Rabu, 23 Februari 2011

Bila blogger jadi pelakon

 

image Aku dalam proses menyiapkan satu filem pendek.. dalam 5 minit punya filem... Yang mana pelakon utamanya aku sendiri ( rujuk gambar bawah ) dan penjahat last sekali ( gambar atas yang bertulis ujang )

image

Cerita dia ringkas jer .. mana si hero ni pergi , si penjahat ni akan ikut .. Apa tujuan dia ikut , itu biarlah rahsia .. nak tau kena tengok movie ni nanti.. Penuh dengan adegan romantik antara hero dengan heroin ( dah tau sapa ) ... dan juga adegan aksi yang sangat menarik .. Cuma babak penjahat ni yang dilakonkan oleh blogger picisan , Ujang cumalah 5 saat .. tu pon sekadar lalu depan kamera .. Bajet tak banyak untuk dia ..

Skrip untuk Ujang , ada.. sapa kata tak de ... Bayangkan bila kamera difokuskan ke arah rambut  Ujang , dan dia toleh ke arah kamera lalu dia membuka mulut untuk berkata " Aa" .. terus director jerit dengan cepat dan lantang " CUTTTTTTT " .. Perfect !!!

Itu je la babak untuk Ujang .. Kira yang pertama dan terakhir.. Selebihnya babak antara hero bersama penjahat yang lain ..

Tajuk filem ni ? lom pk lagi.. sbb pening kepala pk skrip untuk Ujang !

38 komen :

NadiRah berkata... [Reply to comment]

hahahah!!!
aaahhhWWWWW!!!

Nazterjah berkata... [Reply to comment]

WAH..BOLEH MENGALAHKAN YUSOF HASLAM NI..HEHEHE

YUL berkata... [Reply to comment]

wakakaka, mmg tak boleh blah, nak ketawa2 saya bce entri nie


kahkahkah

Ujang9897 berkata... [Reply to comment]

hahahahaah..


agak2 sikit...!!


Ujang tu Hero la.....heroin dia heliza



last sekali tayangan kat malaysia tak boleh..


sebab phm2 sudah...

Pendekar Berkuda berkata... [Reply to comment]

hahahaha...

ujang memang gila...

bro ben pon kena.. hahaha...

MELEPAK SINI JE

BRO_MONDAY berkata... [Reply to comment]

bro BEN : lawak ah!!!! koh koh koh dapat ai bayam kan cemana filem pendek tu nanti...adehhh!!! sib baik ujang x de adegan kentut secara berjemaah!!! lagi x leh belahhh...

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "Panas + TAK PUAS HATI !!!"

mia.lia berkata... [Reply to comment]

hahaha...kalah dua alam erk..hehe

mimieismail berkata... [Reply to comment]

ni mst kes nk bls dendam gan cter ujang 2 ! hahahahaha
nice abg ben,.=D

http://mylifemimie.blogspot.com/

Isteri Yang Comel berkata... [Reply to comment]

hahha ujjang yang tak seberapa nak hero....

Intan Maizura Ibrahim berkata... [Reply to comment]

xle blah...ni mcm gadoh2 manje BA ngn ujang...hahahh

fie :p berkata... [Reply to comment]

seronok nye . hahah . kalau lah fie ade ,

Along Usop berkata... [Reply to comment]

tetibe ade rase nak buat setori plak.. heheheh.. =p

zaMir berkata... [Reply to comment]

hahahah...sesi balas membalas bermula...hehehe....=P

cik ayin berkata... [Reply to comment]

hahahaaha

apisv2 berkata... [Reply to comment]

apa hero buat semua nyer jd;p

blog apisv2

umie berkata... [Reply to comment]

hahaha,potong stim la..baru jer nk layan, director dah jerit CUTT

NURUL NADIAH MAMAT berkata... [Reply to comment]

ahahaa......kesian ujang.....

Tok Esah berkata... [Reply to comment]

hahahhaha, lawak sungguh skrip ujang!!! kreatif bang ben!!

MamaEma berkata... [Reply to comment]

hahaha

padan muka ujang

Hannan Al-Qudsey berkata... [Reply to comment]

HAHAHAHAHAHAHA hero dia ben? nak jd heroin dia boleh??? muehehehehe tapi tak nak lah babak 5 saat.. gile kedekut nya pengarah tu!!!

aniz berkata... [Reply to comment]

i follow =D

masmurni berkata... [Reply to comment]

nak gelak juga la..
hahahaha...

suSuEmIMiE berkata... [Reply to comment]

haha3...abg ben..abg ben...mcm2..
sy leh jd backdrop kt blakang pn xpe dah...kih3

Qaseh dalia adelia berkata... [Reply to comment]

musuh ketat ceh haha

YAYA AZURA berkata... [Reply to comment]

haha
mcm2 la idea mr ben nie...

Lantai, Ibu Dan Anak

relevan berkata... [Reply to comment]

Ada main kat Tv ke nanti?..

specky gurlz berkata... [Reply to comment]

buahahaha..pembalasan untuk ujang

FizA berkata... [Reply to comment]

hahaha..

memang lawak la abg ben.. kes nk kenakan ujang blek la ni.. :P

yad'z berkata... [Reply to comment]

tajuk yang sesuai untuk ini film:

ujang si teruna malang... hahahha

V!0L3t BLU3 berkata... [Reply to comment]

nice!
ni bls dendam kat ujang eh?
haha~

Hanis MY berkata... [Reply to comment]

haha ujang dah kena balik penangan en ben...nimesti lepas kes entri mak nyah auuww tadi...

iqbalhakimi berkata... [Reply to comment]

haha...ujang hero malaya...

✖nedd✖ berkata... [Reply to comment]

mmg abg ben nk jd artis lorh :)

http://puterianiss.blogspot.com/2011/02/this-is-my-first-dating-hehe.html

Si DauN CeRi berkata... [Reply to comment]

aaaa...ade audition tak utk cari pelakon tambahan ke heroin tambahan ke.. huahuahh.. bole join~

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata... [Reply to comment]

haha..ujang terkena..

Sunah Mohammad berkata... [Reply to comment]

hahahahaha! ni kes balas dendam ke ape? :D

Ct Arina berkata... [Reply to comment]

bahaha! padan muke ko ujang! kene balik~

fyna berkata... [Reply to comment]

huhuhuhu...kecot2 perot saya duk tahan gelak je nih....
cian ko ujang...
time nih la abg ben nk balas dendan kat ko..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI