Ahad, 27 Februari 2011

Blog tempat lepas tension ? Sapa kata ??

 

Kalau lepas tension secara berhemah , mungkin ok... Kalau lepas tension dengan tulis bukan bukan .. maki hamun .. kutuk mengutuk .. keji mengeji ... blog amatlah tak sesuai lagi .. Serius.. Kecuali kalau kita privatekan .. tu tersangatlah okeh ..

Kalau korang , "ala .. blog aku mana ada orang baca..jadi leh la cerita macam macam " .. Yo bro ... korang silap .. Hari ni mungkin takde .. esok tau ke ? Kalau diorg google ? Terkena ada keyword ? Tak ke parah ?

Lagi satu .. kalau korang dok lepas tension dalam tu.. siap ada caci maki .. Sapa dapat dosa setiap kali ada orang membaca entri tersebut ?

Maka relevan lagi tak blog dijadikan tempat lepas tension ? Tak ! Blog , bagi aku adalah tempat curahan cerita kehidupan seharian dan juga perkara perkara diseliling kita .. Kecuali blog yang bercerita pasal politik , agama atau isu isu penting negara .. maka tak sesuailah dibincangkan oleh mereka yang bukan ahli ..

Nasihat aku, bila buat entri ... guna pendekatan selamat .. hari ini korang post caci maki.. tapi tak delete dan biar je dalam tu... Lagi beberapa bulan.. datang blogger baru .. dia godek blog korang.. dia jumpa entri tu.. camana ? Dia boleh jadikan isu wooo.. Kena pulak masa skang ni korang dah bertaraf ahli masjid.. haaa ..tak ke segan ??

Maka berhati hati dalam menulis entri .. Lepas tension tu boleh tapi guna 'akal ' sebelum hilang akal !

30 komen :

nUmara... berkata... [Reply to comment]

blog tempat berkongsi pendapat.. :)

forever love berkata... [Reply to comment]

betol..boleh nak jadikan tempat luah perasaan..tp ayat tue bg la manis sikit.sedap mata membaca..bru betol..kalo dah guna perkataan maki hamun..payah la..orang lain pun meluat gak nak baca

HAJAR hasan berkata... [Reply to comment]

setuju. blog bukan sekadar tempat melepaskan tension secara berakal, tetapi tempat kita berkongsi dan meluahkan perasaan untuk dikongsi bersama pembaca. dengan harapan ada mesej yang disampaikan atau ingin membuat pembaca gembira. tq encik ben. ;)

Anisa Hang Tuah berkata... [Reply to comment]

tak best la kalau dah caci & kutuk2 ni dlm blog2
sangat jauh dari profesional dan of course no talent & a lot of pathetic laaa..

kita blog2 nak heppy2 dan meramaikan umat utk bertukar idea dan berkongsi cerita

:)

♥ LT Gadis Senjakala ♥ berkata... [Reply to comment]

tengs info..
hurmm benar gak..
pernah kene gak sebelum ni...
tapi tak tulis nama pun..
nak wat mcm mana org tuh terasa pedas...tapi blog tuh dah tutup:D malas mo bg org tgk ahaks ~
tapi pasnih kene hati2...

Woofer Storm berkata... [Reply to comment]

kalau nak maki sngt,fikir dulu..rasa baik tak kalau org plak nak maki2 kita,mcm tu la ibaratnya...kalau rasa berblog juz nak maki,bnyak kertas nak luahkan,jdi diari,coz blog ni umum.nak kata diari,suma orang baca..skdr pndpt dari achie..


cool^^

cik ayin berkata... [Reply to comment]

opsss :p

apisv2 berkata... [Reply to comment]

makan boleh sebarang makan.
posting blog jgn sebarang posting;)

apisv3.blogspot.com

CIK GADIS berkata... [Reply to comment]

erk?sirius den tersentap ngn entry neyh..aku xprnah maki2 dlm blog,tp tyme kena fitnah sal aku guna autoBW,bahasa aku agak terkasar ketika menulis entry tntang autoBW tuh..huuhuhu! =P

