Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 27 Februari 2011

Entri Mengarut ?

 

Grr... aku kat Sg.Buloh skang .. Internet , dari tadi asik EDGE ! Tensen tak ? Giler tensen ...  Nak update , nak blogwalking pon susah giler ..

Tensen .. bila aku tensen... aku makan .. bila aku makan , aku risau lak aku gemuk.. bila aku gemuk , kena pulak bersenam... bila dah bersenam , kurus balik .. bila dah kurus balik , aku tensen.. bila aku tensen , aku makan .. adeh.. dok pusing pusing gini jer ..

Petang tadi , sampai rumah .. layan hindustan .. tah hapa hapa tak cerita dia .. sikit sikit nyanyi .. sikit sikit nyanyi .. pastu siap tukar baju dan tempat .. abis nyanyi , gaduh.. tumbuk , 10km jauhnya tercampak.. tak mati mati tak.. bila tembak , 10 das  kena penjahat , 12 mati.. hero ..100 das , baru 1 kena.. tu pon kena tang rambut ! bosan tul ..

Ok.. ni adalah contoh entri mengarut.. entri mengarut ni lebih pada entri suka suka je bagi aku .. Saja saja mengarut .. Bukan  mengarut cama tah hapa hapa tu.. saja nak ngomel dalam blog .. cuma kekurangannya ialah info.. Kalau takat cerita macam aku buat tu, korang rasa pembaca happy bila baca ? Ada yang suka.. tapi ada gak tak suka .. Apa kata tambah sedikit dengan info ...

" Tapikan , bersenam ni bagus sebenarnya .. Walaupun badan naik gemuk , itu tandanya kita perlu mula jaga tubuh badan kita.. Kalau kurus jer , kita asik dok pk , badan kita sihat jer .. Tak la aku kata gemuk tak sihat tapi gemuk ada lemak.. lemak perlulah dibakar kan ? Tak sihat dibiar gitu kan ? "

Ok... kita selitkan satu info .. apa kata entri hindustan tadi pon kita selitkan sedikit info ..

" Tapi bagus gak diorng ni kan .. dalam dok nyanyi dok diorg sempat promosi tempat tempat menarik.. Cuba tengok cam filem yang Shah Rukh Khan .. ada gak terselit tempat tempat menarik di malaysia dalam filem dia kan ? Diorg ni suka promosi tempat tempat yang cantik ... bukankah kita juga patut promosi blog blog yang bagus bagus pada pembaca kita ? kan kan ? "

Mengarut tu boleh.. tapi selitkan dengan info dan juga pendapat sendiri .. Amacam ? Boleh buat ?

29 komen :

a n a s t a s y e a berkata... [Reply to comment]

Tanpa promosi .. blog best macam mana pun .. tetap orang tak akan kenali! =)

anastasyea's latest post .. Syarat Berat Sangat! Ehh! Ye ke ?

Pembawa_Wacana berkata... [Reply to comment]

Nasihat yg sangat berguna....:) Thanx bro..

azharr berkata... [Reply to comment]

mengarut takpe tp jgn mencarut..

Dawa berkata... [Reply to comment]

strategi abg ben dlm nk promosi blog2 br mmg bgs. xramai yg xkedekut nk berkongsi dgn org lain.

whitecappuccino berkata... [Reply to comment]

Nama lagi filem hindustan, kalo tak nyanyi2 dan tak tukar baju tak sah.tapi betul, citer hindustan selalu tunjuk tempat2 yang cantik..suka! tapi tadi layan jgk..lama betul tak tengok :)

NisaAdnan berkata... [Reply to comment]

wahh bagos la a.ben ^^
betol2! promosi tempat, promosi baju, promosi sore skali :)
*pas ni nak gi bwk belog jalan2. Heee~

mas.saari berkata... [Reply to comment]

boleh cikgu! hehehehe..

.syamim. berkata... [Reply to comment]

ahha ;) . tq 4 da tips . tp law da mngarut cam susa la plak nk msokkn info yg berguna . huhu . otak x stable .

yatie's EPISODE berkata... [Reply to comment]

dengan hindustan jugak kita dapat tahu tarian gelek dorang. hihi

Shahazrin berkata... [Reply to comment]

boleh2..tq atas info ini

GadisGula-gula berkata... [Reply to comment]

mula2 baca pasal kes hindustan tu en terfikir cani 'ni macam bukan tulisan abg ben je..' sebab kelam kabut segala.. tapi terus kan gak membaca.. then baru la faham.. haha~

Fakhrul1409 berkata... [Reply to comment]

betol2 bro...tapi nak suka2 ria xpe kan? :) hehehe

yana berkata... [Reply to comment]

yer! promosi tu penting....kalau tak. mmg tak femes la mcm abg ben kito nie..
errr~ abg ben, bila nak promote blog yana...?hihihi

Tim Cik KupuKupu Ungu berkata... [Reply to comment]

hehehe..

abg ben minat juge ye hindustan ?

tim tak suke sangat, but kalau dah bosan tahap maksimum..

tengok jugeeee.

hai abg ben.selamat malam.
bai.nak tido dah tim :)

gadisBunga berkata... [Reply to comment]

mengarut lebih baik dari mengurat. heheh~

Sunah Mohammad berkata... [Reply to comment]

okie...saya like~

(tapi tak nampak button like FB sebab tenet saya pun tadi asyik EDGE je..huhu)..

FurBall berkata... [Reply to comment]

nek flight 2 jam..duk tgok cte hindustan...start time take off,dah landing pon haram tak habis lagi.ahahaha...saje nak komen pasal hindustan tuh~_~

mimieismail berkata... [Reply to comment]

tjuk mmg mengarut !
tp isi bergune,..=D

http://mylifemimie.blogspot.com/2011/02/si-peminatpengemarpesuke-hujan.html

apisv2 berkata... [Reply to comment]

blog aku best dak?;)

apisv3.blogspot.com

putERi-kAtEk berkata... [Reply to comment]

erk!!!
mcm perli saya aje...
erk!!!

Syarifah Nornazrah Al Yahya berkata... [Reply to comment]

tabik spring kat bro.

kiz berkata... [Reply to comment]

nasihat dan tips yang bagus..thanks ..

Woofer Storm berkata... [Reply to comment]

selitkan info cun gak..heeee ada info tak nak bagi bdan ketul2 dlm masa sngkat??ehheee

iqbalhakimi berkata... [Reply to comment]

insyaAllah..boleh! =)

zu berkata... [Reply to comment]

ooooooooooo.....kene ada info ye... ok,ok...betul juga tu. takde la kosong je kan. sekurang2nya dapat la jadi seorang yang berkhemah, eh maksud saya berhemah. thanks en.ben.

zu berkata... [Reply to comment]

ooooooooooooo.........ok.

*47!k@# berkata... [Reply to comment]

ok..i'll try..tanx ye~ :)

Qaseh dalia adelia berkata... [Reply to comment]

tak terfikir dek akal .. tq abg

helmi haron berkata... [Reply to comment]

jgn mencarut sudah ben

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI