la kn..nt org pn bosan tgk blog kte ni..tol x? heheheeh..sy pn smlm bru je jiwang..tu pn sbb contest Cik Atiq Salleh...ngeh9x~ berjiwang la kejap..dh beri peluang berjiwang time tu..hahahaahhaa

    BalasPadam
  12. bercinta sebelum buat blog agy xpe kan hehe...

    so pada yg bercinta sesama blogger tu jgn cerita ttg cinta korg sgt ye ..sikit2 dah ...kalau byk2 kena berlakon sembilu ngeee

    BalasPadam
  13. jangan bercinta masa belajar - setuju..setuju

    bercinta sesama blogger - itu terpulang pada hati masing2

    BalasPadam
  14. eh akak bercinta sesama blogger gak hahaa. sebelum tu kitorang kenal kat forum. then ada blog. kenal dekat setahun then tunang, kawin. skang dah anak sorang dah.

    :)

    ye terpulang pada diri kita gak.. masa tu pun bercinta pun masa masing2 dah stabil.. bukan time belajar lg hehe

    BalasPadam
  15. bercinta sesama blogger okey je kot.. kot je la.. tak penah rasa.. hihihi...

    jangan bercinta semasa belajar setuju! lebih baik single mingle... bebas nak kawan dengan sapa pun tanpa ada rasa takut "tercurang"... btol kan en.Ben? hihihi...

    BalasPadam
  16. cinta sesama blogger .ooo.tak pernah ku terfikir .

    setuju part abg ben ckp , kalau sukkn ssorg , kan dulu . dah habis belajar , br tentukan :)

    sbb takut kdg2 blh efek stdy kita.
    tak semua org boleh balancekan cinta dan cita2

    BalasPadam
  17. cinta boleh tapi berpada-pada. yang paling best kalau belajar dulu, bila dah akhir2 semester tu barulah bercinta. tapi pelajaran jangan lupa. betul ben, dah ada couple nak minta permission nak buat tu ini, last2 tak dpt nak enjoy uni or study life. tak best tau sebab masa tu lah nak rasa banyak pengalaman. bila dah kerja masa dah tak ada nak buat semua tuh.. just my 2 cents.

    amy pb2.

    BalasPadam
  18. hikhikhik...:)

    bercinta dgn sape pun de pros and cons..kena pndai kawal emosi lah..
    tak bcinta dgn blogger pun ramai je yg dok update entry kisah cinta hari2..opps...:PP

    My 1st vlog with 1tube..:)

    BalasPadam
  19. bercinta sesama blogger..tgk la vlog aku yg baru..hahahaah




    siapa nk bercinta dgn aku..lalalal..

    BalasPadam
  20. heheehee lawak kan bila baca belog hari2 "kisah kehidupanku bersama si dia"....kehkehkeh...bukan xboleh...ada rasa perlu kongsi..sila..cerita tuh akan sweeettt bila jarang2 ada..tapi bila selalu...muak jugak...bukan xpernah berkasih sayang tapi xperlu nak diceritakan secara detail kebahagiaan tersebut...yeahh aku bahagia!jerit kuat2 dalam hati cukop!ngeee

    BalasPadam
  21. Entry khas buat ujang!!!!!!!!!!!
    Hahahaha..
    Nanti kawen, video letak dalam 1Tube owh..

    Entry Terbaru: Masturah Abu Bakar Sangat Popular Dari Ben Ashaari

    BalasPadam
  22. kump duit nk nikah je ni..hekhek...gatai

    BalasPadam
  23. saya da kawen bru buat blog. so xde la problem brcinta sesame blogger tuh.Hehee

    BalasPadam
  24. betol2.. sokong... kdg2 bile single ni sesuka ati nak buat.. yg ni sokong sgt...
    becinta antr blogger... x yh kot.. hehhee


    http://norleladasuki.blogspot.com/

    BalasPadam
  25. sokong pendapat bro. klu dh bekenan tu menikah je tros. Allah lg suka kita menghalalkan hubungan tu

    BalasPadam
  26. cinta sesama blogger??woooo mnarikk :P

    Meh singgah: Tahniah Malaysia!!!

    BalasPadam
  27. BA pun bercinta dgn blogger gak kan.. Tau sapa..
    Jemput ke:ALL IN ONE

    BalasPadam
  28. as salam..
    hoh. entah la.ya kot?
    kalau blogger tu jenis mudah terima teguran ok je.kalau dah ada anak. asyik ngadap blog?susu anak. makan malam? basuh baju? aaa..pening juga. tu dah kira..er...serabut kepala.

    tapi kalau semua kerja tu, buat, asyik layan blog je, langsung tka tegur suami, hubungan jadi dingin.asyik borak2 dengan pasangan dalam blog, hoh~ lagi aaa susah.silap haribulan, cerai.aaaa...lagi bahaya.hoh!~

    BalasPadam
  29. bercinta sesama blogger..?
    ha ah..nnt sure dua2 n3 akan dok citer perkara yg sama..tp tu kalo yg nk bitau satu dunia dorang dok bercinta la..tp kalo dorang profesional..jgn campur adukkan..rasa ok kot :p

    BalasPadam
  30. Allah lebih suka pasangan yang halal bercinta...

    jemput baca di laman Muslimah Optimis

    Rasa Cinta

    Kami Couple Tapi Islamik Way

    Salahkah aku bercinta??

    BalasPadam
  31. @AdyBudika

    cettt! abg ady mengade betul! wahahaha~

    single lagi best, kan pak cik beng....:p

    BalasPadam
  32. mantop laa bro ben ayat last skali tu..kah2

    BalasPadam
  33. hoho.. bagus n3 kali nih.... biar cara 2 dihalalkan agama budaya dan bangsa... tp zaman sekarang oarang bercinta kerana perlu.. perlu???? ya semua orang ada bf/gf.. xkan aku xda.. malu meh.... xpenah pk pun patutke xpatut.. salah ke xsalah.. janji apa orang buat apa orang ada kita kena ada...

    arnsyafiqah.blogspot.com

    BalasPadam
  34. kalau la entry ini mu linkback ke segmen aku.. sure ramai yang join segmen tue

    tp dah close dah T-T

    BalasPadam
  35. haah chumel2 je entry nie,yup nanti kalu dah bercinta bace pasl cintan cintun die je,tapi some times best juga agagga

    BalasPadam
  36. cakap pasal cintan cintun jom singgah blog baca pasal jenis2 cinta.... cinta pragma, ludus.. mania..

    BalasPadam
  37. yang bestnyer..mereka saling memahami.klu pasangan tak minat dunia blogging ni pun susah juga.dia tak fhm kenapa kita asik duk tgk lappy je...

    BalasPadam
  38. tak penah lg bcinta sesama blogger.. tp harap2 mereka takde la asik post pasal pasangan je..'ari ni bf bagi bunge' 'tadi gaduh ngn bf' 'merajuk. bf tak angkat fon'.... euwww....

    BalasPadam
  39. pd pendapat saya...aiseh,skema lak...
    ala,bg aku mmg x patot ahh...(sbb aku bcinta pn bukn sesama blogger...ngee)...
    bukn takat blogger jak,tgok contoh facebooker....bg yg bcintun sakan 2,siap tag in relatioship with c polan bin belon...pas2 bila da gaduh,tukar lak status jd open relatioship atau single....tup tup bila da bebaik ngn c polan 2,tukar lg status....ahhh,aku lak yg bengang siut....
    *hanya pandangan aku semata2...

    BalasPadam
  40. @yanty

    betol betol....
    kejap tuka, single, satgi married lak, satgi complicated... bole wat org salah sangka...n curios nk tau a.k.a jg tepi kain...
    (wpun da dkt setahun tak on fb)

    BalasPadam
  41. mintak dijauhkan.bf bonad tak minat blogging.tp ade blog gak.bonad yg aktif.tp alhamdulillah skrg dia paham minat bonad yg sukekan alam blog ni.hahaha.idok le nk bcinte dgn blogger.tp bonad admire dgn ben ashaari la..admire kat blog jele.kat orgnye idok le.hahahahahah

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.