Khamis, 15 September 2011

Akan ku miliki hatimu itu .. (40)

Episod [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] ..

 

Aku melihat telefon bimbitku. Tiada sebarang panggilan mahupun sms yang masuk.Perempuan ni benar-benar membuatkan tak keruan. Kenapa aku boleh bersabar dengan dia ? Dulu , aku seorang yang cukup panas baran . Asal ada yang tak kena di mata , aku melenting. Marah tak tentu hala. Cemburu buta ! Tapi kali ni , aku cukup sabar. Dan sangat pelik , kesabaran aku ini diluar dugaan aku sama sekali !

 

"Jam 12 malam dah. Tadi beria nak call ! Ke g makan dulu ngan si Kembong tu ! FB pon tak online. Kang aku chat ngan awek lain kang.. Haaa , baru ada akai.. Tak pasai pasai aku jadi cam Wan. Buaya tembaga Malaysia ! ". Ngomel seorang diri aku .

 

No comments are awaiting moderation.

 

Blog pon sepi. Nak update , takde idea . Kering . Kontang. Habuk berterbangan. Spider berlari-lari. Tikus bekejar-kejaran dengan si kucing. Seolah tiada bertuan blog tersebut .

 

" Si Anonymous ni pon g dating ke ? Kot ya pun nak dating , bagitau la aku. Tak la aku tertunggu-tunggu di sini .. Hehe ". Aku rasa aku kena amik ubat sakit jiwa dah ni. Ini gara-gara cinta tak berbalas.

" Yearghhhh... akhirnya.. Ada panggilan masuk .. ". Hatiku melonjak riang.

 

" Hurm.. kenapa dia pulak ??? ". Bekas kekasih la pulak ! Putus terus nafsu nak bercakap.

 

" Wsalam... khabar baik... Awak ?? ". Aku menjawab panggilan tersebut memandangkan aku tersangatlah boring dan sunyi. Aku terus masuk ke dalam bilik dan meninggalkan laptop di luar.

 

Sejam kemudian..

 

" Dulu , beria sangat nak tinggalkan aku.. Sekarang sibuk nak kembali.  Tu la , dapat bf baru serupa pelesit. Keje nak kikis duit betina jer !! Yang perempuan tu pon satu hal.. Pantang bergaya skit , MASA DEPAN ! Piraaahhhh .. ". Membebel seorang diri.

 

Dah pukul satu pagi. Baik aku tidur ! Terpandang  aku  ke skrin laptop.

 

" Alamak !! Adawiyah call aku tapi engage pulak !! Adehhh .. masak masak .... ". Aku membaca nota yang ditinggalkan di private message lalu menepuk dahi sendiri !

 

Menyesal aku cakap lama lama tadi !!

 

-SAMBUNG-

8 komen :

Syarifah Nornazrah Al Yahya berkata... [Reply to comment]

adoii...len kali, ada org janji col, jgn lyn org len! issskkkk, nak2 lagi yg ditunggu2

FasiHaH SupiaN berkata... [Reply to comment]

hailaaa itulah yg selalu jadi, cinta memeningkan kepala, single best.hehe

Nora Yusop berkata... [Reply to comment]

hahaha.. mcm da jth cinta kat adawiyah je...

Atiqah Farhana Safian berkata... [Reply to comment]

Lagi? Hehe..

::Qaseh Ila:: berkata... [Reply to comment]

pulak dh.. ex lma mncul kmbali.. adehh mne satu ni abg ben? Ada ke? riana ke? anon ke? or ex? abg ben jgn bwt cite bg kmpius sgt.. dupdap nehh~

mas saari berkata... [Reply to comment]

alahhhhh...tulah, jgn layan Riana tu sepatutnya! huhuhuuuu

fieza_eiza berkata... [Reply to comment]

lagi2 x sbr nk bce strusnye,,,:)

cik Bb berkata... [Reply to comment]

alamak,, da terfolo plak cite ni,,, dok ngadap dr episod 1-40 (padahal nak siapkan esemen ni)hehe... episod 41 plak.. ayyo,,bikin nebes jek

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI