Mereka pon pernah dikutuk akhirnya .. lihatlah dunia ..

by - Ahad, Februari 27, 2011

 

Siapakah yang pernah dikutuk sebelum benah benar berjaya dalam bidangnya ? Sat nak pk.... hurm.. hurm.. hurm... Ramai siottt... Terlalu ramai .. Setiap kali kena kutuk , setiap kali itulah satu semangat baru menjelma ..

Perlu ke aku sebut nama nama tu ?  Aku rasa korang pon dah belajar sejarah kan ? Atau paling tidak pon kita lihat je contoh pelakon serta artis tanahair kita sekarang ni.. Walaupun ada yang tak layak dijadikan contoh tapi ada bahagian yang boleh kita ambik ikhtibar.. Tak semua negatif kan ?

Aku ? Puas dah kena kutuk.. Tiap kali aku kena kutuk , aku mmg bengang.. Grr.. rasa cam nak g tumbuk je muka diorng tu .. Tapi bila aku fikirkan semula , itu yang diorng nak ! Diorng nak aku melatah dan buat entri khas untuk diorng ! Giler trafik siuttt... Trafik murahan .. Aiseyman.. Tamo laa.. aku tersedar ..

Seperkara yang member aku pesan.. Itu tandanya blog kita semakin dikenali ! Kalau takde orang kutuk atau kritik , maka takde feedback la kan ? Betul .. Tapi tak perlu sampai mengeji... Tu sangatlah kejam dan buruk ! Ingat , nak kutuk , sila kutuk yahudi ! Yang nak dikutuk itu adalah saudara seagama .. Nak kritik , sila.. guna akal ..

Aku dan segmen aku.. Pergh.. ramai benci siut !! Diorg kata segmen aku takde faedah !! Takde kebaikkan !! Dah pernah join ke ? Ke segan nak join ? Malu eh ? Tak cuba tak tau kan ? Segmen aku ada satu platform untuk blogger berkenal kenalan.. Nak sesuatu yang berfaedah ? Tutup blog tu .. G perpustakaan.. baca buku kat sana .. Penuh dengan ilmu kat sana ..

Kadang kadang , mereka yang suka mengkritik ni , guna kepala lutut bila menghuraikan fakta fakta mereka .. Tak cuba lagi tapi dah buat kesimpulan .. Macam Putrajaya dan Cyberjaya .. Baru dalam perancangan , ramai dah kata membazir duit rakyat .. Tapi sekarang ?? Mmg membazir tapi untuk jangka masa panjang ??? Sampai bila kita nak tercengang tengok negara orang ??? Sampai bila nak kagum tengok negara orang ? Negara sendiri , diperli perli lak !! Cait !

Dan sekarang .. setiap kali diorng kutuk aku lebih lebih lagi segmen aku , aku buat lagi dan lagi dan lagi dan lagi !!! Contoh segmen aku tu ... GEGAR 1000 BLOG !! 1000 BLOG sertai weh !!! Ko ada ??

You May Also Like

9 comments