Akan ku miliki hatimu itu .. (27)

Episod [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] ..

 

" Hurm.. pelik... Takde komen dari anonymous kali ni ? Dah tak berminat ke nak membacanya ?? hurm..  Adawiyah pon tak online.. Iskh.. takkan la ada kaitan kot ? ". Bisik hati kecil aku.

 

"Rasa cam tak sempurna lak malam ni.. Iskh.. Aku rindu kat komen anonymous kah ?? Aiseyman.. Kes nazak ni .. Adawiyah pon tak online .. takde geng nak chatting lak malam ni .. Tak pe la , aku update cam biasa je... Mana la tu kan ? Pikir positif !! ".

 

Tiba-tiba ..

 

" Opocotttt... terkujat den ni haaa... Hampeehh.. Sapa lak mesej aku nehh... ". Sambil mengangkat telefon bimbit , aku perhatikan nama pengirimnya .

 

" Hi Ben.". Dari Riana rupanya. " Nanti je la aku balas. Nak update blog sat..". Aku letak meletaknya kembali. Skrin laptop aku pandang. New post aku tekan.

 

Pelangi itu CINTA ..

Hadirmu seketika ..

Pergimu selamanya..

Membawa sejuta rasa ..

Bahagia walau duka ..

 

 

Pelangi itu CINTA ..

Walau seketika ..

Cukup bermakna .

Buat aku dan si dia ..

Di kala gundah gulana ..

 

Pelangi itu CINTA ..

Jika kembali ..

Aku menanti ..

Ingin berseri ..

Kembali..

- BEN ASHAARI 2011'

Khas buatmu , kekasihku ...

 

-SAMBUNG-

20 ulasan:

  1. siapakah kekasihmu itu?? ceciter... ceciter...

    BalasPadam
  2. pandai jugak abg ben ni wat novel ye..hehe..

    BalasPadam
  3. siapakah kekasihmu itu???

    riana macam dah suka kat ben je...heheheheeee

    BalasPadam
  4. aku dalam teka-teki....teruja!

    BalasPadam
  5. saspen betul... great poem la abg ben... ^_^

    BalasPadam
  6. wewittt...
    abg ben.. nampaknya.. sy kena maratahon dari awal ni.. hahaha

    BalasPadam
  7. hi ben...siapakah kekasih mu itu???

    BalasPadam
  8. bez nye cite abg ben nih , sambung la lagi , ta sabo asenye nak bace ^.^

    BalasPadam
  9. pelangi itu cinta or cinta itu pelangi? hee,pelangi n cinta sama2 indah.. best!(tpi pndek sgt episod 27 ni) abg ben...........!! cpt smbung.. xsabar laa.. =))

    BalasPadam
  10. macam bes je puisi abg ben ni...nak mintak izin copy kat blog leh x??

    BalasPadam
  11. baru abis baca...tak sangka aku abg besaq ni pandai buat cerita....

    aku nantikan sambungan je la...

    lupa...aku baca dari blog sunah...

    karya hang memang sempoi la bro...

    tergelak aku baca... hahaha...

    BalasPadam
  12. tetiba aku rasa macam nak buat novelog pulak dah...haha...

    BalasPadam
  13. as salam abg ben...baru dpt jengah blog abg ben selepas 2 mggu tdk menjengah...terkejuzzz tetiba lak abg beben ni tulis cerpen, best plak tu. X sabar tggu episod seterusnya. nice plot, watak yg bagus...tp kan, cm kenal jer dedua nama watak pompuan tu, adawiyah n riana...heheh

    BalasPadam
  14. ntah kenapa.bca cerita ni,hati jadi sayu....

    abg ben, sambung lagi..naz tngu sambungan

    BalasPadam
  15. dan hati ku juga gundah gulana saat baca akan ku miliki hatimu itu karya ben ashaari.haha

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009