Ayam pon aku tak kisah dah !

by - Februari 21, 2011

IMAG0066

Kalau dah hantu , maka hantulah dia .. Hehe.. hantu blog ! Tu la dia .. Letak ayam KKR depan mata pon aku tak hirau kalau aku dah mula menaip entri.. Tak kisah apa apa dah ! Yang penting , update !!

Itulah yang berlaku tadi di Alamanda .. Walaupun dah masuk waktu makan malam , aku tetap update satu entri dulu ... sbb dah datang idea.. jangan biarkan 'berlalu' ...

Bila dah ada idea .. jangan tunggu basi .. Bila dah basi .. nak kasi fresh , dah tak best kan ? Kena pantas.. Bagi aku , blogger ni macam wartawan .. Bezanya wartawan ni kena ada editor .. Blog tak perlu... kasi up terus.. Tapi kalau salah fakta , siap lerrr... I SAMAN U ... U SAMAN I ...

Vlog di Putrajaya ari tu .. Yang bawak laptop dan update blog mereka di sana .. sapa eh ??? Ok.. aku sorang jer .. hahaha... Yang lain mmg berhibur.. ok la tu.. diorng muda lagi.. banyak masa lagi untuk berjaya .. dan aku , semakin kesuntukkan masa ..

Usia blog aku ni , baru setahun lebih .. terlalu jauh lagi untuk berjaya .. maka aku kena kerja keras.. Atau , biarkan je begitu.. Update bila rasa nak update .. Tapi bila begitu , jangan la dengkikan blogger lain yang naik .. kan ?

Kerja keras atau kerja secara bijak ? mana satu pilihan anda ??

You May Also Like

46 comments

  1. bagi krole dua2 skali...kerja keras dan bijak...macam abg ben...wuahhh!!!nampk sedap je ayam tu...nak2...!!!ngeee~

    http://www.krolezone.com/2011/02/penyesalan-tidak-terhingga.html

    BalasPadam
  2. mmg respek abg ben sambil nak makan pun update entri..huhu

    BalasPadam
  3. sejuk ben ayam tu karang... makan dulu baru post entry.. hehe

    ofcoz la kerja secara bijak.. nak kerja keras kita ni dah berumur ben.. ;)

    BalasPadam
  4. bagi saya jelah ayam tu abg ben!

    BalasPadam
  5. wahhh...ni la dia blogger setia..huhu..
    dh jumpa dah..mcm sy tulis kat entri sy yg latest... ~ blogger yang setia ~huhu...=)

    caya la abg ben..

    p/s: lain kali lepak putrajaya bgtau ek..leh join..dekat je pun..huhu...

    BalasPadam
  6. bila tgk abg ben nie semangat berkobar2.. kita nie pun rasa mcm nk trut sama je... hehehe... nice :)

    BalasPadam
  7. kerja secara bijak la... bestnya boleh bawak notebook ke hulu hilir... huhuhu... bila lah notebook dapat dibaiki ni... =.=
    bolehla updated cam Abang Ben...

    BalasPadam
  8. usia blog nad bru 5ari..byk ag kne blajr nih...hehehe

    bg nad...kje keras+bijak...bru le ok kan....

    BalasPadam
  9. Kerja keras tapi dalam masa yang sama, bijak..

    Yelah, macam abang taip dalam entri lama sebelum ni.. Kalau pakai update je tak boleh jugak.. Betul. Memang betul. Sebab saya dah nampak kebenarannya..

    Den masih laie memikirkan bagaimano nak merealisasikan term 'Kerja keras tapi dalam masa yang sama, bijak' tu.. Erghh..

    BalasPadam
  10. abg ben, ayam tu bg emy jela. konfem abes licin pinggan tu. hehe :)

    BalasPadam
  11. Dua2 pn penting abg ben~tapi yg paling penting,niat tu..hehe..nothing impossible abg ben..we all support u^_^

    BalasPadam
  12. cayalah abg ben! ^^
    fresh dri ldg tuuu pentim, hehe!

    BalasPadam
  13. T.T giler la abg ben....kemana pon mesti update....power!..heheh :)

    BalasPadam
  14. Mak cakap, bro Ben nampak gemuk sikit dari sebelum ni.. hihihi.. *beliau selalu jugak lepak baca blog ben dgn aku..*

    BalasPadam
  15. wah...ayam depan mata pon buat tak tahu....power btl en.ben ni

    BalasPadam
  16. ni baru betul2 gile blogging.. x terlawan batul.. hebat bro ben!!

    BalasPadam
  17. abg ben, tanya sikit. wife tak bising ke abg ben dok berkepit dengan laptop 24 jam? hehe jangan marah ye.. tak nak jawab pun tak pe..

    http://mawarmawarputih.blogspot.com/2011/02/bukannya-susah-tak-mati-pun-kan.html

    BalasPadam
  18. dua2 sekali boleh ker?..ngeh..ngeh..:)

    BalasPadam
  19. pehh..gwe lau da nmpak ayam. brader nsem lalu depan mate pon da tak kesah
    i love you ayam

    BalasPadam
  20. ni boleh dikatakan blogger tegar ni

    BalasPadam
  21. Bro Ben..dah boleh dah tu bagi cadangan kat Mat Gebu buat resepi biskut laptop...he he...

    BalasPadam
  22. Saya pilih kerja bijak dan kerja bijak tu buat keras2 ;-)

    BalasPadam
  23. kalu tak kisah kat ayam tu ..bak mai sini ... lapar nie

    BalasPadam
  24. hye abg ben,

    saye follower yg ke 1044
    xde hadiah kew...
    hehee

    actlly saye still baru dlm dunie blog nie..
    harap dpt tunjuk ajar dr abg ben k...


    from : http://wwwmiszlady.blogspot.com

    BalasPadam
  25. kerja keras tapi secara bijak..

    tadi cik pulau kat putrajaya,,
    tapi gi Mydin je..
    xg Alamanda pun.. kalau tak mesti da jumpa dgn abg ben,, hehe..^^,

    BalasPadam
  26. tanak keje keras... nak keje lembut jek.. hahahah.. sengal ..(^_^)V

    BalasPadam
  27. kasi saya je la ayam tu... he he he :P

    BalasPadam
  28. kerja secara bijak kot..sebab kalau kerja keras tapi tak bijak pon tak ada guna juga..kalau kerja secara bijak dengan secara tak langsung dapat jimatkan masa..yeke? hehe

    BalasPadam
  29. agak2 tak nak mkn boleh postkan kepada kami semua ni.. :)

    dayah pilih 2 2 sekali kalau tak kerja keras tak dapat apa yg hendak dikecapi, kerja secara bijak pun perlu jugak kalau tak bijak menyusun strategik kerja keras mcm mn pun tk jln jugak so pilih je 2 2.,. :)

    BalasPadam
  30. nak kerja keras dan bijak juga...tp agak terbatas.so,LM cuba konsisten je..

    BalasPadam
  31. bak sini la ayam..BA pergi main belog sana jauh2:P

    BalasPadam
  32. xkan sampai cm gni abg ben?ptotlah abg berjye...law xnak makn ayam uh,derma jer kat ktorg yang berselera tgk ayam uh...hehhehhehe^_^

    BalasPadam
  33. blogger paling tegar kc penah jumpa. ada sapa2 boleh challenge ben? tak da kan????

    BalasPadam
  34. erk tgk ayam pon dah xnak ?? betul2 tegar ni. Aiyooo sama je mcm sorang blogger ni. Time tgh kawen pon sempat ag buat new entry. Memang respek la korang suma nie

    BalasPadam
  35. Orang lain laptop besar gedabak.
    Susah nak bawa kehulu ke hilir plus takde broadband plak.

    BalasPadam
  36. saya pilih kerja secara bijak. .hehehe

    BalasPadam
  37. klu sy kerje kn aym dulu ! hehehehhe,..update blog lps aym 2 semue ilang dlm prot! hahahaha

    http://mylifemimie.blogspot.com/

    BalasPadam