Jangan benci LELAKI !!

by - Februari 21, 2011

 

Putus cinta ? Kerapkali lelaki dipersalahkan ! Kenapa lelaki ? Dijawab oleh perempuan , katanya lelaki gatal ! Pantang tengok perempuan berdahi licin , cun , jelita , seksi  dan banyak lagi la alasannya ..

Laaa... maknanya puncanya adalah perempuan la kan ? Perempuan la bersalah kan ? Haaa... Lelaki , kalau tak digoda .. tak jalan.. Tapi kalau di goda tapi tak layan , tak jadi gak kan ? Tapi untuk berapa lama tu ?

Bayangkan kalau hari hari digoda ? Jari jemari pegang tasbih pon silap silap letak dalam laci !! Syaitan tuu... dah membisik.. Iman nipis.. Walaupun berkopiah sekali pon , belum tentu kebal !

Tapi , jika perempuan sendiri yang sedar diri ... pakai elok elok.. tau mana batasannya , pergaulannya ... rasa rasa lelaki camana ? Bayangkan ikan diletak dalam tupperware .. walaupun hidung si kucing tu terbau haruman ikan tu , boleh ke dia nak bukak tudung tupperware tu ? Mampu tunjuk taring n kuku je la jawabnya.. Selamat ikan tu kan ? Bila selamat ikan tu , maka kucing tu makan je la biskut kering tuan dia bagi tu ..

Sebelum nak salahkan lelaki atas perpisahan kerana dek orang ketiga , cuma kita sama sama perbetulkan kehidupan kita .. Berbalik pada Al-quran dan sunnah Rasulullah s.a.w .. InsyaAllah ... Selamat semua .. Kalau gatal sangat pon , buat cara yang halal !  Yang ni , mmg sah kucing gatal la .. Tak larat pon nak gak .. camana tu ?

You May Also Like

55 comments

  1. apa yg berlaku tetap berlaku, perbaiki diri dan InsyaAllah ada yang lain yang lagi bagus untuk kita, just think positive!

    BalasPadam
  2. 1 lg analogi yg sgt tggi dr encik ben..
    kucing x mampu bukak tdung tupperware wlau ade ikan dlm 2..
    suka!!!

    BalasPadam
  3. contohnya si Heliza tu... memakai tudung...aurat ditutup..he he he [ni yang aku terbayang ade dalam ayat dalam entri bro ben tadi..]

    BalasPadam
  4. aisehhh . HAHAHA . setuju bro ^^ kdg2 . kene tgok keadann jgak :)

    BalasPadam
  5. aku adalah lelaki...

    lelaki yang straight...

    BalasPadam
  6. ehem ehem . salah laki gakk cos laki sendiri tak leyh nak kawal diri . laki patut bersyukur nan ap yang dy dah ade skang :) tak perlu nak pandang pandang pompuan laen . if sayang tak perlu nak nengok pompuan laen even pompuan uh cantek 10 kali ganda dari gf sendiri :) laki patut setia . :)hee . jgn marah

    BalasPadam
  7. yeeehaaaaaaa..


    betul2..jaga batas2 ok..

    jgn rapat sgt dgn heliza kalau dah kawin..!!!!!!!!





    hahahahhahha

    BalasPadam
  8. JANGAN BENCI WANITA!
    hehe ,,tak benci pun kaum adam ni sayang sangat2 ... dulu2 benci gak ...hehe mase budak2 skang ni dah boleh pk ... :D

    BalasPadam
  9. sokong bro ben!....

    perempuan -> punca kejayaan utama & kerosakan utama lelaki....

    perempuan kene pndai bawa diri. lelaku juga kene tahu setiap batas yang boleh lepas.

    perempuan kalo suka kat laki tu ade yg sanggup buat ape je...

    lelaki tak suke cam ne pmpn tu bile di goda kalah jugak.

    berbalik pada diri lah. kalau dh berpisah jgn salahkan sesape. masing2 ade salah betulnye.

    perempuan tahu kelemahan lelaki, so jadikan kelemahan itu satu kekuatan...

    cam ne carenye? pndai2 la sendiri. tak pun nati boleh la bro ben wat entry pasal tu pulak... muehehehe

    Khaizarien Blog

    BalasPadam
  10. mendalam sungguh kata2 abg ben tu. ye jgn salah kn lelaki okei gurls2 sume :)

    BalasPadam
  11. @Ujang9897

    muahahahaha..amboi ujang!!!!
    org dah tunang pun xleh suka heliza tau =p

    BalasPadam
  12. ~hurm~
    pada Izz lah kan,
    bergantung ngan diri masing2...
    (^^)
    kalo lemah semangat n iman tuh,
    mudah ler kene goda....
    baek laki atau pompuan

    www.izzlatif.blogspot.com

    BalasPadam
  13. lelaki tak salah ok gurl...!!!




    takpa2...heliza gua jaga bro..hahahaha



    *yana jgn marah k..

    BalasPadam
  14. Setuju ngan A.Ben dan khaizarien.

    Perempuan tu punca kejayaan dan kejatuhan lelaki. Lelaki akan malu nak kacau perempuan kalau perempuan tu sendiri pandai jaga pergaulan dia..

    Kalau perempuan tu yang start dulu, lagi mudah tindak balas tu berlaku..
    kalau laki yang start susah..

    Cuba orang perempuan ni jual mahal skit..

    BalasPadam
  15. abg Ben : tahu tak pe..

    pompuan kan suke dipuji dipuja
    tu yg ramai suka bergaya
    segelintir tu macam menggoda jejaka
    tak ingat dah dosa pahala


    Pearl jade :

    Ujang tu lom sedor lagi tu..
    die lom kawen lagi..

    dok risau Ben kacau Heliza pulak..
    hahahahaha..

    *ujang: cik Yana ko hangin kat ko kang..
    kot melepas.. haa

    BalasPadam
  16. setuju sangat . perempuan n lelaki ni sme je. klau pndai jge, mnjdi la hbungn tu..

    BalasPadam
  17. there is a woman behind successful man..betoi ka?hahahaa*tiba2~~

    lalalallaa...setuju ngn entry ni :)

    BalasPadam
  18. nak culik heliza nanti ..pakat dok berebut nampak

    BalasPadam
  19. Redha je la kena tinggal sebab perempuan dahi licin pun. Hahaha~ tak de jodoh.

    BalasPadam
  20. alaaaaa...senang citer, dlm sesebuah perhubungan, jgn sesekali salahkan pasangan. selami diri sendiri suda.. :) Saat Aku Kau Pilih

    BalasPadam
  21. apa kan daya abg Ben .
    lelaki kita ni sering diperkatakan begitu , namun orang lelaki lah yang sentiasa cool ...

    *dan sy menyokong statement abg Ujang9897

    BalasPadam
  22. dua dua salah ..bertepuk sebelah tangan tak kan bunyi

    BalasPadam
  23. rugi la kalau benci lelaki....hahaha...kan tuhan tu dah tentukan jodoh kite kat dunia ni, lelaki dan perempuan....salah siapa adalah terletak pada diri sniri...kadang pe yg kurang, kene perbetulkan, bukan menunding jari kepada org lain...tul tak?

    BalasPadam
  24. sy bru ptus cinta..tp sy x salahkan die..ini kehendak fmily sy..(cinta terhalang oleh org tua)..
    er..tp abg ben..ikan yg ltak dlm tupperware tu ikan idop ke dah mati? klo idop lg,sah2 pastu mati cz x ckup udara..huhu~

    BalasPadam
  25. huhu mmg sokong sgt2..knp pompuan slalu slah kan laki yer..esh2 kater laki ni smer sma la..x pham btul..x smer laki mcm tu kn brader ben?

    BalasPadam
  26. huuu..bende ni sangat subjektif kan....sebab kite semua manusia, perempuan ke lelaki ke... saye x pernah nak kate, woman always right, all man r ignorant.. itu statement yg sgt stereotype... so, kalau selama ni ade byk lelaki yg dah terase hati dgn saya sebab post2 yg kutuk lelaki.. truly deep from the bottom of my heart, i apologize... encik ben, entry ni untuk saye ke...?=p hikhik

    BalasPadam
  27. sometimes , lelaki musnah kerana wanita dan selalunyaa , wanita musnah kerana lelaki. sama je due2.

    BalasPadam
  28. xmampu benci lelaki sbb org kesayangan saya juga lelaki ekekek

    BalasPadam
  29. jgn saling membenci..
    apa2 pun lelaki mahupun perempuan dua2 saling memerlukan.. :)

    BalasPadam
  30. wahh.. sangat mendalam makna entry abg ben nih !
    tekedu , tepesona , teperanjat pe lagi .. haih :))

    BalasPadam
  31. oleh itu,, jangan ajar saya membenci kerana takut saya x dapat nak tolak perasaan itu dari hadir dalam diri...

    BalasPadam
  32. dua2 pun salah jugak actually :D

    BalasPadam
  33. Sy rase dlm situasi tertentu kite xbleh Tuding jari kpd 1jantina saje. Ade situasi kedua-dua jantina kene muhasabah diri Dan cube perbaiki kelemahan diri....

    BalasPadam
  34. ermmmm..

    tepuk senelah tangan takkan berbunyi.. dua2 laki pempuan sama main peranan.

    BalasPadam
  35. sya tgh dok byg ni ha..cmna yer kucing nk bukak tupperware..hurm....mnarik gak quotes ni...

    BalasPadam
  36. godaan perempuan itu lebih bahaya dari godaan syaitan

    BalasPadam
  37. ramai sgt yg da komen... sy setuju jelah dgn ape yg dikomen..hihihi!!

    BalasPadam
  38. tau xpew!!!
    setuju ngn abg ben!
    jgn bnci lelaki macam kita yg sgt2 baik!

    BalasPadam
  39. betol sokong abg ben..!!
    sian kucin tu... mkn biskut kering jeer.... x ptt... hehehe...

    BalasPadam
  40. errr...ai terasa ok! hahah!

    tapi bukan la benci, cuma takut dgn lelaki. abis, cemana nak kawin? ben, tolong nasihat. tengkiu... :D

    BalasPadam
  41. yad'z putus yad'z tak salahkan sesapa.. yad'z anggap tu takdir.. hehehe

    BalasPadam
  42. @farhaniza azman

    kenapa akak pun rasa macam entry ni untuk FL gak? hahaha~

    BalasPadam
  43. nalin mcm tau2 jew nape abg BA kita post entry kali ni nape.. hehehe.. btl tu bang.. nalin sbg pompuan xsalahkan lelaki sepenuhnya.. sama2 salah sebenarnya.. hehehe
    tpkan, suka la perumpaan ikan dlm tupperwear ngn kucing tu.. hehehe ;D

    BalasPadam
  44. dua2 sama je..
    xbleh nk salahkn sesiapa..
    semuanya bergantung pd situasi.. =.="

    BalasPadam
  45. msing2 ada klbhan dan klemhan ,so fikirankan apa harus diperbtlkna,,tapi jgn cuba2 nak menyalahkan orng lain..

    BalasPadam
  46. haha.ulasan dan pemikiran yg mantop abg ben.sama2 muhasabah diri.tu yg penting.tak buleh tuding jari mane yg btl mane yg slh.haha

    BalasPadam
  47. setuju !
    tpi
    nak kata laki salah x juga,,
    nak kata pompuan salh pon x juga !
    hehe

    BalasPadam
  48. yup!jgn benci lelaki kerana tanpa lelaki,wanita tidak merasa cinta yang hakiki.hehehe...

    BalasPadam