Isnin, 12 September 2011

Akan aku miliki hatimu itu .. (13)


Tiba-tiba ada sms masuk ke telefon bimibit aku.

" Assalamualaikum Ben .. Maaf ganggu Ben. Nak tanya boleh ?  "

Dari Riana.Aku baca dengan tanpa perasaan.Facebook pun telah aku log out. Malas nak online dah.Cuma nak update blog sekejap lagi.Aku balas semula sms Riana.

"Wsalam.Boleh saja. Apakah ? ".

"Nak tanya pasal Wan.Sebenarnya Ana minat pada Wan lama dah. Sejak dari zaman sekolah dulu lagi. Cuma Wan saja tak perasan perasan kehadiran Ana sbb Ana ni junior dia.. Memandangkan Ben rapat ngan Wan , Ana nak tau lebih pasal Wan.. Boleh tak ? ".Balasan sms dari Riana.

" Boleh ke tak ???? Abis aku ni ?? Takkan aku nak telan air liur jer ? Wah .. kiri kanan Si Wan sapu bersih.. Aku ni nganga je la eh ? ". Mula membebel dah hati aku nih.

" Eh , boleh saja. Nak tanya apa pasal Wan ? ". Aku balas semula.

" Wan ada awek tak ? Kalau kat sekolah dulu , dia romeo. Dia kata skang ni , dia single jer .Betul ke ? ". Riana balas.

" Haih.. Selamat tinggal Ben. Kau awal-awal lagi.. Muhahahha .. ". Hati aku gelak untuk coverline perasaan hampa.

" Oh... Entahlah.. Takat ni Wan kata dia single.. Dia kata la.. Betul atau tidak , wallahualam.." . Aku balas atas 'perintah' dari Wan semalam .

" Kalau Riana tanya kat kau pasal aku , terutama pasal awek .. Ko kata aku single eh ?? Pls pls pls .. " . Teringat kata kata Wan tadi selepas tengok wayang dengan mereka.

"Oh yeke ??? Terima kasih Ben.. Lupa lak , Ada kirim salam kat Ben.. Bye , Salam.. selamat malam.. ".Penutup dari Riana.

SELAMAT TINGGAL RIANA.

-SAMBUNG-

12 komen :

Syarifah Nornazrah Al Yahya berkata... [Reply to comment]

haiih, sentap kot klu naz dpt sms camni dr org yg kita minat. tetiba dia minat org len? kwn sendiri plak tu. Okey...dahku mengundur diri...bunga bukan sekuntum (dlm situasi ben dlm cerpen ni )

AliaJustea berkata... [Reply to comment]

hadoii!!! tuh yg payah jadi org tengah.

mas saari berkata... [Reply to comment]

alahhhh..sedihnya!
takpe, itu baru permulaan... Ana tak jadi milik sah Wan lagi!

Beben masih ada peluang...heheheeee

shazmir berkata... [Reply to comment]

hahaha.....macam2 ..apa boleh buat....

cik Ida berkata... [Reply to comment]

hadoy!! sakit.. :(

Sunah Sakura berkata... [Reply to comment]

ala sedihnya.... T_T

* FAR * berkata... [Reply to comment]

aik.. abang ben pun nak main kayu tiga?

Qaseh dalia adelia berkata... [Reply to comment]

cian nya tak dpt riana , xpe adawiyah kan ada hahaks , cepat nye buat dah 13 episod seb bek entry2 trdahulu bagi link episode ..ngeh2 cpt sambonggg

cahaya nur berkata... [Reply to comment]

nak taw lanjut lagikk..ala,xpew..ada kan ader..nme adawiyah dpt bayangkan dye ni pompuan yg feminim giler kowt..hehehe..ayu gitu..:)

Santri T.P.I.N.I berkata... [Reply to comment]

alamak...ada pulak yg kirim salam. ingat ana yg bagi salam.

Amirah Suhana berkata... [Reply to comment]

Alaaaaa sedihnya ...

Tapi kesian jugak riana tu, dpt lelaki macam wan ... xpe xpe.. adawiyah ada :)

Hana Jalil berkata... [Reply to comment]

Sedih kot kalau org kita minat tu suka kat orang lain dan orang tu kawan baik sendiri :'<

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI