Akan ku miliki hatimu itu .. (29)

Episod [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] ..

 

" Assalamualaikum Ada .. " . Aku menyapanya di Facebook.

 

10 minit kemudian baru dia membalasnya. Sempat jugak aku pergi bancuh milo memandangkan pasti akan lama berborak dengannya secara maya. Rindukah aku ?

 

"Waalaikumsalam En.Ben.".Dijawabnya ringkas.

 

"Haish.. ringkas gitu je ??? Encik ?? Apa mimpi dia berincik incik dengan aku ni ??? Adeh.. ". Tergaru-garu kepala sebentar.Memang tabiat aku. Entah berapa banyak rambut gugur pun aku tak pasti.

 

"Lewat online ? Sibuk ke hari ni ? Eh , sihat ke Ada ? ". Dengan pantas aku menaip.Saja ambil berat la kononnya padahal soalannya utamanya yang pertama itu.

 

"Alhamdulillah.. sihat jer. Ben camana ? Ada entri baru di blog ke ? Lama tak masuk baca .. hehe..". Adawiyah membalas mesej aku di Facebook.

 

"Wahh... lama tak masuk ? Anonymous pun lama gak tak komen ?? Apakah mereka ada hubungkait ?? Jeng jeng jeng... ". Aku mula suspek , bak kata Saiful Apek.

 

"Blog ok ok je.. Sehari satu entri je.. Bukan ada idea sangat nak update banyak kali dalam masa sehari. Kita bukan otai pon.. hehehe.. Haa... tak jawab pon soalan Ben ? Nape lewat online ? ". Geram. Tak dapat jawapan dari tadi. Dah la tu, balas lambat !

 

" Oh .. Ada keluar dengan Wan tadi.. Wan tak bagitau ke ? Wan ajak Ada teman dia ke Times Square. Nak cari buku katanya. Dia kata Ben sibuk dengan Riana. Jadi dia taknak ganggu la.. Jadi Ada , oke je la.. Tak lama pon , dalam kul 8 tadi , Wan hantar balik.Sempat jugak la dia jumpa mak ayah Ada. Ben makan dah ? ". Adawiyah menjawab manakala aku terbeliak biji mata membacanya !

 

"Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnn !!!!! ". Hati aku menjerit kuat !!!

 

"Wan Kembong ke ? ". Aku tanya sekali lagi bagi memastikan jawapannya adalah seperti yang aku nampak tadi .

 

"Wan Kembong kawan baik Ben tu la... sapa lagi... ". Ada menjawab ringkas.

 

Mengapa duniaku tiba-tiba jadi kelam ????

 

-SAMBUNG-

16 ulasan:

  1. memam dah boleh tulis novel dah abng ben nieh...>_<...terbaekkk...

    BalasPadam
  2. sabar ben..sabar....tetiba aku rasa macam masuk dalam novel nih pulak...


    dem~!!

    BalasPadam
  3. geram nyer ngn wan...

    knper??knper??

    jgn lah....ADA tue Ben punye lah...

    BalasPadam
  4. x suke la wan tu.. rasa nak sepak jeee

    BalasPadam
  5. bencinya kat wan. Grrrrr

    nama wan mmg sejak dlu anti dlm hidup naz. Isskkk~ dasarrrrr~

    p.s : adoyaii, jgn wat den lemah jntung dek kerna cerpen/novel ni

    BalasPadam
  6. Orang yang kita harap, belum tentu dia mengharapkan kita.. Orang yang kita tidak harap, dia pula mengharapkan kita.. Tapi terkadang, bila masing-masing saling mengharap, mengapa harus dinafikan perasaan yang hadir itu..??

    BalasPadam
  7. hahhhhhhhhhhhhhhh...ggrrrrrrrrrrrrrr

    BalasPadam
  8. ish...wan kembong nih kacau daun tol..huhuhu...semua dia nk sapu.... sian kt ben...wawawa

    BalasPadam
  9. kureng asem punya wan kembong, semua dia nak sapu!!! geramnyaaaaaa..

    BalasPadam
  10. mmg dari dulu x suka org nama wan...tensen...adus, kelam sudah agan2ku nk lihat ben bersama Ada...heheh

    BalasPadam
  11. hishhh! xske laa ngn wan tu.. gerrrr! >,<

    BalasPadam
  12. adui..nape wan tu wt cmtu??huhu

    BalasPadam
  13. Tamak gila wan kembong .. !!!

    Semua dia naaaakkk !

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI