Bila blogger jadi pelakon

 

image Aku dalam proses menyiapkan satu filem pendek.. dalam 5 minit punya filem... Yang mana pelakon utamanya aku sendiri ( rujuk gambar bawah ) dan penjahat last sekali ( gambar atas yang bertulis ujang )

image

Cerita dia ringkas jer .. mana si hero ni pergi , si penjahat ni akan ikut .. Apa tujuan dia ikut , itu biarlah rahsia .. nak tau kena tengok movie ni nanti.. Penuh dengan adegan romantik antara hero dengan heroin ( dah tau sapa ) ... dan juga adegan aksi yang sangat menarik .. Cuma babak penjahat ni yang dilakonkan oleh blogger picisan , Ujang cumalah 5 saat .. tu pon sekadar lalu depan kamera .. Bajet tak banyak untuk dia ..

Skrip untuk Ujang , ada.. sapa kata tak de ... Bayangkan bila kamera difokuskan ke arah rambut  Ujang , dan dia toleh ke arah kamera lalu dia membuka mulut untuk berkata " Aa" .. terus director jerit dengan cepat dan lantang " CUTTTTTTT " .. Perfect !!!

Itu je la babak untuk Ujang .. Kira yang pertama dan terakhir.. Selebihnya babak antara hero bersama penjahat yang lain ..

Tajuk filem ni ? lom pk lagi.. sbb pening kepala pk skrip untuk Ujang !

38 ulasan:

  1. WAH..BOLEH MENGALAHKAN YUSOF HASLAM NI..HEHEHE

    BalasPadam
  2. wakakaka, mmg tak boleh blah, nak ketawa2 saya bce entri nie


    kahkahkah

    BalasPadam
  3. hahahahaah..


    agak2 sikit...!!


    Ujang tu Hero la.....heroin dia heliza



    last sekali tayangan kat malaysia tak boleh..


    sebab phm2 sudah...

    BalasPadam
  4. hahahaha...

    ujang memang gila...

    bro ben pon kena.. hahaha...

    MELEPAK SINI JE

    BalasPadam
  5. bro BEN : lawak ah!!!! koh koh koh dapat ai bayam kan cemana filem pendek tu nanti...adehhh!!! sib baik ujang x de adegan kentut secara berjemaah!!! lagi x leh belahhh...

    p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
    1.New Entry "Panas + TAK PUAS HATI !!!"

    BalasPadam
  6. hahaha...kalah dua alam erk..hehe

    BalasPadam
  7. ni mst kes nk bls dendam gan cter ujang 2 ! hahahahaha
    nice abg ben,.=D

    http://mylifemimie.blogspot.com/

    BalasPadam
  8. hahha ujjang yang tak seberapa nak hero....

    BalasPadam
  9. xle blah...ni mcm gadoh2 manje BA ngn ujang...hahahh

    BalasPadam
  10. seronok nye . hahah . kalau lah fie ade ,

    BalasPadam
  11. tetibe ade rase nak buat setori plak.. heheheh.. =p

    BalasPadam
  12. hahahah...sesi balas membalas bermula...hehehe....=P

    BalasPadam
  13. hahaha,potong stim la..baru jer nk layan, director dah jerit CUTT

    BalasPadam
  14. hahahhaha, lawak sungguh skrip ujang!!! kreatif bang ben!!

    BalasPadam
  15. HAHAHAHAHAHAHA hero dia ben? nak jd heroin dia boleh??? muehehehehe tapi tak nak lah babak 5 saat.. gile kedekut nya pengarah tu!!!

    BalasPadam
  16. nak gelak juga la..
    hahahaha...

    BalasPadam
  17. haha3...abg ben..abg ben...mcm2..
    sy leh jd backdrop kt blakang pn xpe dah...kih3

    BalasPadam
  18. buahahaha..pembalasan untuk ujang

    BalasPadam
  19. hahaha..

    memang lawak la abg ben.. kes nk kenakan ujang blek la ni.. :P

    BalasPadam
  20. tajuk yang sesuai untuk ini film:

    ujang si teruna malang... hahahha

    BalasPadam
  21. nice!
    ni bls dendam kat ujang eh?
    haha~

    BalasPadam
  22. haha ujang dah kena balik penangan en ben...nimesti lepas kes entri mak nyah auuww tadi...

    BalasPadam
  23. mmg abg ben nk jd artis lorh :)

    http://puterianiss.blogspot.com/2011/02/this-is-my-first-dating-hehe.html

    BalasPadam
  24. aaaa...ade audition tak utk cari pelakon tambahan ke heroin tambahan ke.. huahuahh.. bole join~

    BalasPadam
  25. hahahahaha! ni kes balas dendam ke ape? :D

    BalasPadam
  26. bahaha! padan muke ko ujang! kene balik~

    BalasPadam
  27. huhuhuhu...kecot2 perot saya duk tahan gelak je nih....
    cian ko ujang...
    time nih la abg ben nk balas dendan kat ko..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009