Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 14 September 2011

Akan ku miliki hatimu itu .. (27)

Episod [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] ..

 

" Hurm.. pelik... Takde komen dari anonymous kali ni ? Dah tak berminat ke nak membacanya ?? hurm..  Adawiyah pon tak online.. Iskh.. takkan la ada kaitan kot ? ". Bisik hati kecil aku.

 

"Rasa cam tak sempurna lak malam ni.. Iskh.. Aku rindu kat komen anonymous kah ?? Aiseyman.. Kes nazak ni .. Adawiyah pon tak online .. takde geng nak chatting lak malam ni .. Tak pe la , aku update cam biasa je... Mana la tu kan ? Pikir positif !! ".

 

Tiba-tiba ..

 

" Opocotttt... terkujat den ni haaa... Hampeehh.. Sapa lak mesej aku nehh... ". Sambil mengangkat telefon bimbit , aku perhatikan nama pengirimnya .

 

" Hi Ben.". Dari Riana rupanya. " Nanti je la aku balas. Nak update blog sat..". Aku letak meletaknya kembali. Skrin laptop aku pandang. New post aku tekan.

 

Pelangi itu CINTA ..

Hadirmu seketika ..

Pergimu selamanya..

Membawa sejuta rasa ..

Bahagia walau duka ..

 

 

Pelangi itu CINTA ..

Walau seketika ..

Cukup bermakna .

Buat aku dan si dia ..

Di kala gundah gulana ..

 

Pelangi itu CINTA ..

Jika kembali ..

Aku menanti ..

Ingin berseri ..

Kembali..

- BEN ASHAARI 2011'

Khas buatmu , kekasihku ...

 

-SAMBUNG-

19 komen :

Sunah Sakura berkata... [Reply to comment]

nguuu...syahdunya puisi tu...

hajar berkata... [Reply to comment]

siapakah kekasihmu itu?? ceciter... ceciter...

Marina berkata... [Reply to comment]

pandai jugak abg ben ni wat novel ye..hehe..

aku dan segalanya berkata... [Reply to comment]

peewiiitttt.....sapa eh??

mas saari berkata... [Reply to comment]

siapakah kekasihmu itu???

riana macam dah suka kat ben je...heheheheeee

Amie berkata... [Reply to comment]

aku dalam teka-teki....teruja!

hAmYrUl_ShEvChEnKo berkata... [Reply to comment]

saspen betul... great poem la abg ben... ^_^

cik pulau berkata... [Reply to comment]

wewittt...
abg ben.. nampaknya.. sy kena maratahon dari awal ni.. hahaha

aimie amalina berkata... [Reply to comment]

aisehhhhhhhhhhh
pewwwiitttttt

exora berkata... [Reply to comment]

hi ben...siapakah kekasih mu itu???

♥ Chenta IrdSya ♥ berkata... [Reply to comment]

bez nye cite abg ben nih , sambung la lagi , ta sabo asenye nak bace ^.^

::Qaseh Ila:: berkata... [Reply to comment]

pelangi itu cinta or cinta itu pelangi? hee,pelangi n cinta sama2 indah.. best!(tpi pndek sgt episod 27 ni) abg ben...........!! cpt smbung.. xsabar laa.. =))

Si BuDaK KaChAk berkata... [Reply to comment]

macam bes je puisi abg ben ni...nak mintak izin copy kat blog leh x??

Pendekar Berkuda berkata... [Reply to comment]

baru abis baca...tak sangka aku abg besaq ni pandai buat cerita....

aku nantikan sambungan je la...

lupa...aku baca dari blog sunah...

karya hang memang sempoi la bro...

tergelak aku baca... hahaha...

Pendekar Berkuda berkata... [Reply to comment]

tetiba aku rasa macam nak buat novelog pulak dah...haha...

Joy Norin berkata... [Reply to comment]

:)

QasehSuci berkata... [Reply to comment]

as salam abg ben...baru dpt jengah blog abg ben selepas 2 mggu tdk menjengah...terkejuzzz tetiba lak abg beben ni tulis cerpen, best plak tu. X sabar tggu episod seterusnya. nice plot, watak yg bagus...tp kan, cm kenal jer dedua nama watak pompuan tu, adawiyah n riana...heheh

Syarifah Nornazrah Al Yahya berkata... [Reply to comment]

ntah kenapa.bca cerita ni,hati jadi sayu....

abg ben, sambung lagi..naz tngu sambungan

Amirah Suhana berkata... [Reply to comment]

dan hati ku juga gundah gulana saat baca akan ku miliki hatimu itu karya ben ashaari.haha

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI