Jom lari mengejar pelangi ..

by - Februari 27, 2011

 

" Apa ?? 1 ribu pembaca sehari ? Mak aih.. camana nak dapat tu ? Blog aku bukan best pon ... cerita aku biasa biasa je.. camana aku nak dapat sampai 1000 pembaca sehari ? .. Itu baru  fikirkan soal pembaca.. bila fikir soal bagaimana aku nak dapatkan income dari situ ? Mmg aku pening .. mmg aku bingung "

Itulah yang ada dalam kepala aku setiap hari .. tapi dulu la... skang ni , aku dok pk camana nak bagi sampai 10 ribu pembaca sehari .. Pembaca yang benar benar masuk untuk baca entri aku .. Pembaca yang tak sabar menungggu aku update setiap hari .. Pembaca yang senantiasa tersenyum dan ketawa bila membaca entri aku .. Itu yang aku nak .. Soal duit adalah soal no 2 .. kalau ada , ada la.. rezeki kan..

Satu angan-angan yang aku tak langsung rasa akan menjadi kenyataan .. mustahil !! Sapa nak kenal atau baca blog BEN ASHAARI ??? Takkan ada punya ... BEN ASHAARI bukan artis.. bukan selebriti.. bukan lelaki bujang.. eceh..

Impian aku , ibarat mengejar pelangi .. Cantik .. menyinari langit selepas hujan .. aku berlari mengejarnya .. makin lama makin jauh .. makin cantik ... makin aku sedar ... biarlah pelangi itu dilangit sana .. aku cuma perlu menikmatinya saja ...kan ?

You May Also Like

23 comments

  1. yea.. tp pelangi tu lain abg ben.. impian tu lain.. tak mustahil satu hari nanti para pembara abg melebihi 10 ribu orang.. kita tak tahu apa yang akan terjadi.. mungkin sedang abg mengejar pelangi tu, abg jumpa sesuatu yang lebih baik??

    hehe~ panjang pulak..sebok je menyempit kat sini~

    BalasPadam
  2. Salam Ben,

    Kita boleh jika kita fikir boleh.

    Tak mustahil dapat 10,000 pembaca sehari tu.

    Good Luck Ben ;)

    BalasPadam
  3. apa kate kejar lagi impian tu...xmustahil utk dpt.

    nothing is impossible. =)

    BalasPadam
  4. pergghhh.. 10 ribu pembaca sehari. betul hebat tu. tapi tak mustahil kan encil ben. semoga berjaya. ;)

    BalasPadam
  5. ben..
    ko sifuku..
    kalau ko mengejar pelangi..aku pun nak gak...aku pilih warna yang cun2 jer...tapi..semua cantiklah...

    okey!!
    semua aku suka..pelangi cantik

    BalasPadam
  6. dan pelangi hanya akan dtg slps hujan je.. jd bersedia lah utk hadapi hujan itu, xkira la hujan batu @ hujan petir, dgn sabar dan tenang.. sesungguhnya slps kesusahan akan ada kesenangan.. ^_^

    BalasPadam
  7. hebat too mr ben...jangan tak terkejar udah lerr.
    kalau ikut kisah karut...kat hujung pelangi ada EMAS 19k

    BalasPadam
  8. sy dah gunakan tips abg ben yg sentiasa update blog tu.. mmg trafik best..ade satu hari tu paling tggi 1.8kUV..

    BalasPadam
  9. blog BA sememang nya beri inspirasi ;)

    BalasPadam
  10. suke perenggan last tuh... memang best!!

    BalasPadam
  11. kalau BA dapat sampai ke pelangi tu...jgn lupa siapkan jambatan utk yang baru nak menapak kaki ni yer...hehehe

    BalasPadam
  12. Hi,
    Nak exchange link with you
    http://followtrends.blogspot.com/
    I've added you into my bloglist

    BalasPadam
  13. Jom kejar peangi sama sama.. Tapi kami jauuuuuuuuh dibelakang.. tapi follow juge..
    Jemput ke:ALL IN ONE
    Terus mara BA..

    BalasPadam
  14. Insyaallah.. tiada yg mustahil jika kita terus n terus lagi berusaha ke arah pelangi tu... Siapa tau kan... Bak kata org.. tuah ayam nmpk d kaki.. tuah BA? Tiada sape yg tau kan kan kan... ;)

    BalasPadam
  15. Langit berseri kerana pelanginya,
    blogger beramah kerana anda.

    Tq BA

    BalasPadam
  16. bro ben humble gile, tu sebab ramai yang sanjung.. ++ entri suem banyak info.. terus humble k?? ^^

    BalasPadam
  17. nothing is impossible la abe ben

    BalasPadam