Entri Mengarut ?

 

Grr... aku kat Sg.Buloh skang .. Internet , dari tadi asik EDGE ! Tensen tak ? Giler tensen ...  Nak update , nak blogwalking pon susah giler ..

Tensen .. bila aku tensen... aku makan .. bila aku makan , aku risau lak aku gemuk.. bila aku gemuk , kena pulak bersenam... bila dah bersenam , kurus balik .. bila dah kurus balik , aku tensen.. bila aku tensen , aku makan .. adeh.. dok pusing pusing gini jer ..

Petang tadi , sampai rumah .. layan hindustan .. tah hapa hapa tak cerita dia .. sikit sikit nyanyi .. sikit sikit nyanyi .. pastu siap tukar baju dan tempat .. abis nyanyi , gaduh.. tumbuk , 10km jauhnya tercampak.. tak mati mati tak.. bila tembak , 10 das  kena penjahat , 12 mati.. hero ..100 das , baru 1 kena.. tu pon kena tang rambut ! bosan tul ..

Ok.. ni adalah contoh entri mengarut.. entri mengarut ni lebih pada entri suka suka je bagi aku .. Saja saja mengarut .. Bukan  mengarut cama tah hapa hapa tu.. saja nak ngomel dalam blog .. cuma kekurangannya ialah info.. Kalau takat cerita macam aku buat tu, korang rasa pembaca happy bila baca ? Ada yang suka.. tapi ada gak tak suka .. Apa kata tambah sedikit dengan info ...

" Tapikan , bersenam ni bagus sebenarnya .. Walaupun badan naik gemuk , itu tandanya kita perlu mula jaga tubuh badan kita.. Kalau kurus jer , kita asik dok pk , badan kita sihat jer .. Tak la aku kata gemuk tak sihat tapi gemuk ada lemak.. lemak perlulah dibakar kan ? Tak sihat dibiar gitu kan ? "

Ok... kita selitkan satu info .. apa kata entri hindustan tadi pon kita selitkan sedikit info ..

" Tapi bagus gak diorng ni kan .. dalam dok nyanyi dok diorg sempat promosi tempat tempat menarik.. Cuba tengok cam filem yang Shah Rukh Khan .. ada gak terselit tempat tempat menarik di malaysia dalam filem dia kan ? Diorg ni suka promosi tempat tempat yang cantik ... bukankah kita juga patut promosi blog blog yang bagus bagus pada pembaca kita ? kan kan ? "

Mengarut tu boleh.. tapi selitkan dengan info dan juga pendapat sendiri .. Amacam ? Boleh buat ?

29 ulasan:

  1. Tanpa promosi .. blog best macam mana pun .. tetap orang tak akan kenali! =)

    anastasyea's latest post .. Syarat Berat Sangat! Ehh! Ye ke ?

    BalasPadam
  2. Nasihat yg sangat berguna....:) Thanx bro..

    BalasPadam
  3. mengarut takpe tp jgn mencarut..

    BalasPadam
  4. strategi abg ben dlm nk promosi blog2 br mmg bgs. xramai yg xkedekut nk berkongsi dgn org lain.

    BalasPadam
  5. Nama lagi filem hindustan, kalo tak nyanyi2 dan tak tukar baju tak sah.tapi betul, citer hindustan selalu tunjuk tempat2 yang cantik..suka! tapi tadi layan jgk..lama betul tak tengok :)

    BalasPadam
  6. wahh bagos la a.ben ^^
    betol2! promosi tempat, promosi baju, promosi sore skali :)
    *pas ni nak gi bwk belog jalan2. Heee~

    BalasPadam
  7. ahha ;) . tq 4 da tips . tp law da mngarut cam susa la plak nk msokkn info yg berguna . huhu . otak x stable .

    BalasPadam
  8. dengan hindustan jugak kita dapat tahu tarian gelek dorang. hihi

    BalasPadam
  9. mula2 baca pasal kes hindustan tu en terfikir cani 'ni macam bukan tulisan abg ben je..' sebab kelam kabut segala.. tapi terus kan gak membaca.. then baru la faham.. haha~

    BalasPadam
  10. betol2 bro...tapi nak suka2 ria xpe kan? :) hehehe

    BalasPadam
  11. yer! promosi tu penting....kalau tak. mmg tak femes la mcm abg ben kito nie..
    errr~ abg ben, bila nak promote blog yana...?hihihi

    BalasPadam
  12. hehehe..

    abg ben minat juge ye hindustan ?

    tim tak suke sangat, but kalau dah bosan tahap maksimum..

    tengok jugeeee.

    hai abg ben.selamat malam.
    bai.nak tido dah tim :)

    BalasPadam
  13. mengarut lebih baik dari mengurat. heheh~

    BalasPadam
  14. okie...saya like~

    (tapi tak nampak button like FB sebab tenet saya pun tadi asyik EDGE je..huhu)..

    BalasPadam
  15. nek flight 2 jam..duk tgok cte hindustan...start time take off,dah landing pon haram tak habis lagi.ahahaha...saje nak komen pasal hindustan tuh~_~

    BalasPadam
  16. tjuk mmg mengarut !
    tp isi bergune,..=D

    http://mylifemimie.blogspot.com/2011/02/si-peminatpengemarpesuke-hujan.html

    BalasPadam
  17. blog aku best dak?;)

    apisv3.blogspot.com

    BalasPadam
  18. erk!!!
    mcm perli saya aje...
    erk!!!

    BalasPadam
  19. nasihat dan tips yang bagus..thanks ..

    BalasPadam
  20. selitkan info cun gak..heeee ada info tak nak bagi bdan ketul2 dlm masa sngkat??ehheee

    BalasPadam
  21. ooooooooooo.....kene ada info ye... ok,ok...betul juga tu. takde la kosong je kan. sekurang2nya dapat la jadi seorang yang berkhemah, eh maksud saya berhemah. thanks en.ben.

    BalasPadam
  22. ooooooooooooo.........ok.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009