Melepak bersama Blogger Cikgu-cikgu

by - Februari 26, 2011

DSC_0191

DSC_0184

Tadi , bertempat di Times Square , Kuala Lumpur  ... sekali lagi aku menghadiri gathering yang dianjurkan oleh blogger blogger yang bakal bergelar guru dan juga telah digelar guru..

Menarik dan best ! Peluang itu aku amik untuk meluahkan perasaan aku terhadap mereka memandangkan mereka belum bergelar guru .. Aku secara jujur menceritakan apa perasaan aku terhadap guru guru masa sekarang ..

Guru adalah satu kerjaya yang mulia .. Paling mudah mendapat pahala dan juga dosa .. Aku nasihatkan mereka mengikut pengalaman aku sewaktu mengajar dulu.. Walaupun hanya beberapa tahun aku mengajar tetapi pergaulan aku bersama mereka sewaktu kelas dan juga selepas kelas banyak memberitahu aku tentang kerjaya ini ..

Aku mahukan mereka menjadi guru terbaik .. Bukan saja seorang guru tetapi pendidik yang berjaya melahirkan insan yang cemerlang untuk negara ini .. Sbb tu aku 'membebel' kat mereka.. Tak pe , biar hari ni diorg terasa dengan aku ... Aku tak nak mereka 'terasa' satu hari nanti bila dah menjawat jawatan tersebut..

Aku nampak mereka bakal menjadi guru yang benar benar ikhlas dan jujur malah bakal menjadi guru yang menarik .. Bertuah anak murid mereka nanti ..

Disamping itu , aku juga tinggalkan beberapa nasihat ... hehe.. ada la.. diorng je tau ...

Buat mereka .. nama pun aku lupa nak copy tadi.. tak pe.. nanti aku cari balik ... Jika terasa dengan kata kata aku , aku mintak maaf.. aku meluahkan agar mereka menjadi guru yang sebenar benar guru.. Bukan hanya untuk mengiisi ruang jawatan GURU pada borang pinjaman  rumah atau mana mana je.. Faham tak ?  :)

Kita g gym nanti eh.. hehehe... Diorg dekat je ngan rumah aku.. So leh lepak kat gym nanti... Grr...

You May Also Like

33 comments

  1. so bile lak nak lepak dengan budak2 tv..grrrrrr

    BalasPadam
  2. eh,kenapa saya tak dijemput?oppss..saya bukan cikgu..wifey cikgu..hik3..

    BalasPadam
  3. whohoho..ni sorang lagi cikgu yg tertinggal ni..

    BalasPadam
  4. errr..cik pulau pun bakal guru..hehe..
    guru senang dapat pahala mudah dapat dosa??
    ehmmm.... betol la kot.. ^^,

    BalasPadam
  5. best nyer;)
    mesti ada yg dari maktab

    apisv3.blogspot.com

    BalasPadam
  6. selamat petang cikgu!! awat cikgu dh lama tak updated blog???

    sakan duk berjalan naaa... amboih

    BalasPadam
  7. patut lah xde entry hari ni g gath upenye ... hihihi

    BalasPadam
  8. Kepada bakal2 guru, harap2 jadi cikgu2 yang berguna. :-)

    BalasPadam
  9. berminat kat ayat last je.. kita gi gym.. eheh

    BalasPadam
  10. nanti buat jumpa blogger engineer ataupun bakal engineer . hehe

    BalasPadam
  11. huwaaa....ruginya sy xlepak sama..sy pon cikgu jugak..ehh..bakal guru..hehehehe....

    BalasPadam
  12. jadila cikgu yg berjaya...menjadi contoh yg baik utk semua pelajar..

    BalasPadam
  13. Btul tu, pendidik skrang kerja hanya utk dpt duit semata-mata bukan utk dijadikan idola pelajar..

    BalasPadam
  14. kalo i ad kt kl, sure i dtg abg beng

    benar, jd guru x mudah..jgn buat2 lekeh once u entitled being a teacher~!! buat sehabis baik!!

    jemput singgah

    ce tengOk"

    BalasPadam
  15. sy tak suke ckgu yg cop budak
    skli dia tak puas..tros nak anti budak tu

    errrr..bro framestone tuuu
    bkl ckgu@ckgu gak ke?

    BalasPadam
  16. owh..tak tau plak ada gathering cikgu2.kalau tau, ble join sama.saya pun ble dikira kategori cikgu jugak.hehe..

    BalasPadam
  17. hanya guru yg tau apa rasanya menjadi guru tu kan? ada baik, ada juga buruknya... kalo kata2 pedas lagi hangat dari incik ben, mesti tepat dan kena batang hidung.. huhuhuhu...

    BalasPadam
  18. Andai sampainya waktu,aku pasti akan hadir juga untuk perjumpaan yang akan datang.Insyaallah....

    jom lihat;kereta terbakar lagi

    BalasPadam
  19. terima kasih atas tips2 yg cikgu BEN berikan semasa gath tadi.. amat menghargainya

    BalasPadam
  20. tak pat join..uarghhh nak jadui cikgu jugak

    BalasPadam
  21. ohh...dating ngan cikgu cekgi ya...patut la tunggu abg ben update blog ,tp xterupdet-update. >.<

    BalasPadam
  22. dulu kerjaya guru org sanjung.. skrng ada y x memandAng =D.. sy bakal pendidik..

    BalasPadam
  23. wah, abg ben pena jd cikgu erk?>

    BalasPadam
  24. wah makin meriah geng2 BEN ni..

    BalasPadam
  25. cikgu Laili pun tak dapat join sekali. jauh dari tempat kejadian :(

    BalasPadam
  26. i like ayat last tu abg beng :)

    jom lepak gym ey nanti. mau jadi lady gagah..ekekeke. calling2 taw.*wink*

    sume advice abg beng dh save dlm kepala. thanks abg beng! hoyeh! dpt gak akhirnye jumpa id0la blog malaysia ni. :D

    wiwittt~

    p/s: sori taw silap jalan td smpai jd treasure hunt dh cri food court! lalala~

    BalasPadam
  27. abg ben... fda nak copy gambar yg abg tepek kat sini... boleh ea? nak letak kat blog..

    BalasPadam