Akan aku miliki hatimu itu .. (11)

Episod sebelumnya ..  [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] 

 

Anonymous  berkata... [Reply to comment]
Semakin menarik ! Teruskan berkarya.Saya senantiasa menanti karya terbaru saudara.Saya adalah pembaca setia blog awak sejak dulu lagi.

 

" Wah.. ada komen dari si anon .. Memang dia dah lama follow blog aku rupanya.. Tapi kenapa guna anon ?  Hurm .. " . Aku membaca semula entri yang baru aku karang sejam tadi. Cepat benar dia meninggalkan komen. Pembaca setia blog aku nampaknya dia ni.

 

Cinta datang dan pergi ,

Yang tinggal derita hati ,

Usah gundah dibawa ke mati ,

Semua itu takdirnya Ilahi.

 

Cinta datang dan pergi ,

Kita tetap berdiri di sini ,

Mencari sesuatu yang abadi

Rupanya tersemat selamanya di hati .

 

Cinta yang datang dan takkan pergi ,

Cinta hanya pada Ilahi ,

Tiada dua mahupun imaginasi ,

Segalanya kekal hingga ke syurgawi .

 

Cinta kita takkan mati ,

Jika kau berjanji takkan mungkiri ,

Biarlah rancang diizin Ilahi ,

Agar bahagia serta diberkati .

 

Cinta datang dan pergi ,

Andai putus tiada lagi ,

Tidak semestinya aku benci ,

Kau tetap aku ingati !

- Ben Ashaari 2011'

 

" Hurm... sajak ini rupanya.. Lama sudah aku karang tapi tak pernah aku publish sejak aku seorang diri. Entahlah . Nak mengeluh kerana cinta , bodoh benar aku ni. Yelah , wanita adalah ciptaan Allah yang paling cantik. Kenapa aku perlu persiakan hidup ini yang hanya sekali saja hadirnya ? Tapi dalam cantiknya wanita , penuh onak dan berduri. Silap haribulan , neraka aku pergi.. Heheh.. " . Tersenyum sendirian .

 

" Dok ingat girlpreng la tu ! Baca buku lagi bagus abang oiiii !! Ni dok mengelamun siang malam ! " . Adik aku mula nak membebel.

 

" Aku mengelamun , duit masuk.. Bukan cam hang ! Mengelamun , asap je masuk , wat paa  ! " . Aku balas.Terus dia masuk ke dalam bilik.Malas nak layan aku la tu.

 

Kembali teringat saat tadi bersama dengan Adawiyah.

 

" Ben , nak tanya boleh ? ". Adawiyah mulakan perbicaraan setelah aku membisu seribu bahasa.Segan dengan perempuan sebenarnya aku ni apatah lagi bila perempuan tu berstatus anak dara.Kalau bukan , senang je .. anggap kakak atau makcik.

 

" Tanya je ler. Biasa dah  saya ni jadi pusat pertanyaan.  ". Aku memandang Ada . " Cantik jugak budak ni. Nape aku tak perasan tadi eh . Tapi aku tetap nakkan si Ana tu ! "

 

"Dari tadi saya tengok awak dok pegang handphone awak tu je sambil menaip tak henti-henti. Buat bisnis online ke ? " . Adawiyah saja nak serkap jarangkah ?

 

" Tak de la. Dok update blog jer. ". Aku bagi jawapan ringkas. Malas nak berborak bila idea mencurah-curah.

 

"Oh, iyer ker ? Apa nama blog Ben ? " . Ada masih teruskan perbualan padahal aku cuba mematikan tadi.

 

" MalaysiaKini.com .. Hehe.. tak la.. blog saya , blog budak budak je.. Cerita ringan.Bukan ada pembaca sangat pon . Sekadar tulisan hati . ". Aku bagi penjelasan dengan harapan dia tak bertanya lagi.

 

" Ben Ashaari ? " . Langkah aku terhenti.

 

-SAMBUNG-

12 ulasan:

  1. baca ni release kan tensen kejap...bestbaca ni release kan tensen kejap...best

    BalasPadam
  2. waaaaaaa dah masuk part blogger2 ni..lepas ni mesti ada nama2 tersohor pulak kuar dalam cerita ni..

    yehaaaaa tggu no-12....

    BalasPadam
  3. wahhhhhhhhhhhhhhhhh....makin best...suka noooo buat ending part saspen! ggrrrrrrrrrr..

    BalasPadam
  4. cepat sambung lagi...ngeee pendek sgt setiap episod abg ben..xpuas nk bce...heeee XD

    BalasPadam
  5. mesti ada unsur suspen.... hey kena tunggu lagi!

    BalasPadam
  6. waaaa...semakin mesra dengan Ada nampaknya! jgn terpikat sudah...heheheeee

    part 12 bila lak! tak sabar ni...

    BalasPadam
  7. agghh~ geramnye ending camni...adoooiii~

    sila cepat update!

    BalasPadam
  8. abg ben,teruskan lagi cepat..da x sbr ni..jgn t'engat2 dlm exam sudah..hehehehee

    BalasPadam
  9. smbungla lagi abg ben. tak sbr nk tggu nih

    BalasPadam
  10. Cepat sambung lagi Abang Ben.. Hehe.. Dari first lagi saya follow cerita ni. Best2! :D

    BalasPadam
  11. aduiyai saspen lagi huhu.. abg ben cepat smbung x sbr nie nak tau cter seterusnya huhuhuhu..

    BalasPadam
  12. Bila lelaki buat sajak , speechless.

    Cinta sejati : Cinta yg boleh buat seseorang manusia ke jalan Ilahi,. itu yg saye selalu ingat ..

    Bytheway, adawiyah tu tahu blog BEN ASHAARI? next eps!

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI