Malas tapi perlu !

by - Februari 23, 2011

 

Aku malas nak update blog hari ni .. Entah mengapa rasa macam berat saja nak update .. Mungkin penat kot atau , nak berehat dalam seminggu dua .. Yelah , selama ni teruk mengerjakan blog aku ni ha.. Blog ni pon tak kunjung putus terima tetamu.. Kalau dia mampu bercakap pasti dia suruh aku offline dulu... Tak larat dia nak menjamu tetamu dah .. huhu ..

Aku update di Twitter dan Facebook.. Tapi mereka tak percaya yang aku mampu bercuti dari update blog .. Grrr... Mungkin betul la kot.. Aku sukar nak bercuti dari berblog sebab setiap entri adalah suara hati aku .. kan kan ?

Satu perkara .. mengenai vlog aku semalam .. Dah tengok ? Kalau belum klik SINI .. Sebenarnya aku nak tambah lagi dalam tu.. Oh ya.. aku sedar dalam tu aku dok guna kata ganti diri yang mana kejap SAYA , kejap AKU .. Kena faham , aku ckp tu spontan .. kemudian .. bila aku menjawab soalan , biasanya aku akan guna SAYA  .. lagi pon ari tu aku sangat sangat penat.. Terlari sana sini .. Dari kenduri kawin di Cheras kemudian kembali ke Putrajaya ... makan pon skit je tu... padahal makanan kat kenduri tu sedap sedap blaka.. huhu.. mana tak naik pp aku nih !

Ok.. pasal vlog tu .. aku sebenarnya nak melahirkan rasa kecewa .. Kecewa sbb blogger yang gemar mengutuk sana sini tapi penakut ! Penakut menunjukkan sapa dirinya sebenar tapi dengan berani mengutuk orang .. Semua orang boleh buat gitu .. Pakai topeng kemudian g bunuh orang !

Tapi sebenarnya sapa yang malu ? Orang yang tak tau mengenai dunia blog memandang rendah terhadap blogger .. Bagi mereka , blog cuma tempat mengarut .. Nak bergossip .. mengutuk... atau sekadar amik tips atau petua petua .. paling best pon platform ahli politik meluahkan pendapat.. Kita ni camana ?? Sekadar memeriahkan saja ? Tiada memberi sebarang faedah terhadap dunia blog ?

Disebabkan segelintir inilah dunia blog dipandang sebelah mata .. Berlagak macho tapi penakut ! Entah cukup umur atau tidak sebenarnya.. Sama gak mereka yang pandai memberi komen tapi takde muka ! Semua orang boleh lepaskan pandangan negatif dengan tutup muka.. Tapi apakah kebaikkannya ? Membantu membaiki blog ? Aku tak rasa langsung !

You May Also Like

32 comments

  1. ada guna gambar orang lain, belog tak seberapa, tapi mengutuk orang lebih... sobbsobb T_T

    BalasPadam
  2. Malas jugak ni..
    Tapi Vlog tu kejap je sangat eh.. ada lagi tak pasni?..


    JEMPUT KE
    ALL IN ONE

    BalasPadam
  3. ye..mula2 ms sy nk berbloging dl, ada somebody kt.."ada ke yg nk bc blog ko?"
    owh, down jap..

    BalasPadam
  4. salam,

    saya ni terbalik pulak...rajin berblog tapi x ada org menerjah kesana...hahaha...maybe blog x menarik kot...

    BalasPadam
  5. saya pun pernah kena kutuk masa mula2 start buat blog..
    sampai dia cakap, eleh..orang ada blog awak pun nak ada blog!
    huhuhuhu..sedih tau abg ben

    BalasPadam
  6. itulah manusia yg suka judge tanpa mengenal.. laili pun pelik bila tengok mereka ni..bukankah semua tu boleh dibawa/diutarakan dengan cara yg baik. rasanya degan mudah kita menerima.. sbb kita berblog..bukan nak berperang...

    wat masa ni syukur sebab blog laili belum lagi dirempuh oleh 'mereka' ni..

    laili tau 'mereka' ni ada memerhati...so,bersedia je lah dr awal...

    kepada yg nak menyerang tu,laili nak bgtau awal2..laili hanya insan biasa. berblog hanya untuk berkongsi secebis rasa,ilmu dan pengalaman yg ada...

    mudah2an dpt beri kebaikan kpd kita bersama...amin..:)

    BalasPadam
  7. sokong2..nasib baik x pnah kna kutuk :')

    BalasPadam
  8. IEB sokong bro, IEB ader muker tau.....

    BalasPadam
  9. biasalah mulut orang..tangan oraang..susah nak puaskan hati semua orang...walau hanya picisan org yg mcm ni tp inilah kutu sebenarnya..isyhhh...gatal

    BalasPadam
  10. blogger misteri nusantara tu... kekekekeke

    Apapun setiap apa yg wujud dalam dunia ni semua ada baik & buruk. Tak kira la nyata or maya. terpulang pd masing2

    BalasPadam
  11. err err "aku" "saya".. haha (tersenyum membacanya)

    BalasPadam
  12. saya pun selalu hupdate blog ni..tp tak boleh nak kalahkan incik ben... jenguk2 san..jenguk sini... tapi bila buat entry tak ada yg komen..agak2 entry saya tak best kot.... ermm.. macam nak pencen jer pulak rasanya....

    BalasPadam
  13. mungkin aku pun akan mengalami situasi yang sama...

    BalasPadam
  14. ala Kalau abg Ben cuti nanti kitorang nak baca blog sape? xda umpp! la kalu x baca blog abg Ben.

    Pasal cik Anon suka mengutuk tu sila la pakai nama sendiri, gambar sendiri kalu betul anda benar

    Berani kerna benar
    takot kerna salah

    BalasPadam
  15. en.ben..saye pnah bace la pasal blogger yg suke kutuk org ni..

    mule2 tu bace stp entri die ok lg.. tp bile die dah mule kutuk en.ben..

    lgsg sy tak jd nak follow die..
    macam2 manusia ni..

    BalasPadam
  16. mngkin dorang tak pernah berbelog nie..tulah cakap memacam..

    BalasPadam
  17. terasa tau kata bagi komen tak de muka. tau le gambar tulip merah je.. meh datang blog akak, ada muka kat situ.

    samalah mood akak pun tak berapa ok..
    http://adzriel.blogspot.com/2011/02/mood-tak-berapa-best.html

    xpe...ramai yg menyokong ben.

    BalasPadam
  18. lg baik jadi diri sendiri, blog ngan ikhlas...x kacau org len..:)

    BalasPadam
  19. saya lagi teruk cik ben!! disebabkan perkataan sama..saya dihentam mengutuk blog dia..siap attachkan entry bagai..baguss!! syabass!! tp xkisah lerr sbbnya kucing mmg akan selalu mengiau kan@@

    belajar drpd apa yang berlaku..kena alert perkataan drpd mengelakkan berlaku tp rasa cam xbebas..alahaiii....

    BalasPadam
  20. hm tu lah masalahnya.. orang mcam tu.., takut dan dengki.. tak fikir dari segi kesan jangka masa panjang.. Tak dapat apa2 pun..

    er bang, kenapa dengan header abang? Kuar gambar katak dan mesej 'unregister domain'..

    BalasPadam
  21. saya sokong ini...

    (cam nak nangis jek sekarang sebab kisah berkaitan...T_T)

    BalasPadam
  22. itu yg paling dikesalkan.ntah muke sape dia pakai.tiba2 mengutuk kita kaw2.dah la tu pulak bertalu2 kutukan tu.ade time tu bonad on off on off berblogging sebab 'sampah' yg macam ni.tapi bile bonad pikir 'utk ape aku takut dgn 'sampah' busuk mcm ni?baek aku teruskan minat aku dr pk bnd nonsense cmtu' walaupon kdg2 syok sendiri.haha.

    BalasPadam
  23. Mungkin mereka tidak tahu apa itu blog dan tujuannya dicipta. Hanya kerana marahkan nyamuk, habis kelambu dibakar.

    BalasPadam
  24. Mmg ada gak kdg2 penyakit 'M' ni bertandang..tp x leh ikut sgt..kena lawan..hu3..

    BalasPadam
  25. Tetiba teringat plak n3 Yuyu Zulaikha pasal ketam melayu ngan ketam cina...

    Bila tengok n3 En.Ben ni, leh relate kan lah kot..Hmmm...Manusia, manusia..Takleh tgk orang lain senang skit..

    BalasPadam
  26. dah tengok vlog tu ..bezzz tips lagi ! suka2 ..kena pendekkan entry gak r pasni kan ..betul gak pe abg gtau tu .. n lalat2 tu ntah lah kdg ase macam nak menangis pk haha... menangis sbb xtau kenapa ..whyy3xx

    BalasPadam