Akan ku miliki hatimu itu .. (21)

Episod [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21]..

"Ben , terima kasih sbb coverline aku semalam. Aku tersms Riana lak . Kelam kabut sangat sbb mak aku tuu. Dia suruh aku antar dia dulu g umah makcik aku.. Aku antar sms suruh Zura tunggu jap... Nasib baik aku tulis tu je.. Kalau aku tulis ' i love u ' ? Sah sah melepas Riana tu.. Eh , kau tak berminat ke dengan Adawiyah tu ? Aku tengok dia tu bukan main suka dengan kau .. Jom , g makan.. aku belanja.. ". Wan bersuara setelah membisu seketika . Kelas dah tamat.

 

" Kau tak g dating ngan Riana ke ? ". Aku tukar topik perbualan.

 

" Er.. tak . Jap lagi nak jumpa Rozita. Dia ajak tengok wayang lak malam ni. Nasib baik kau tanya.. Kalau Riana tanya pasal aku malam nanti , kau cakap aku keluar dengan sepupu aku , si Sunah tu .. Boleh eh ?? ". Wan merayu.

 

Muka Wan macam muka si Garfield je aku tengok bila minta belas ! Kang aku buat tak tau , dia pulak merana. Dah la dia spesis tak ramai kawan. Kami dah berkawan sejak kecil lagi. Memang senantiasa berkorban apa saja . Tapi kali ni , aku rasa malas sangat sbb melibatkan perasaan perempuan dan lebih lagi melibatkan orang yang aku suka !

 

"Jadi apa apa , aku tak tanggung ! Aku cakap aku tak tau apa apa tau pasni !! ". Aku bagi amaran pada Wan.

 

Selepas makan ... kami berpisah .. Wan terus ke KLCC dan aku pulang ke rumah ..

 

Di rumah ..

 

" Ada message di FB la.. Hurm .. sapa eh ? " . Aku klik .... Terpampang wajahnya... Tersenyum aku.. Entah kenapa aku boleh pula tersenyum melihat wajahnya di FB ni ..

 

Tiba-tiba , telefon bimbit aku berbunyi.Ada sms masuk.

" Salam Ben . Riana tak dapat contact Wan dari tadi. Kalau Ben dapat call dia atau sms dia , tolong bagitau dia yang Riana pergi KLCC dengan sepupu Riana yer . Dah berpuluh sms bagi , satu pun tak balas.  Tq Ben. Take care. "

 

Masak !

 

-SAMBUNG-

15 ulasan:

  1. ahahahaha..... wah! rozita ajak tengok wayang eh? sengeh sorang2 aku kat depan PC

    BalasPadam
  2. abes...abess...biar wan kedapatan, geram jer kt wan ni di bueknya! Grrr

    p.s : tak suka spesis guy camni -.-

    BalasPadam
  3. ceyttt...apa punya sepupu la wan ni...ggrrrr...

    BalasPadam
  4. abih laaaaaa...masakkkkkkkkk...kekekeke

    BalasPadam
  5. balas la suruh dia pegi tengok wayang.. baru padan muka.. hahahaha..

    eh ada gak nama i disitu...huhu...

    BalasPadam
  6. mesti riana yg add tu!

    adoi...macam2 hal lah wan kembong ni! grrrr

    BalasPadam
  7. kesian beben jadi org tengah .. heheh

    BalasPadam
  8. wow..sy pn dh tjebak dgn cerpen a.ben ni..

    dh few days nmpak dekat dashboard, ttibe rasa nk baca yg latest trus sangkut baca dari 1 punya..

    terbaekk lah bro... :D

    BalasPadam
  9. kantoi kantoi..
    nak smbungan dia :)

    BalasPadam
  10. jaga jaga sape komen kerap.. lepas nie nama sapa pula.. huhu

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI