Lelaki bujang vs oh Lelaki tak bujang ...

by - Februari 22, 2011

 

Jeng jeng ...  Sapa lelaki bujang ? Dan lelaki tak bujang tu camana ? Sukar nak bezakan .. Tapi yang pasti lelaki tak bujang tu lebih 'berseri' dari lelaki bujang .. Betul tak ?

Mengikut kajian yang dilakukan oleh Pusat Penyelidikan Antarabangsa yang berpusat di Pulau Jerejak , Prof . Ben Ashaari mengakui betapa lelaki yang tak bujang terutamanya yang dah berkahwin ini lebih menarik penampilannya walaupun sekadar berseluar pendek !!! Pelik tapi itulah hakikatnya yang perlu diterima oleh lelaki lelaki bujang ...

Lelaki yang sudah berpunya ini , maksudnya dah bernikah secara halal ( bukan di Siam ) , mempunyai aura kematangan dari sudut fizikal terutamanya muka .. Tu belum lagi badan .. Ada yang kata lelaki dah kawin dan boroi ini comel ! Bayangkan laaa.. 'comel mengatasi kacak ! ' ... Camana tu  ??

Selera wanita ni mmg macam macam tapi yang pasti mereka mengemari yang comel dan bukannya kacak ! Mereka takut akan lelaki kacak ni terutamanya yang bujang bujang ( maaf la yer ) kerana khuatir akan mengumpul sebanyak mungkin kekasih padahal itu adalah cerita dongeng zaman romeo n juliet dulu .. Tidak ada lagi sekarang !

Faktor paling ketara ialah , lelaki bujang ni , bab komunikasi mmg hancus.. Lebur.. berdebu ! Tetapi lelaki yang dah kawin ni , bila berbicara , tersenyum selalu !! Mana laaa anak dara tak cair !!  Sapa sokong ??? Aku tau.. ramai sokong ..

Masalah berlarutan.. Bila lelaki bujang kurang lagi menjadi pilihan anak dara maka mereka mengalihkan pandangan ke isteri orang ! Ini mmg masalah dunia .. Sudah salah disisi undang undang malah dalam agama sendiri mengharamkan semua ini ! Awas ! Syaitan sedang membisik telinga  dan hati anda !! Bawak beristighfar !!

Apa yang perlu lelaki bujang buat ialah , " bangun dari  tidur !! " .. Anda bujang ! Anda kacak ! tapi anda tak comel !! Haaa.. Jadi la kacak dan comel .. Camana tu ?? Buang ego anda itu.. jadilah lelaki yang senantiasa mesra alam bila berkomunikasi dengan wanita ..

Sapa sokong ? Tak sokong ?? huh.. baru pakat nak open table !

You May Also Like

37 comments

  1. wahaha, ni kira macam tips la kan!nice2:D

    BalasPadam
  2. sokong!!!! (walaupun i bukan lelaki)

    BalasPadam
  3. cik riri sokong and tak dpt di sangkal lagi.. tapi bawk2 bertenang.. jgan amik hak org ok... peace~

    BalasPadam
  4. bang ben ni sesi untuk puji laki x bujang eh?,ngeeeeee

    BalasPadam
  5. Setuju dengan BEN!
    Masalah dengan lelaki bujang ni, EGO yang terlalu tinggi.. konon berlagak bagus dan macho atau hensom..
    konon bila dah berlagak macho dan hensom, pompuan mudah terpikat..

    iskkk sedar la laki bujang!!

    oppssss.... ye ye ako pun terpaksa gak la cari laki bujang jugaaa.... :p

    BalasPadam
  6. ok FINE.....sokong la.....grrrr

    BalasPadam
  7. Sokong...hahaha... lawak la pulak entry kali nie. prof ben ashaari.. :)

    BalasPadam
  8. saya sokong...memang ada betul nya..hehehe :D

    comel lagi best dari kacak..hihihi
    jgn maraa aa..hehe :D

    BalasPadam
  9. sokong!

    makin bnyak ex makin berseri muke kite..

    huahaha

    BalasPadam
  10. setuju sangat. Memang perempuan lagi suka yang comel dr yang kacak. Jadi laki bujang kat luar sana silalah menjadi comel dan kacak. Ahaks.

    Bab lelaki tak bujang pandai menayat tu mmg tepat sekali. Cair kot T_T Sila la belajar cara mengayat kat orang yang da kawen ye lelaki bujang..hehhe

    BalasPadam
  11. waaahhh...tergugat pula lelaki bujang ni..huhu..

    ingat hidup di dunia hanya sementara..huhu...=)

    apa2 pun nice entry..t'senyum2 baca entry abg ben ni..=)

    BalasPadam
  12. tp lelaki bujang n umo 26 ke atas lebih kurang kot ngan lelaki tak bujang...
    xsemua la...
    tp rata2..
    agak matang,bekrjaya n bulih membimbing...tuh pun bulih buat hati anak dara cair...
    -ikut pengalaman sy ler-

    kekekekekekekek...

    BalasPadam
  13. weee...suka!!maka lelaki2 bujang sila ambil perhatian kerana apa yg diperkatakan adalah benar2 belaka...ha3..=))

    BalasPadam
  14. sokong sangat2.. lelaki da kahwin paham perempuan + comei.. perut kedepan berimej korporat.. hehe.. nice entry!~

    BalasPadam
  15. ehem2 abg Ben...lain mcm je tuh.. :P

    BalasPadam
  16. Ada jugak yang tak bujang tapi hati dia tetap bujang selamanya.

    BalasPadam
  17. betul betul betul sokong pendapat a.ben

    BalasPadam
  18. HAHAHAHA lelaki tak bujang macam ben ashaari lah tu kan!! lebih hot dari lelaki bujang... apa rahsia anda? baru nak ngurat..tup tup tau tak bujang lagi.. bawak beristighfar bebanyak.. huhuhu

    BalasPadam
  19. kematangan berkadar teros dengan usia...

    BalasPadam
  20. hahahaha....layan...tp betol gk tu

    BalasPadam
  21. laki lpas dh kwin msti akn boroi..haha

    BalasPadam
  22. sori ben, out of topic. Aku nak tanya sket. Bila kita lama tak buat workout pastu hari pertama kita kembali tuk workout besoknya muscle suma mesti sakit2 kan? So adakah keesokan hari tu kita boleh terus melakukan workout atau kita perlu rest kasi reda kesakitan tu? Adakah akan menyebabkan kecederaan pada muscle kalau kita abaikan muscle cramp tu dengan meneruskan sesi workout?

    BalasPadam
  23. er. bukan lelaki bujang ke ayat nak best je..
    pakai nak smart je..

    sebab nak ngorat aweks..

    yang dah tak bujang ni..
    rilek sket sbab dah ade bini.. =p

    *yg gatal terlebih tu lain la kot.. heheheh =p

    BalasPadam
  24. haa......bro ben laki tak bujang kan??hahahha~~

    BalasPadam
  25. haa......bro ben laki tak bujang kan??hahahha~~

    BalasPadam
  26. Haha... Ad sedikit kebenarannya..!!! ;) Tapi bknlah semua lelaki bujang yang tak menarik.... n bkn semua lelaki tak bujang itu menarik!!! It depends... Kan kan!!!

    BalasPadam
  27. ada beza antara kenal lelaki dah kahwin dengan yang belum (bukan setakat fizikalnya je).

    fuh... aku kena sorokkn entry ni dari pengetahuan en. chenta... hahaha...(kang terkembang lagi body dia)

    BalasPadam