Sapa kata wife tak marah aku blogging ?

by - Februari 22, 2011

 

Ada yang pelik ... Pelik bila melihatkan aku senantiasa update blog tanpa henti ... Maka pelbagai pertanyaan dilontarkan ke kepala aku .. Sbb itulah pipi aku makin tembam ... lebam disebabkan lontaran itu ..  hurm.. sian kan ?

Masa.. aku takde masa .. Serius .. masa yang aku ada cukup untuk aku tidur dan makan jer .. Selebihnya rutin aku sebagai seorang lelaki yang berumur 25 tahun .. Sibuk .. sibuk sibuk .. sangat sibuk ..

Tapi sejak aku berblog pada penghujung 2009 , aku tidak pernah lepaskan laptop aku.. kemana mana saja aku usung .. Tolong jangan pk soalan tak masuk akal , okeh ! Kang ada tanya , bawak masuk toilet gak ke ??? Grrr..

Wife aku ? Penat dah cakap .. serius .. menyampah ? Kalau boleh lama dah dia buat laptop masak 3 rasa atau rendang kari laptop ... atau kalau takde idea , dia buat singgang laptop jer ...

Aku tanya semula ... Dia nak aku serius atau suka suka ? Jika nak aku suka suka , aku rela tengok tv dari dok bersuka suka dengan blog .. Tiada istilah suka suka dalam kamus hidup aku ... segalanya adalah serius .. Kalau aku kata aku nak , maka aku usahakan sampai aku dapat !

Lama kelamaan , dia memahami dan tengok segala usaha aku membuahkan kejayaan .. Korang nampak tak KLCC tu .. Tingkat atas sekali tu ada sebuah pejabat .. ok ..pejabat tu takde kene mengena dengan aku okeh .. Aku suruh tengok je.. tu sahaja ..

Alhamdulillah ... skang dia ok jer.. Dulu tu mmg ok tapi dia set limit .. Aku kata kat dia .. Tengok PAPADOM .. Jika ingin berjaya , bagi tempoh untuk berusaha keras... Selepas itu , kita makan segala kejayaan kita itu ...

Untuk mulakan sesuatu tu mmg bukan mudah.. tapi jika dah mula , jangan patahkan semangat ! Kerana sekali patah untuk menyambungnya , bukanlah mudah ...

You May Also Like

60 comments

  1. nanti kita buat cetita PAPABENG ye. about blog abg beng. bahaha~ :p

    Puan wife, sila masak kukus laptop abg beng ni. hee

    BalasPadam
  2. Ben lelaki berumur 25 tahun...? opsss... sebaya kah??? tukaq2 panggil ben je... hehehe...
    Baru sedar diri dah tua... huhuhu

    BalasPadam
  3. abg beng,memang ler bini mrh kalo tibe2 buang tebiat berblogging.dalam hati 'pasaipa laki aku ni kemaruk sgt berblogging?' tapi mungkin berkat wife abg beng faham TAHAP KESERIUSAN ABG BENG terhadap blog.die dah paham.pasal pth semangat tu.bonad mmg agak frust bile org laen baru start blog dah follower beriban ray ban.tp bonad 5rat pon tak sampai.tapi setiap kali bace entri abg beng semangat terus naek wohhhh.cayalah.bonad rase bonad akan cube ambek input dr setiap pesanan abg beng.walopon gaya abg ben bersantai tp still terselit pengajaran.terharu i =.=

    BalasPadam
  4. bang ben can i use this quote please?
    '''Untuk mulakan sesuatu tu mmg bukan mudah.. tapi jika dah mula , jangan patahkan semangat ! Kerana sekali patah untuk menyambungnya , bukanlah mudah ...

    '

    BalasPadam
  5. kena pandai bahagi masa...=)
    memang susah..tp dh biase ok je kan...

    BalasPadam
  6. hahaha..agak2 kalau leh masak kari laptop.. abg ben sgp makan x??
    mesti merajuk ngan wife kan..
    lalala~^^,

    BalasPadam
  7. owh...ok2.. motivasi nie.. saya suka idea tu..

    BalasPadam
  8. masak kari pun sodap kan...hahahaha

    BalasPadam
  9. nak senang lagi,buat umai jer..takyah masak2 pun.. :D
    pompuan ni,dier kate jer x paham minat lelaki ni..tp sebenarnya kitorg ni pahaammmm..ahaks

    BalasPadam
  10. PEHHH~ TERBAIK LA... TAKPE LA.. AKAK OKAY, DIA DAH PAHAM. HMM... TERBAIK ARR!

    BalasPadam
  11. bgus la tu...bukan setakat hangat2 taik ayam je...laptop BA boleh la notebook...ringan dan kecil...leh bwk g mane2...ni laptop! dah la berat...haha *alasan semata

    BalasPadam
  12. bukan mudah untuk menyambungnya..hmm..

    BalasPadam
  13. kata orang sekali kehadapan tak berpatah balik

    BalasPadam
  14. eh, 25 tahun ke?
    Selama ini saya ingat,, dah 30+ lebih.. heheh =P

    BalasPadam
  15. dah terlajak perahu jauh ke depan , rasa sayang plak untuk berpatah balik.

    Bgus la abg Ben dapat seorang isteri yg memahami. Good2.

    BalasPadam
  16. kalau macam aku punye blog yg jarang update pun selalu kena jeling, kalu macam bro ben tak tau la macam mana....hehehe

    BalasPadam
  17. hahahahaha...,


    kita mcm sama je..hihi

    BalasPadam
  18. huhuhuhu lawak gak n3 ni..
    nk follow la

    BalasPadam
  19. salam, memang berbaloi, setahun lebih je dah kecapi kejayaan....

    BalasPadam
  20. tabik spring la kat abg Ben ... dahsat2 ... nasib baik wife abg Ben seorang yang memahami kan3 ?? hikhik apa2 pown abg Ben , d mata saya abg Ben adalah seorang blogger yang berjaya ... saya kagum dengan semangat abg Ben ...
    (^__^)b

    BalasPadam
  21. hmmm .. yg penting dua2 hepi. mesti tak da masalah punya. hihihi ..

    BalasPadam
  22. payah kalau bini merajuk ni.. kang x masak, x makan la jawabnya.. haHa. tpaksa makan maggie.. huHu

    BalasPadam
  23. asal pandai bahagi masa ...keluarga dan berblog ..tak salah kan en ben

    BalasPadam
  24. Terasa ada semangat dek motivasi quote t'akhir tu..at least berbaloi kan mr ben

    BalasPadam
  25. ceh kata2 bakal suami mithali ujang tu haha.. ~

    ok kalau dalia jd isteri bukan isteri abg tak kuasa haha.. kalau tgk husben asek ngan blog smpai terabai kaseh syg ..mmg xkan faham ! so yg plg penting jgn abaikan tggungjawab tu jer ~ hihihi

    BalasPadam
  26. hahaha.. jom panggang latop bro.. hehe

    BalasPadam
  27. Mode:serius.
    Statement: Ni entri yang paling aku suka..

    BalasPadam
  28. Umur 25 yer? Bukan kita sebaya ke? :)

    BalasPadam
  29. nape pelbagai lontaran di lontarkn ke kepala En. BA, tapi pipi yg tembam.. hehehehehhe.. jgn mareeee.. larikkkkkkkkkkkk..

    BalasPadam
  30. bro ben nie 25 tahun ke? macam 40 jee

    BalasPadam
  31. 25 tahun? tak percaya la.. terlalu 'mtg' utk 25tahun..

    BalasPadam
  32. motivational quote tu yg best!! sbb semangat saye byk kali hampir patah..:(

    BalasPadam
  33. alhamdulillah kalau isteri boleh memahami kan...hehehe ape2 pon saye doakan yg terbaik untuk bro!

    BalasPadam
  34. "Korang nampak tak KLCC tu .. Tingkat atas sekali tu ada sebuah pejabat .. ok ..pejabat tu takde kene mengena dengan aku okeh .. Aku suruh tengok je.. tu sahaja .."

    beria je baca ayat ni tadi... sekaliii..... hahaha... sabor je le abg beng ni... huhuhu...

    BalasPadam
  35. emm betul ker 2thn...kurang percaya gakk.
    Bahulu..ni pun kena gak bahagi masa
    anak2,wife and kerja,boleh dikatakan...hari2 kerja,kerja,kerja.
    Mr Ben bagi ler tips utk sentiasa update blog.

    BalasPadam
  36. Betul. Gam gajah pon tak mampu nak menyambung balik semangat yang dah patah.

    BalasPadam
  37. sy nak berguru dgn wife abg ben boleh?? pelissss~ =P

    BalasPadam
  38. best la, nak jadi mcam hang! hang best! tp aku suka la idea hang pejabat atas klcc tu. satu hari nanti pejabat hang kt sana...

    http://azzaazman.blogspot.com/2011/02/rasa-macam-nak-bg-hadiah-kepada.html

    BalasPadam
  39. jap en. ben ni ada kene mengene ke dgn justkhai?
    http://azzaazman.blogspot.com/2011/02/rasa-macam-nak-bg-hadiah-kepada.html

    BalasPadam
  40. Sy ingin menjd blogger tegar seperti en.Ben... Sile beri tunjuk ajar yer en.Ben.........

    BalasPadam
  41. kah3...yg aku paling tak leh blah....laptop masak 3 rase kah3

    BalasPadam
  42. same la!!husben sy pun mule2 tak suke..mcm bebel jgk la..tp lame2 dia paham jgk.. =)


    yang comel,
    khumaera ismail

    BalasPadam
  43. kalau abg ben wife marah, kalau lyeah, mak marah. hahaa. everywhere mesti nak bukak blog je. sampaikan dia sorok laptop ;(
    kalau kat rumah, dia sorokkan modem streamyx. hahaa.

    BalasPadam
  44. mcm saya lak my hubby lak tak minat berblog ni...memula dia bising juga saya ngadap laptop jer tapi lelama dh tak kisah coz dia dh faham....bkn senang nk senangkan org kan..:)

    BalasPadam
  45. bgusnye...bole motivate sy skali utk jadi org yg ta mudah putus asa.thnx^^

    BalasPadam
  46. dabel thumbs up utk entri ni.,ok,syi pon tak mau la pth smgt.takmo takmo! abg ben truskan berbelog! hehe..dunia blog meriah dgn adanya abg ben.,ececeh:P

    BalasPadam
  47. 25 tahun ke?kekeke..aritu kakchik dah kantoikan umo BA:p

    BalasPadam
  48. there's no easy way to success. never.

    BalasPadam
  49. even nak makan pun kene ade usaha..

    life is not easy..

    BalasPadam
  50. sabar jela..sian bini abg ben

    BalasPadam
  51. untuk seorang lelaki 25 tahun, pemahaman isteri anda sangatlah di tahap agung

    BalasPadam
  52. tulah..kdg2 terfkir wife abg ben tak geram ke tengok abg dh mcm belangkas dengan laptop~ tapi asalkan dia faham, itu dah cukup.

    BalasPadam
  53. kalau tak faham, rasanya dah jadi laptop singgang dah... hehehe...

    BalasPadam
  54. pergh..memang pun bro..

    perempuan nie memula mmg tak paham..kita blogging bukan nyer g kacau perempuan lain kan..da orang suke bace..kita tulis je la kan..heheh..

    BalasPadam
  55. mantap BA....

    tak sangka umur BA baru 25...

    BalasPadam