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE berkata... [Reply to comment]

betul apa abg ben cakap. Jgn men kata tak ada orng baca.. Mesti ada ounya yang bacalah...

latest : http://amirazoe155.blogspot.com/2011/02/couple-sewaktu-sekolah-relevankah.html

FurBall berkata... [Reply to comment]

betul gler r..nih lah yang nak p check balik satu2 sntry lama2 nih..mana lah tau ada terlepas cakap kan..thanks for the advice lew..

a n a s t a s y e a berkata... [Reply to comment]

Kalau tension dan tak tahu kat mana nak lepas geram. Pergi ambil air sembahyang .. lepas tu buat solat sunat. Semoga dengan itu dapat meredakan kemarahan anda !

anastasyea's latest post .. Main CityVille | Apa dapat ?

miszlullaby berkata... [Reply to comment]

kekeke..pe susah,wat je akaun blog banyak2.yang emo2 tu masuk dalam akaun yang private blog.Barulah bijak.

selamat pagi encik Ben=)

sya berkata... [Reply to comment]

benci gler org salah guna blog lepas emosi ni...!! betul n sgt betul !

salemaziz berkata... [Reply to comment]

tawu xper sya..nak emos kaw2 lak tu..
mintak2 la dijauhkan dari lepas tension dalam belog thingy nih..

selamat pagi abang ben!

kasihredha berkata... [Reply to comment]

setuju2
tak baik guna kata2 caci maki

helmi haron berkata... [Reply to comment]

blog juga tmpat mencurahkan ilmu!!

gadisBunga berkata... [Reply to comment]

setuju. blogging kene guna akal juga...

NuSaNa NoSa 91 berkata... [Reply to comment]

dlm blog, walau mrh @ tension @ xpuas hati pon, bhs kena baik @ lembut lg kn?? huk3~ T_T

Orkid Edyliyne @ OrkEd berkata... [Reply to comment]

setuju!
(n_n)

(asyik setuju je. tak ada yang tak setuju ke?)
hailah OE.....

cutefroggie berkata... [Reply to comment]

My blog is my diary..so what?hahaha...

qilarazak berkata... [Reply to comment]

dulu memang qila pon penah salah guna. lepas da join segment blogger ni baru dapat blajar cara blogging yang betul. :)

eelobor berkata... [Reply to comment]

aku lebih suka entri ko macam gini, serius....

*47!k@# berkata... [Reply to comment]

btol3..stuju sgt2 ngn entry ni..lau nk caci maki g depn2 jela..nk maki org tp xbrani nk tunjuk dri??hebt ke nmenye tu??haha..stuju la ngn abg ben nie..try 2 b a profesional kn?think b4 do anything :)

Qaseh dalia adelia berkata... [Reply to comment]

tak pernah pulak maki2 ...
emm tak suka jugak kalau blogger tu tunjuk hebat dgn makian ..huhu ~ pantanggg

ayuorked berkata... [Reply to comment]

hello salam perkenalan.. sy dh follow blog u.. followlahsy balik.. :) nnti sy drops some coment lagie :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata... [Reply to comment]

kadang2..nak share perasaan pun tak leh juga kan , nnt org tau apa yg kita rasa.huhu

Nurul Afifah berkata... [Reply to comment]

ad bce kat blog mne ntah..kte org gni possible mental problem woo..

AmOyz berkata... [Reply to comment]

erm,,bagi saye..

Blog ni dah macam diari maya saye..
Bila mana ade masalah, sedih, kesunyian, kebuntuan...kadang kita rs nak cakap pada sumone kan. tapi disebabkan rase segan, takut orang lain salah anggap dan bebankan mereka. Saye lebih selesa berbicara dalam blog nih..

Blog salah satu wacana yang boleh membantu kita share information dan sebarkan information. Berkongsi pendapat dan rase...

Mana yang pandai curi peluang, boleh jana pendapatan lebih juga...kan kan...(^___^)V

AZRUL AZMI berkata... [Reply to comment]

haah... kalu dah bertaraf ahli masjid pastu baru org datang kat kita ungkit bende2 lama, baru la kita nak menyesal pasal hal2 dah lepas...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI