Akan ku miliki hatimu itu ..



INTRO
" Junior kan ? Saya rasa awak akan memerlukan buku ini . Dan saya cadang nak jualnya dengan harga yang murah dari menghuni stor di rumah saya tu nanti .. hehehe  "

Aku mula memasang hajat nak berkenalan dengan dia sejak mula terpandang wajahnya sewaktu di pejabat pendaftaran pelajar minggu lepas . Sejak itu , aku memang memerhatikan tindak tanduknya sehinggakan ada rakan-rakan aku mula perasan akan perangai aku yang pelik itu .

" Ala , korang diam boleh tak ! Ni kali pertama aku syok ngan junior ni.. Selama ni mana ada kan ? Haa.. asyik korang je kebas .. Yang ni , kasi can la kan aku lak ! "

Member baik aku macam tak senang punggung bila mengetahui budak perempuan tu menjadi sasaran aku .. Aku pasti ramai budak senior target dia ..

Terkhayal sejenak mengingat kembali saat saat 'pertengkaran manja ' aku dengan kawan baik aku tu sehingga masing masing mencabar , sapa yang bakal menawan hati gadis itu ..

" Er , camana ? Nak tak buku ni ? Ni dah potongan 70% dah ni.. Kalau tak mampu bayar dulu , pinjam je ... Nanti dah tak guna , bagi semula atau berikan saja pada junior yang akan datang .. Bertambah gak pahala saya kan ? Hehe.. "

" Betul ni tak perlu bayar ?? " Awek tu bersuara ..

Gulp .. Mak oi.. Suara.. Tergoncang iman jap .. Tu belum ajak berduet lagu Mayang Sari dengan Deddy Dores .. Mau menang award nanti !

-SAMBUNGAN KLIK NOMBOR DIATAS -

22 ulasan:

  1. aiyaaaaakkk
    cepat la smbung abg ben
    hahhaa

    BalasPadam
  2. hahaha...suspen jer...tak sabar nak tunggu sambungannya!!! =D

    BalasPadam
  3. ini intro buku ke abg ben create story untuk blog nie?hehe..interesting..

    Entri Terhangat!! :
    HOT!! - Rakan Ajak Onani?
    HOT!!Apa Kata Artis Kita Tentang Aurat!!

    BalasPadam
  4. macam best jer..sambung la seterusnya apa yang berlaku..tak sabar nie...

    BalasPadam
  5. grr??
    cepat la .xsabar nak tahu kesudahannye^^

    BalasPadam
  6. mcm kisah abg ben dengan si isteri jer :)

    BalasPadam
  7. Dah baca intro ..nak sambung baca episod 2 pulak :P

    BalasPadam
  8. baru berkesempatan nk baca. mukaddimah dah menarik. harus baca nih

    BalasPadam
  9. haish...tak mau beli buku terus offer bg pinjam..keh3

    BalasPadam
  10. aisehhhhhhhh
    tekel juniorrr pulakkkk

    BalasPadam
  11. ni Gk bil LEh kuar ni... siter selanjut nay...

    Tumpang Iklan: jom follw kutooobamboo skrg bru ader 496 yg follw lagi 4 jer.. pas tu msuk lah entry kutooo nanti... (sikit jer tak banyak can ben.. hu3 malu2) http://kutooobamboo.blogspot.com

    BalasPadam
  12. nad lambat baca..kene baca ni...abg ben..nad curi gambar abg ben untuk entry ini..:)

    new entry :: Baju Kelab Blogger Merdeka ツ

    BalasPadam
  13. oh..orang sastera rupanya..boleh jual novel ni..=)

    BalasPadam
  14. salam kenal Ben Ashaari. Rajin tulis novel, moga idea & semangat menulis sentiasa segar.

    BalasPadam
  15. banyak kenangan dulu yang manis

    BalasPadam
  16. lalala..... ni nak lawan crita ayat-ayat cinta ka?? hahaha..

    BalasPadam
  17. amboi kemain bersambung pulak..tak sabo den menunggu..;)))

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009