Akan ku miliku hatimu itu .. (14)


" Adawiyah.. Kenapa nama ni muncul tiba-tiba dalam hidup aku ?  Tadi masa tengok wayang kat KLCC , dia asyik nak berjalan dengan aku je.. Banyak tanya pasal blog lak tu . Tapi bila tanya pernah masuk blog aku ke tidak , tidak pulak katanya .. Hurm.. ". Aku tertanya-tanya sendiri bila mengenangkan kisah petang tadi di KLCC.

" Ahhh.. malas aku nak ingat balik cerita petang tadi .. Kata nak melepak , last last dia lak sedap dating lak .. Aku gak masuk angin keluar asap .. Baik aku update blog .. Esok ada kelas.. Malas nak mengadap muka Ariana. Putus sudah kasih sayang antara kita , Riana !! Kau bukan lagi milikku ! Ecehh , bila pulak dia milik aku ? Heheh.. " . Mula mengarut seorang diri.Saja melayan perasaan kecewa bila kekasih diambil orang. Oh , Tuhan.. Mengapaku diseksa sebegini rupa ??? Arghhh.. Kepoyoan terserlah !

Bila cinta kecundang ,
Hati merana tiada diundang ,
Kasih pergi tak ingin dipandang ,
Akhirnya aku umpama belalang .. 

Perginya cinta hilangnya rindu ,
Kasihnya tiada resah selalu ,
Ingin diubat tiadalah sedu ,
Tinggallah bulan pungguk merindu ..

Oh , Cinta .. Mengapa kau pergi dikala aku berduka ?
Tahukah dikau , aku  terlalu inginkanmu ?
Mengapakah buaya juga yang kau pilih ?
Sedangkan beruang ini menagih kasihmu ??

" Dari aku dok angau kat Ariana , baik usha si anon tu..  Usha camana ?? Kenal pon tidak.. Entah entah bini orang .. Tak pon mak orang .. Anak dara ?? Aiseyman ... Heheh.. Aku nak tengok apa komen dari dia lak kali ni.. Apakah dia tau aku sedang putus cinta ?? Eceh.. Yeargh.. kasi tekan publish sekali tengokkkkk.. ". Entri 5 minit telah siap aku karang dan publish ke dalam blog.Lagi 10 minit , aku refresh. Apakah akan ada komen dari dia ?

"Adawiyah.. Dia cukup periang orangnya. Asyik ketawa bila berbicara dengan aku tadi .. Nak kata tak cantik , aku rasa sama je cantiknya dengan Ariana tapi kenapa aku tak terpikat kat dia ?? Atau ?? ". Aku renung gambarnya di FACEBOOK. Jari telunjuk aku menekan butang ADD FRIEND.

-SAMBUNG-

11 ulasan:

  1. alah...janganlah cepat putus asa!

    BalasPadam
  2. boleh buat novel ni bro... haha! sambung2!

    BalasPadam
  3. a'ar..sy pun agak2 anon tu mesti riana kot..pe2 pun add jelah ada tu hehehe...sambung sambung....

    BalasPadam
  4. usha anon pulak da.hohoho..next!hihihi..=)

    BalasPadam
  5. apsal kedua2nya bermula dgn A??? jgn lepas ni Azila sudah lerrrrrr :p

    kita pun nak add lahhhhhh

    BalasPadam
  6. masih menanti babak seterusnya..tah2 cik anon 2 si ada..hehehe..dy minat at abg ben..:)

    BalasPadam
  7. part nie agak kelakar siket hehehe


    Mengapakah buaya juga yang kau pilih ?
    Sedangkan beruang ini menagih kasihmu ??


    tapi still nak tau kisah seterusnya heheh drama bersiri nie hehehhe :)

    BalasPadam
  8. Riana riana ... Kenapa dia pilih wan tu? Ish3 . Kan beben dah kecewa.. hehe. Ape jadi seterusnya?

    Abgben sorry eh kalau penuhkan comment (saya marathon dari episod 1)..sebelum ni guna phone tu susah sikit..siapa suruh buat cerita ala-ala novel..dah la saya peminat novel. hahaha..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI